Na območnem srečanju otroških in mladinskih zborov prepevalo 630 pevcev

Mladi pevci, ki s srcem in ponosom prepevajo domače slovenske pesmi

Marjan Slavič, sreda, 16. april 2014 ob 10:32
Čriček poje

Čriček poje

Da je priljubljenost petja že od nekdaj v slovenskih srcih doma in da po duši in navadi smo narod, ki rad prepeva, to je zagotovo znano tudi iz svetovnega vidika. Prav v ta namen, da se tradicija petja ohranja predvsem otroških in mladinskih zborov v šolah, se organizirajo med drugim tudi območna srečanja pevcev.

Eno izmed takšnih območnih srečanj otroških in mladinskih zborov pod naslovom »Čriček poje« je potekalo v petek, 11. aprila, v organizaciji OI JSKD Gornja Radgona v avli Osnovne šole Gornja Radgona. Predstavili so se zbori iz osnovnih šol občin Sv. Jurij ob Ščavnici, Apače, Radenci in Gornje Radgone. Na tokratnem srečanju, ki ga je lepo povezovala Vera Granfol je nastopilo v dveh delih 630 mladih pevcev, ki so prepevali v 11. otroških in 5. mladinskih zborih. Vsak zbor je zapel po 3 pesmi, katera je med njimi morala biti vsaj ena ljudska ali ponarodela. Vse nastope pa je spremljal strokovni spremljevalec na tem področju mag. Ivan Vrbančič.

Kot prvi je nastopil Otroški pevski zbor Vrtca Manko Golar Gornja Radgona, sledili so še Otroški pevski zbor »Sonček» Sv. Jurij ob Ščavnici, Otroški pevski zbor »Mlinček» OŠ in Vrtec Apače, Otroški pevski zbor »Črički« OŠ Gornja Radgona (1.triada), Otroški pevski zbor OŠ Radenci, Otroški pevski zbor OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, Otroški pevski zbor OŠ Kapela, Otroški pevski zbor GŠ Gornja Radgona, Otroški pevski zbor OŠ Gornja Radgona (4. in 5. r), Otroški pevski zbor OŠ Apače in Podružnične OŠ Stogovci, Mladinski pevski zbor OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, Mladinski pevski zbor OŠ Apače in Podružnične OŠ Stogovci, Mladinski pevski zbor OŠ Kapela, Mladinski pevski zbor OŠ Radenci in kot zadnji Mladinski pevski zbor »Luna«, OŠ Gornja Radgona.

Ob koncu nastopa je spregovoril in vse pozdravil predsednik sveta OI JSKD Milan Nekrep, z besedami da za petje moraš imeti veliko posluha, volje in odrekanja, predvsem pa podpore. In prav vsi ti mladi številni pevci so dokaz, da z vztrajnostjo in veseljem, so krepilo in spodbuda, da petje ne bo pozabljeno. Zahvalo pa si zaslužijo prav vsi mentorji ter vodje zborov, kajti brez njihovega trdega dela zagotovo ne bi bili tako dobro vidnih rezultatov predvsem pa močnih in kvalitetnih zborov, ki s srcem in ponosom prepevajo domače slovenske pesmi.


Več v Kultura in izobraževanje