Že druga skupina tečajnikov računalništva

V Osnovni šoli Radenci izvedli drugič projekt Simbioz@

Filip Matko, sobota, 19. april 2014 ob 08:02
V Osnovni šoli Radenci izvedli drugič projekt Simbioz@

V Osnovni šoli Radenci izvedli drugič projekt Simbioz@

V petek, 18. aprila popoldne, so v računalniški učilnici Osnovne šole Radenci slovesno zaključili že drugi tečaj Simbioz@ v tem šolskem letu. Potrdila o uspešno zaključenem izobraževanju na področju osnov računalništva je prejelo 17 tečajnic in tečajnikov.

Prvič so tovrstno izobraževanje izvedli lansko jesen, ko se običajno projekt Simbioz@ izvaja po vsej Sloveniji. Že tedaj je zanimanja za to obliko izobraževanja bilo izredno veliko in tako je drugi tečaj potekal v dneh od 14. do 18. aprila, ki so ga obiskovale tečajnice in tečajniki s področja Občine Radenci. Potekal je vsak dan med 15. in 17. uro, v skupnem času trajanja 10 učnih ur, seveda brezplačno. Udeleženke in udeleženci usposabljanja so spoznali osnove uporabe računalnika, interneta, elektronske pošte in še marsikaj zanimivega ter ob zaključku tečaja prejeli pisna potrdila.

Tečaj je uspešno vodil učitelj Simon Belec, ob njem pa sta kot sovoditelja sodelovala še učitelja Jasmina Zemljič in Darko Fras. Vse dni tečaja pa so kot pomočniki sodelovali še učenke in učenci kot prostovoljci v tej obliki medgeneracijskega sodelovanja: Ajda in Blažka Bojnec, Aljaž Hanžel, Ana Korc, Kaja Koren, Neža Ros, Črt Stajnko, Timi Starčič, Anja Škafar in Doroteja Vajda.


Več v Kultura in izobraževanje