Sodišče potrdilo sodbo v primeru Patria

Janez Janša, Tone Krkovič in Ivan Črnkovič morajo v zapor

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. april 2014 ob 16:016
Janez Janša, foto: Vedran Tomšić

Janez Janša, foto: Vedran Tomšić

Ljubljansko višje sodišče je potrdilo prvostopenjsko sodbo v zadevi Patria in sodba je s tem postala pravnomočna. Predsednik SDS Janez Janša je tako obsojen na dve leti zapora, brigadir Tone Krkovič in prokurist Rotisa Ivan Črnkovič pa na 22 mesecev zapora.

Vsi trije bodo morali v treh mesecih plačati tudi po 37.000 evrov denarne kazni ter tudi sodne takse.

Pričakovati je, da se bo obramba pritožila, a to ne zadrži izvajanja kazni, tako da bodo vsi trije morali v zapor.

Obsojeni so sicer več čas zatrjevali, da dokazov proti njim ni in da je postopek politični konstrukt.

gorgona ponedeljek, 28. april 2014 ob 17:51

po več kak 20 let ti lehko rečen ka si en velke lopov kere si kradna orožje zdej po noven tudi oklepnike...oz provizijo...no tvoje ovčke pa naj kar z tebo grejo v zapor pa jin z snedviči kar lepo postreže...

stanč ponedeljek, 28. april 2014 ob 18:32

Globoko se strinjam z izjavo ambasadorja Josepha Mussomelija:" Moramo biti previdni, zlasti v luči številnih očitkov na račun objektivnosti slovenskih sodišč...zato je treba biti pri komentiranju te zadeve zadržan dokler sodbe ne potrdi tudi evropsko sodišče za človekove pravice."
Zato vsem tistim, ki so že ali še bodo, skoraj na meji orgazma, bodisi od zadovoljstva ali katerega drugega razloga,da nekaj energije vseeno še prihranijo za kasneje.

jozejuz ponedeljek, 28. april 2014 ob 22:21

Ko še evropsko sodišče potrdi sodbo, se počasi več ne bo na kaj sklicevati. Čas je, da se očisti Slovenijo enkrat za vedno. To je dober začetek.

rafa torek, 29. april 2014 ob 08:40

V resnici je to za Slovenijo žalosten dan, obsojena sta bila najvidnejša osamosvojitelja.

Številni pravni strokovnjaki pa ob tem izražajo dvom.

No, včasih so sodišča obsojala politične nasprotnike tudi brez indicev.

Pomeni, da se je sodičše v tem primeru napredovalo.

Legionar torek, 29. april 2014 ob 10:06

Nimam drugega komentarja kot to, da sem z včerajšnjo potrditvijo sodbe dobil kanček zaupanja v slovensko pravosodje. Kajti medtem ko se ljudje vse bolj utapljamo v bedi in težki situaciji, nekateri na takšne in drugačne polzakonite ali nezakonite načine bogatijo in služijo masten denar, očitno je to samo eden izmed takšnih primerov. Zadnje čase se je pri nas na tem področju res morda začelo nekaj premikati, primeri kot so Kordež, Časar, Popović in sedaj primer Patria kažejo na to. Naj velike živine v naši državi dobijo občutek, da niso nedotakljivi. Glede tega sedaj ne mislim z nikomer polemizirati, povedal bi samo, da je potrebno preganjati kriminalce vseh barv, političnih prepričanj in veroizpovedi!

stanč torek, 29. april 2014 ob 11:49


http://youtu.be/WnVe1bdZgvE

Res, da so (bili) Butalci "kratke pameti", so (bili) pa vsaj pošteni !

P.s.: skoraj vsakdo izmed nas lahko v trenutku, na prste ene roke imenuje ljudi , ki so se na račun "skupnega" izdatno materialno okoristili (op.p.: zadolženost domovine se bliža 30.milijardam !?). Indična obsodba za "dano obljubo", pa je rešitev-čiščenje-dober začetek... !...ubogi v glavi, ubogi v duši !!!

Sodba v imenu ljudstva...!? HVALA, BREZ MENE !

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Slovenija