V Baški letuje 62 prleških otrok

Bivanje v Baški se za otroke počasi izteka

Prlekija-on.net, torek, 22. julij 2014 ob 18:3015
Letovanje otrok v Baški

Letovanje otrok v Baški

Iz Baške se nam je oglasila ekipa, ki skupaj z otroki preživlja poletne dni na zdravstvenem letovanju otrok iz UE Ljutomer. Otroci se vrnejo v petek 25. julija med 19. in 20. uro pred trgovino Spar v Ljutomeru. Spodaj pa si lahko preberete in na fotografijah ogledate, kako preživljajo svoj poletni čas na morju.

Sedaj, ko se je letovanje prevesilo v drugi del in ko se počasi, a vztrajno izteka naše bivanje v Baški, kjer nas je 62 otrok razdeljenih v 7 skupin, je čas, da se javimo tudi širni Prlekiji. Za naše dobro počutje, animacijo in vzgojo skrbi 8 odgovornih vzgojiteljev, športni animator Žan Koroša in pedagoški vodja Matevž Jakelj. Vsi skupaj se dobro razumemo in nam ni hudo (če vas morda skrbi za to), za naše polne trebuščke pa skrbi prijazno osebje v domu.

Ob prihodu v Baško nas je pričakalo rahlo kislo vreme, kar smo izkoristili za ogled plaže, saj smo komaj čakali, da se vreme izboljša, da se bomo lahko kopali. Seveda smo že prvi večer preverili, če so vse stojnice in sladoledarji na mestu, pripravljeni na našo invazijo. Že naslednji dan smo se odpravili na bližnji hrib, saj vreme zaenkrat še ni dopuščalo kopanja. V ponedeljek popoldne pa smo le dočakali sonce in zato smo se vsi šli kopat. Nato so sledili sončni in vedno bolj vroči dnevi, ko smo se tiščali pod senčniki in iskali vsak svoj košček sence. Voda je bila topla, a še vedno dovolj mokra, da smo se lahko osvežili v njej. In tako smo preživljali dopoldneve in popoldneve do nedelje, ob večerih pa so se vrstile različne aktivnosti – ples, Male baške glivice (verzija Malih sivih celic), krst za novince, večerno kopanje, tombola, redni obiski knjižnice in ostale aktivnosti, seveda pa vsako jutro ne manjka jutranja telovadba. Odpravili smo se tudi na vožnjo z ladjico, kjer smo vse potujoče navdušili s plesom na ladji, prav tako pa smo opravili slikanje po skupinah. Sedaj pa se je vreme ponovno skisalo, zato morje le gledamo in vohamo, ter upamo, da se bomo ta teden še namakali. Drugače pa zadnje dni pišemo kartice domačim, izdelujemo pošasti, barvamo kamne, igramo družabne igre, plešemo, hodimo v kino, obiskal nas je tudi kenguru s kokicami, nameravamo pa se še podati na Mesec in v akvarij in jasno – na pacice. :)

Starši, pripravite se na najbolj pridne otroke – pridemo v petek zvečer, do takrat pa uživajte – ker mi zagotovo bomo!

Prilagamo nekaj slik, da boste morje lahko okusili še vi… :)

Vodja: Matevž Jakelj, prof.

pravični sreda, 23. julij 2014 ob 16:23

Lepo, da imajo otroci kam iti. To ja

Se mi pa poraja vprašanje, kako to, da letos letuje samo 62 otrok? Mislec

Ponavadi jih je bilo okrog 160. To ja

Hudo je, ko se varčuje na otrocih. Šokiran Mislec Hjooj Hudi


glanzkopf sreda, 23. julij 2014 ob 21:37

pravični pa ni jugo socijalizem da bi nekdo deci plačeval iz naših penez letovanje.

pravični četrtek, 24. julij 2014 ob 10:48

Veš, glanzkopf, razlika je med socializmom in socialno državo.

Ne bom sedaj dalje razpravljal o tem, ker bo okrog tega še čez čas vroča debata.

Samo na nekaj bi te spomnil, da je nekdo iz "naših" penez prejel samo v lanskem letu s strani občine 15.784,00 EUR za svetovanje.

Da ne pišem dalje o tisoč krat višjih vsotah, ki se razgubijo iz državne vreče in občinskih vreč.

TUNČEK četrtek, 24. julij 2014 ob 21:43

Resen je škoda da dece nega kaj več, je pa fajn da se mojo dobro in lepo uživlejo. Gda sen jas hoda v osnovno šolo so določili dvo na šoli da sta lehko šla f kolonijo in glih v Baško. Ne sen meja tote sreče da bi ša. Žalosten

Mike666 četrtek, 24. julij 2014 ob 22:21

Dok je TITO bija je vsaki lehko ša kere je šteja. Zaj pa je sama sramota držove ka je ne sposobna vsaj za deco dati.
Sistem je treba strete!

MILAN petek, 25. julij 2014 ob 09:27

Pomežik Tista leta kera so bila sigurno lepša so osrečila dosti srmaške dece. V Baški se je ne vidlo keri je keri. To so bili nepozabni trenutki ki nedo nigdar pozableni.
Primerjati z gnešjimi je nemogoče.
Če pogledam deco gnes me je sron ka jin nemremo nareti lepeh dnevov. Čiglih sen jaz tega ne kriv me je fseeno sron.

glanzkopf petek, 25. julij 2014 ob 21:14

pravični, o kakšnem svetovanju govoriš ?

pravični sobota, 26. julij 2014 ob 12:39

Glanzkopf, gre za znesek, ki ga je občina Ljutomer v letu 2013 nakazala enemu podjetju (vir: Sipervizor ).

Glede na to, da ima dotično podjetje registrirano dejavnost svetovanje, sklepam, da je šlo za svetovalne posle.

Še nekaj, ker sva ravno pri tej zadevi.

Ko še proračun sploh ni bil sprejet in so nekateri morali čakati na plačila z izgovorom, da ni proračuna, je to podjetje že prejelo 3.385,50 EUR.

Sicer si pa lahko vsak sam pogleda.

http://supervizor.kpk-rs.si/organ/75620/podj/36108154/

Andrej01 sobota, 26. julij 2014 ob 13:11

Pravični ti si očitno blizu informacijam, ali gre to za podjetje tistega gospoda, ki je županji vodil volilno kampanjo?
No če je temu tako je to res sramota, to bi raje občina prispevala za doplačilo otrokom za letovanje v Baški.

glanzkopf sobota, 26. julij 2014 ob 15:29

pravični, Mislec

od kdaj je svetovanje prepovedano ?

Legionar sobota, 26. julij 2014 ob 18:52

Glanzkopf, sram te je lahko! Za otroke, predvsem pa za letovanje tistih otrok, katerim starši zaradi vse težje gmotne in socialne situacije ne morejo privoščiti počitnic na morju, bi moral vedno biti denar, o tem se sploh ne bi smelo razpravljati! Je za puške, tanke, rakete, za vojsko nekje v Afganistanu in Iraku, za avione, za vojaške ladje, za reševanje bank, in še za vrsto drugih pregrešno dragih oslarij, pa te to nič ne moti? A otroci te pa motijo? Sram te bilo, še enkrat!

glanzkopf sobota, 26. julij 2014 ob 20:50

Legionar malo se bremzaj, že zdravnaj nismo v jugo socijalizmu.
Daj mi prosim pojasni, zakaj bi država plačevala nekomu letovanje??
Kje piše da mora nekdo na morje?
In to v tujino?

Citiram te: "tistih otrok, katerim starši zaradi vse težje gmotne in socialne situacije ne morejo privoščiti počitnic na morju, bi moral vedno biti denar"

Pa je tebi jasno človek božji, da se iz meseca v mesec komaj shaja, ne pa da bi kdo še hodil na morje ???

Andrej01 nedelja, 27. julij 2014 ob 12:21

glanzkopf svetovanja niso sporna, sporno pa je če najameš za to osebo, ki ti je vodila kampanjo, vedno obstaja dvom da se slučajno s tem ne poplačuje kampanja za nazaj ali pa za v naprej.
Je pa zadeva nemoralna in nenormalna, no nenormalna ni za našo županjo.

Legionar ima po svoje prav, denar za govore in svetovanja, ki ga je županja namenila prijateljem bi lahko namenila za naše vnuke in komu privoščila letovanje v Baški.

Še en vzrok za kaj bo županja oktobra postala zgodovina Ljutomera, a ne jozejuz?

Legionar nedelja, 27. julij 2014 ob 16:21

Glanzkopf, res je, nismo več v socializmu. Ravno zato ni več denarja za otroke, ni več dobrih zdravstvenih storitev za manj premožne, in na splošno ni več socialnega blagostanja. Za vse druge bedarije je, za banke, za vojsko, za tajkunske prevzeme in druge stvari, za otroke pa ne. Če je tebi ljubše, da s svojim denarjem plačuješ zavožene banke, orožje, vojaške misije na drugem koncu sveta, bruseljske birokrate in politične kaprice, potem ok, imaš pravico do tega. Jaz pa sem še vedno rajši, da moj denar gre za letovanje otrok. Vsak otrok neizmerno uživa na morju, žal pa je vse več takšnih, ki jim starši (kljub temu da so morda celo zaposleni) več tega ne morejo privoščiti! Žalostno je, da so ti časi prinesli tudi velik upad socialnega čuta in občutka za stisko drugih. Ti si živi primer.

glanzkopf nedelja, 27. julij 2014 ob 20:45

Legionar se sprenevedaš..., nisi odgovoril na moja vprašanja argumentirano, ampak tu dejansko demagogijo serviraš v stilu "ni za letovanje otrok, je pa za banke"..


1) Zakaj bi država plačevala nekomu letovanje??
2) Kje piše da mora nekdo na morje?
3) In to v tujino?
4) Zakaj ne bi deci plačali mesečno karto za bazen (recimo )?


To kar ti naštevaš banke, orožje, bruseljske birokrate, in podobno, to je smešno dajati v primerjavo z letovanjem otrok v Baški na Hrvaškem.
Ne morem razumeti, zakaj bi država plačevala letovanje nekomu na morju, kar danes pomeni luksuz. Nismo v jugoslovanskem socializmu, ko je vsakdo ki je imel 5 minut cajta, hodil na morje.
Glede na to kakšni črni časi se pišejo, pomalem bo tudi avto luksuz, pa se bo uporabjalo kolo, javni prevoz,...



Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno