Dan odprtih vrat gasilskega doma Razkrižje

Občani občine Razkrižje so še bolj podrobneje spoznali gasilski dom, gasilsko opremo in vozila ter gasilce, ki so skozi celo leto v nenehni pripravljenosti

Jože Žerdin, ponedeljek, 27. oktober 2014 ob 10:37
Dan odprtih vrat gasilskega doma Razkrižje

Dan odprtih vrat gasilskega doma Razkrižje

Gasilci iz Gasilskega društva Razkrižje so v mesecu oktobru, ki je mesec posvečen požarni varnosti, pripravili dan odprtih vrat, da bi občani občine Razkrižje še bolj podrobneje spoznali gasilski dom, gasilsko opremo in vozila ter gasilce, ki so skozi celo leto v nenehni pripravljenosti.

V petek, 17. oktobra, so gasilce in gasilski dom obiskali učenci osnovne šole Razkrižje in malčki iz tamkajšnjega vrtca, ki so si vse z velikim zanimanjem ogledali in spoznali veliko novega in delo gasilca. Prav gotovo se je marsikateremu mlademu utrnila misel, ko bom velik bom postal gasilec in pomagal ljudem ob nesrečah.

Osrednji dogodek ob dnevu odprtih vrat pa je bil v nedeljo, 19. oktobra, ko so poleg domačinov, gasilce še obiskali starejši občani. Na obeh dneh so gasilci zabeležili lep obisk. Tako je gasilce v petek obiskalo kar 60 učencev, v nedeljo pa se je v gasilskem domu ustavilo veliko občanov. Gasilci so vse obiskovalce pogostili s pecivom in napitki.


Več v Kultura in izobraževanje