Srečali so se starejši občani

Na srečanju se je zbralo 105 starejših krajanov KO RK Črešnjevci - Zbigovci

Marjan Slavič, četrtek, 30. oktober 2014 ob 19:46
Najstarejša krajana sta prejela majhno pozornost iz rok radgonskega župana in predsednika KO RK

Najstarejša krajana sta prejela majhno pozornost iz rok radgonskega župana in predsednika KO RK

»Kdor misli na druge bo nekega dne spoznal, da tudi drugi mislijo nanj.« Prav ta lepa misel da vsakomur pomisleka na čas, čas jeseni življenja, ko bo potrebno razumevanje, spoštovanje in strpnost, prav posebej še do starejših in onemoglih kateri potrebujejo posebno pozornost za dostojno in prijazno življenje.

V ta namen so bili vabljeni v soboto, 25. oktobra, v dvorano gasilskega doma v Zbigovcih na srečanje, druženje in pogostitev starejši krajani Krajevne organizacije Rdečega križa Črešnjevci - Zbigovci, ki so dopolnili ali so starejši od 70 let. Na srečanju se je zbralo 105 starejših krajanov KO RK Črešnjevci - Zbigovci od 250-tih. S svojim prisrčnim nastopom so v kulturnem programu osrečili starejše pod vodstvom neutrudljive Verice Fartek ravno najmlajši iz OŠ Gornja Radgona, harmonikar Teodor Bratuša ter s svojimi nežnimi melodijami tamburaši KD Peter Dajnko Črešnjevci. Vse prisotne so pozdravili in izrekli nekaj lepih spodbudnih misli župan občine Gornja Radgona Stanko Rojko, predsednik Krajevne skupnosti Janko Kralj, predsednica Zveze upokojencev Gornja Radgona Inge Ivanek, predsednica OZ RK Gornja Radgona Silva Vračko ter predsednik KO RK Janko Avguštin. V svojih nagovorih so bili enotno misleči, da so prav takšna srečanja, ki ga v celoti financira občina, priložnost za druženje med prijatelji in znanci za pogovor in obujanje spominov iz preteklega časa.

V današnjem času je sila težko preživeti. Posebej še to najbolj čutijo starejši z minimalnimi prihodki, pa če ravno so vajeni še iz otroštva skromnosti in potrpežljivosti, obstajajo tudi nekakšne meje, ki kaj kmalu v kritičnih trenutkih nekoga pahnejo v pomanjkanje in bedo. Posebna zahvala velja ravno prostovoljcem, ki nekako bdijo nad tem in nesebično, neprofitno, srčno pomagajo ter odkrivajo primere, kjer je pomoč potrebna. A žal vsega se ne da pravočasno odkriti, v mnogih primerih ostanejo solze skrite za zidovi, kjer je prisotno tudi trpinčenje, izkoriščanje in izsiljevanje mlajših nad starejšimi in nemočnimi.

Ob tem priložnostnem srečanju sta najstarejša krajana prejela majhno pozornost iz rok radgonskega župana Stanka Rojka in predsednika KO RK Janka Avguština. Tako je najstarejša krajanka iz Črešnjevcev 92-letna Rozalija Lutar ter pri moških 86-letni Peter Fridau iz Zbigovcev.


Več v Družabno