Delavnice »Deutsch macht spass«

153 osmo- in devetošolcev iz večine pomurskih šol se je v petek in v soboto družilo in zabavalo na osmih različnih delavnicah pod vodstvom učiteljev nemščine

Prlekija-on.net, torek, 18. november 2014 ob 20:48
Deutsch macht spass

Deutsch macht spass

Pretekli konec tedna je bil na gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru zelo razgiban. 14. in 15. novembra so namreč na gimnaziji potekale delavnice s skupnim naslovom »Deutsch macht spass«.

153 osmo- in devetošolcev iz večine pomurskih šol se je v petek in v soboto družilo in zabavalo na osmih različnih delavnicah pod vodstvom učiteljev nemščine. Delavnice so bile tematsko zelo pisane, tako, da je zagotovo vsak osnovnošolec našel tudi kaj zanimivega zase.

Namen delavnic je bil pokazati, da nemščina nikakor ni samo guljenje slovnice v šolskih klopeh, pač pa tudi zabavno poigravanje z besedami, ustvarjalno izražanje ter spoznavanje nemškega načina življenja skozi glasbo in film.

Posebnost druženja na gimnaziji je bil večerni program s karaokami, diskom in koktajl barom (brezalkoholnim, seveda), učenci pa so prespali kar v učilnicah, kar je bilo tudi nekaj posebnega, saj je večina prvič prespala v šoli.

V sproščenem vzdušju sta dva dneva na GFML kar prehitro minila, učenci pa so odšli domov polni novih izkušenj in prijetnih vtisov.

Deutsch macht spass


Več v Kultura in izobraževanje