Na IZUMU številna priznanja za GFML

Srebrna priznanja so prejeli dijaki Tim Štuhec, Tadej Grof Semenič in Ana Štampar ter profesorica kemije Mateja Godec, ravnatelj Zvonko Kustec pa je prevzel plaketo za naziv raziskovalna šola 2014

Prlekija-on.net, petek, 28. november 2014 ob 10:15
IZUM - Festival Inovativnosti, Znanosti in Ustvarjalnosti Mladih

IZUM - Festival Inovativnosti, Znanosti in Ustvarjalnosti Mladih

IZUM - Festival Inovativnosti, Znanosti in Ustvarjalnosti Mladih, ki je pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije – Regionalnega centra Murska Sobota potekal v trgovskem centru Maximus 26. in 27. novembra, se je zaključil s slavnostno akademijo.

Bogata tekmovalna in raziskovalna dejavnost Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer se je odrazila po številu prejetih priznanj, saj so kar trije dijaki (Tim Štuhec, Tadej Grof Semenič in Ana Štampar) prejeli srebrna priznanja državnega tekmovanja iz logike, plaketo za aktivno in uspešno sodelovanje ter strokovno in pedagoško delo na področju mladinskega raziskovalnega dela in tekmovanj iz znanj je prejela profesorica kemije Mateja Godec, ravnatelj Zvonko Kustec pa je prevzel plaketo za naziv raziskovalna šola 2014.

Festival IZUM pa so dijaki GFML obogatili že v sredo, ko so izvedli umetniško akcijo oz. performance, s katerim želijo opozoriti na nezaposljivost in posledično brezciljnost med mladimi. S kritičnim razmišljanjem prikazanim skozi glasbo, ples in dramsko uprizoritvijo opozarjajo družbo, naj vendarle kaj ukrene in prepreči nadaljnji beg možganov v tujino!


Več v Kultura in izobraževanje