Trinajst let DSO Ljutomer

Ob 13. obletnici Doma starejših občanov Ljutomer, so pripravili krajšo slovesnost

Prlekija-on.net, torek, 2. december 2014 ob 09:26
13 let DSO Ljutomer

13 let DSO Ljutomer

V Domu starejših občanov (DSO) Ljutomer, so v petek, 28. novembra, praznovali trinajsto obletnico, kjer so ob tej priložnosti pripravili krajšo slovesnost.

Vse zbrane je nagovoril direktor DSO Ljutomer, Boris Sunko, ki je med drugim povedal, da se je v teh trinajstih letih na področju domskega varstva starejših veliko spremenilo, saj je ob nastanku doma leta 2001, ljutomerski dom bil eden od štirih v vzhodni Sloveniji, ki so bili vsi v državni lasti, danes pa je na tem območju 16 domov, od katerih jih je polovica privatnih. Zaradi večje konkurence je zato izpostavil pomembnost kvalitete storitev in nivoja bivalnega standarda za dolgoročno preživetje doma. Izpostavil je tudi, da življenje v domu mora potekati čim bolj podobno kot poteka doma v družini. Temu so tudi namenjeni domovi novejše generacije, t.i. domovi 4. generacije, ki so manjši, in tovrsten dom so dobili tudi z bivalno enoto v Stročji vasi. Po njegovih besedah bo tudi dom v Ljutomeru potrebno prenoviti in prilagoditi temu tipu novih, manjših domov.

Nove strokovne podlage in idejne zasnove za celovitejšo prenovo doma že nastajajo, pripravljajo pa tudi vključitev v državni projekt, ki bo omogočil financiranje prenove iz evropskih sredstev.

V imenu Občine Ljutomer je na prireditvi spregovoril občinski svetnik Boro Zemljak, nekaj besed pa so zbranim namenili še župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, predsednica sveta zavoda Tanja Karlovčec in msgr. Izidor Veleberi.

Na slovesnosti so za program poskrbeli zaposleni, stanovalci doma ter njihovi svojci, ki so skupaj pripravili krajšo predstavo, ob koncu pa so se vsi lahko posladkali še s torto.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje