Pletenje košaric v društvu RAST

Društvo se je povezalo z VDC-jem Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 10. april 2015 ob 18:54
Pletenje košaric

Pletenje košaric

V ponedeljek, 30. 3. 2015, je društvo RAST za svoje člane organiziralo sprostitveno delavnico – pletenje košaric. Delavnica je potekala v prostorih OŠ Cvetka Golarja Ljutomer.

Društvo se je pod vodstvom predsednice gospe Nelice Petek povezalo z VDC-jem Ljutomer in gospo Nevenko Lesjak ter njihovim  varovancem gospodom Jožetom Lackovičem, ki je spretno in nazorno prikazal pletenje košaric. Po potrebi je našim manj spretnim prstom urno in z veseljem priskočil na pomoč. Že prej pa je pripravil ustrezne lesene in pletene podlage, tako da je delo hitreje teklo. Na podlage smo potem samo še dodajali veje pintovca, ki jih je bilo treba spretno splesti.

Delavnice so se zaključile ob pecivu, keksih, soku, kavi in klepetu. Ugotovili smo, da se malo sprostitve in klepeta vedno prileže, nastali izdelki pa bodo popestrili marsikateri kotiček, nekateri pa bodo služili tudi za nabiranje pridelkov na vrtu.

Društvo RAST Ljutomer


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje