Literarno-kreativna noč branja na OŠ Križevci

Učenci so brali, preizkušali različne tehnike branja, obiskali tri ustvarjalnice in ponoči brali v spalnih vrečah s svetilkami

Prlekija-on.net, nedelja, 26. april 2015 ob 16:26
Noč branja na OŠ Križevci

Noč branja na OŠ Križevci

Noč branja je na OŠ Križevci že tradicionalni dogodek, ki je bil letos izveden za starejše učence v petek, 10. aprila 2015, in čez teden dni, 17. aprila, za mlajše učence.

Učenci so brali, preizkušali različne tehnike branja, obiskali tri ustvarjalnice in ponoči brali v spalnih vrečah s svetilkami. Na prvi Noči branja so učenci od 5. do 9. razreda na eni delavnici ustvarjali figure iz žice. V svet umetnosti jih je odpeljala že stalna gostja, likovnica Jožica Lešnik Švajger. Učenci so se izkazali tudi kot modni ustvarjalci. Uporabljali so različne materiale ter delali šive in vzorce z izolirnim trakom. Vmes pa so se v telovadnici razgibavali kot literarni junaki.

Učenci od 1. do 4. razreda so se najprej posvetili dvema knjigama, kjer je glavna tema čokolada. Potem pa so v delavnici čokoladnici pod vodstvom Silvije Berčič vlivali čokoladne tablice in pralineje. Pri že omenjeni Jožici Lešnik Švajger so nastale čarobne nogavice, preoblečeni čevlji, pa še učiteljicam so učenci skreirali kak modni dodatek. O bontonu pri mizi in pogrinjkih so debatirali pri Tjaši Kos. V tej delavnici so si naredili tudi škatlice za čokolade.

Šola je bila vsakič osvetljena dolgo v noč …

Ker je bilo umetniškega materiala veliko, so Noč branja nadgradili z dogodkom v petek, 24. aprila 2015, ko so izvedli modno revijo in razstavo izdelkov.

Tamara Flegerič


Več v Kultura in izobraževanje