V Radoslavcih so se srečali starejši krajani

V prostorih Gasilskega doma v Radoslavcih so se zbrali starejši krajani KS, ki so dopolnili sedemdeset let

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. maj 2015 ob 17:20
Srečanje starejših krajanov v Radoslavcih

Srečanje starejših krajanov v Radoslavcih

Na svetu so zemlja, nebo in ljudje in igre in solze in smeh in spoznanja za pameten um, za pogumno srce, ki raste in upa in misli in sanja. (Iz pesmi Pogum)

V prostorih Gasilskega doma v Radoslavcih smo se tudi letos zbrali na vsakoletnem srečanju starejših krajanov, ki so dopolnili sedemdeset let in so doma v naši KS.

Naš namen je počastiti, se zahvaliti, se družiti in narediti prijazen dan vsem našim občanom: sanje ob prijetnem druženju s svojimi vrstniki, sokrajani, prijatelji. Ob prijetni pesmi, plesu, recitaciji in nasmehu. Družili smo se v Tednu vseživljenjskega učenja, ki letos poteka od 15.5. do 22. 5.

Celo življenje se učimo drug od drugega. Tudi na naši prireditvi smo dokazali, da je temu tako, saj smo bile  zbrane tri generacije. Spomnili smo se tudi tistih, ki jim to žal več ni dano, a so nam ostali v lepem spominu. Nekateri so povezani z nami in svoje sanje sedaj na žalost sanjajo doma, v bolnišnici, priklenjeni na bolniško posteljo, v domovih za ostarele. Tudi njim pošiljamo delček naših sanj, da bi skozi svoje življenje čim lažje in brez hudih bolečin, brez hude osamljenosti zasanjali in sanjali.

Vse zbrane je v imenu KS, ob odsotnosti predsednika KS, gospoda Janeza Rudolfa, pozdravil in nagovoril član sveta KS in obenem občinski svetnik, gospod Jernej Horvatič. V imenu ZPDU je spregovoril predsednik zveze, sicer domačin, gospod Mirko Lebarič iz Precetincev. Besedo pozdrava in prijetnega druženja so izrekli še podžupan občine Ljutomer, gospod Boro Zemljak, sekretarka OZ RK Ljutomer, gospa Maša Grmšek, predstavnica CSD Ljutomer gospa Rozina Kralj in v imenu DU Ljutomer,gospod Ludvik Horvatič.

Droben mozaik srečanja smo sestavljale prostovoljke in prostovoljci KO RK Radoslavci, predstavnik KS Radoslavci, učenke petega razreda Neja, Zala, Lana in Maša iz OŠ Mala Nedelja, pevke Soside KD Anton Krempl Mala Nedelja in gostje folklorna skupina DU Ljutomer.

Dekleta iz OŠ so zapele tri pesmi, spremljavo zanje jim je pripravila učiteljica glasbe na OŠ, gospa Sandra Hanžič Leskovar, folklorna skupina je zaplesala prleško-štajerske plese, naši gostje so zapisali, da jih ples ohranja fizično in duševno zdrave v njihovi jeseni življenja. Maša Munda, ki ne obiskuje samo OŠ, ampak tudi Glasbeno šolo v Ljutomeru, je zaigrala dve skladbi. Za konec smo zapele domačinke, pevke ljudskih pesmi KD Anton Krempl Mala Nedelja, Soside, ki smo s ponosom našim sokrajanom povedale, da so se nam uresničile  sanje, saj je v teh dneh zagledal luč sveta naš prvi CD. Ob skupni Marijini pesmi smo se poslovili in si zaželeli snidenja čez leto dni.

Kljub deževnemu dnevu se je druženje ob zvokih harmonike in petja prevesilo v petkov popoldan.
Veseli smo, da so naša druženja dobro obiskana, in da z majhno pozornostjo razveselimo mnoga lica.

Liljana Peršak
Foto: Branko Košti


Več v Kultura in izobraževanje