Rok že deseto leto z veseljem igra harmoniko

Rok Vrzel je 19-letnik, ki že deseto leto igra harmoniko, sodeloval je s Štajerskimi fakini in Mladimi gamsi, rad igra po veselicah, rojstnih dnevih, krstih, obletnicah, ...

Prlekija-on.net, sreda, 12. avgust 2015 ob 18:57
Rok Vrzel

Rok Vrzel

Rok Vrzel je 19-letni mladenič, ki prihaja iz Murščaka pri Kapeli, trenutno pa živi v Ljutomeru. Obiskoval je Biotehniško šolo v Mariboru ter se izučil za mehanika kmetijskih strojev. Trenutno išče službo, v prostem času pa zelo rad zaigra na harmoniko.

Rok je osem let obiskoval Glasbeno šolo Gornja Radgona, diatonično harmoniko pa igra že deseto leto. Z igranjem je pričel na svoj deseti rojstni dan, maja 2006, ko mu je prvo harmoniko kupil njegov dedek, trenutno pa igra na štiri leta staro harmoniko, ki sta mu jo skupaj kupila dedek in oče.

Izhaja iz glasbene družine, saj se poleg dedka, očeta in stricev, z glasbo ukvarja tudi njegov 13-letni brat, ki velja za velikega talenta igranja na trobento, saj so ga že povabili v slovenski Policijski orkester. Rok je veliko preigraval tudi s svojim bratrancem, ki prav tako igra harmoniko, a v zadnjih letih skupaj nastopata manj, zaradi drugih obveznosti.

Sodeloval je že s Štajerskimi fakini in Mladimi gamsi, rad igra po veselicah, rojstnih dnevih, krstih, obletnicah, ... igral je na veliko prireditvah v Ljutomeru, v Radencih, v Murski Soboti v Spartacusu, v Mariboru v Ribičiji, ... na zadnje se je udeležil tudi tekmovanja v igranju harmonike na 4. Frčovi noči, kjer je zasedel tretje mesto.

Vzornik mu je Robert Goter, svetovni prvak v igranju harmonike, ki ga tudi osebno pozna. Sam vadi približno dve uri na dan, trenutno zna preigravati okoli sto skladb, rad pa bi čim več igral naokoli za dobro družbo, saj ga to zelo veseli. Želja mu je, da bi ustvaril tudi svojo lastno glasbeno skupino, kjer bi preigravali različne zvrsti glasbe.

Roka lahko kontaktirate na e-naslov rok.frajtonerca@gmail.com ali na telefonsko številko 070 448 012 in z veseljem se bo odzval povabilu.


Več v Glasba in film