Mikkova počitniška filmska delavnica

Zraven teoretičnega dela je sledilo tudi veliko bolj ustvarjalno in praktično delo

Bojan Sobočan, sobota, 27. februar 2016 ob 21:05
Mikkova počitniška filmska delavnica

Mikkova počitniška filmska delavnica

V Mikku so v času šolskih počitnic pripravili celotedensko filmsko delavnico, ki jo vodi režiser Aleš Nadai. Delavnica je potekala v dveh delih. V prvem delu so se udeleženci spoznali s teorijo vezano na filmsko produkcijo. Skupaj so si ogledali tudi različne filme in jih analizirali ter razpravljali tako o vsebinskih, kakor tudi tehničnih vidikih filmske produkcije. Vodja delavnice Aleš Nadai je udeležence seznanil s procesi in fazami, ki spremljajo snemanje in izdelavo filma, kot so priprava in pisanje scenarija, izbor igralcev, priprava in izvedba snemanja, priprava scenografije, osvetlitev, zvoki, igranje, izvedba snemanja ter montaža in post produkcijsko delo.

Udeleženci so tudi sami napisali dva scenarija za kratki film. Zraven teoretičnega dela je sledilo tudi veliko bolj ustvarjalno in praktično delo. Tako je vsak udeleženec sam pripravil scenarij in posnel kratek filmček.

V sklopu delavnice so gostili še igralca Vladimirja Vlaškalića, ki je udeležencem iz prve roke posredoval svoje izkušnje z igranjem. Slednji je aktivno ustvarjalen tako na dramskem, kakor tudi filmskem področju.


Več v Glasba in film