Še dva tedna do začetka Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige

V ligi ostajata dve ekipi iz Ljutomera: pomlajeni KK Ljutomer in sedaj že izkušeni KD Ljutomer, ki so lani osvojili tretje mesto

Prlekija-on.net, sobota, 27. oktober 2018 ob 19:31
Radenska Naturelle Pomurska košarkarska liga

Radenska Naturelle Pomurska košarkarska liga

Pomurska košarkarska liga bo potekala tudi v sezoni 2018/2019. Po odstopu Andreja Copota z mesta komisarja je organizacijo lige prevzelo društvo KŠ Ljutomer, novi komisar lige pa je postal Jaka Godec.

V ligi bo nastopalo 6 ekip: poslavljajo se lanski prvaki KD NONA Sobota, a je v prestolnici Prekmurja nastala nova ekipa - ŠD Murska Sobota. Ostale ekipe ostajajo iste. Glavni favorit za končno zmago bi vsaj na papirju naj bila ekipa KK Beltinci, toda že v prejšnjih sezonah smo videli, da je v PKL vse mogoče. V ligi ostajata tudi dve ekipi iz Ljutomera: pomlajeni KK Ljutomer in sedaj že izkušeni KD Ljutomer, ki so lani osvojili tretje mesto. Ekipa ŠD Tropicano Bistrica po lanskem spodrsljaju v zaključku rednega dela, kjer so za las zgrešili polfinale, letos prav tako lahko cilja na medaljo. Še vedno pa je za vsakogar nevarna izkušena ekipa KK Lindau Lendava. Ekipe bodo v boju za naslov prvaka Pomurja torej zelo konkurenčne druga drugi.

Prvi krog bo na sporedu v drugem vikendu novembra. Ligo bodo v soboto, 10.11.2018 odprli novinci ŠD Murska Sobota, ki se bodo na domačem parketu pomerili z ekipo KK Beltinci. Naslednji dan pa bosta v Ljutomeru kar dve tekmi: KK Ljutomer bo ob 15.00 gostil ekipo iz Gornje Bistrice, KD Ljutomer pa ob 17.00 Lendavčane.

Verjamemo, da bo letošnja sezona izredno zanimiva, saj nas zagotovo čaka še veliko presenečenj.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport