»Lotmerški derbi« pripadel KD Ljutomer

KK Ljutomer še je v tej sezoni Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige brez zmage

Prlekija-on.net, torek, 4. december 2018 ob 19:14
KD Ljutomer - KK Ljutomer

KD Ljutomer - KK Ljutomer

V četrtem krogu Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige smo bili prvič v letošnji sezoni priča tekmi med obema ljutomerskima ekipama, KD Ljutomer so gostili KK Ljutomer. Prevladale so izkušnje in zmage so se po nori trojki Copota v zadnji minuti veselili »domači«. Beltinčani so med tem premagali ŠD Tropicano Bistrico in ostali neporaženi, Lendavčani pa so po napeti končnici zabeležili še tretjo zaporedno zmago.

KD Ljutomer 68 - 63 KK Ljutomer (8:22, 25:22, 14:18, 14:24)
Copot 35, Nemec 9; Horvat Kovač in Sagaj po 13

Že sam začetek tekme je dal vedeti, da bo to težko srečanje za obe ekipi. Tekmo so s prvim košem bolje začeli domači, kmalu zatem pa so prve točke na tekmi dosegli tudi »gostje«. Agresivna obrambna igra mladih Ljutomerčanov je botrovala k temu, da v napadu starejši KD Ljutomer spet niso našli pravega ritma. Po drugem košu v tretji minuti tekme je sledil popoln mrk v napadu, saj kar šest minut niso uspeli doseči točke. Na srečo tudi mlajši igralci KK Ljutomera niso bili razpoloženi in na prvi odmor odšli s prednostjo le štirih točk - 11:7. Druga četrtina se je začela precej izenačeno s koši na obeh straneh. Nato so domači nekoliko dvignili tempo v napadu in obrambi in v zadnjih sedmih minutah polčasa gostom dovolili le še 3 točke, sami pa jih v tem času dosegli 17 s čimer so si priigrali lepo prednost pred nadaljevanjem tekme. V tem delu se je pri domačih razigral Andrej Copot (12 točk).

V drugem polčasu je sledil mrtvi tek obeh ekip. Točke so izmenično padale na obeh straneh, prav tako pa so se na obeh straneh kot za stavo grešili prosti meti. Prednost KD Ljutomera se je ves čas gibala okoli 10 točk. Po treh četrtinah je tako semafor kazal rezultat 45:37 v njihovo korist. Vse je bilo še odprto. Izenačena igra se je nadaljevala vse tja do četrte minute zadnje četrtine, nato pa so mladi Prleki, s Horvat Kovačem na čelu, stopili na plin in z delnim izidom 9:0 prednost izničili in štiri minute pred koncem prvič na tekmi tudi povedli. Po minuti odmora se je pri domačih ponovno prebudil Andrej Copot in tekma je bila minuto pred koncem povsem izenačena - 63:63. Domači so po trojki Copota iz neizdelanega položaja s pomočjo table 15 sekund pred koncem tekme povedli za tri - 66:63. Gostje so po minuti odmora imeli napad za izenačenje vendar so zgrešili in tekma je bila odločena.

KK Sistemorg Beltinci 68 - 56 ŠD Tropicano Bistrica (17:11, 15:14, 18:14, 18:17)
Zver 18, Ratnik 9; Balažic 19, Orgolič in Farkaš po 9

Po skoku za žogo so domačini takoj povedli s trojko Leona Zvera. Tekma se je odvijala naprej v zelo borbenem duhu ter izmeničnem doseganju košev, pri čemer so bili Beltinčani cel čas v vodstvu, gostje iz Bistrice pa so jih poizkušali ujeti, pri čemer so zgrešili kar nekaj "zicerjev". Prva četrtina se je končala z vodstvom Beltincev 17:11. V drugi četrtini se je podobna igra nadaljevala, ekipi pa sta z rotacijami poizkušale zadržati visoki ritem igranja ter tako presenetiti nasprotnika. Ob koncu četrtine so domačini z kontro in trojko uspeli zadržati in tudi nekoliko povečati prednost (7 točk).

V drugem polčasu so Žuti skušali tekmo čimbolj mirno pripeljati do konca ter privarčevati nekaj moči za sobotno tekmo v ligi PARKL, seveda pa so tudi gostje imeli svoj cilj in se niso predali že vnaprej. Borbena in napeta tekma se je nadaljevala, tretjo četrtino so domačini dobili za 4 točke ter uspeli povečati razliko. V zadnji četrtini je gostom skoraj uspel delni, zmanjšali so razliko na 4 točke (58:54), vendar jim je za kaj več zmanjkalo moči ter časa. Domači košarkarji so uspeli tekmo mirno pripeljati do konca in tako ohranili prvo mesto na lestvici.

ŠD Murska Sobota 62 - 66 KK Lindau Lendava (25:14, 12:24, 10:13, 15:15)
Bilić 22, Žilavec 11, Lukinovič 10; Frančič 18, Zrna 14, Novak 12

Prva četrtina se je odvijala po željah domače ekipe. Z dobro obrambo in dobro igro v napadu so Sobočanci dosegli 25 točk, prejeli pa le 14. V drugi četrtini so gostje spremenili način obrambe iz conske na mož na moža, kar je domačim je povzročalo veliko težav, prvi koš v drugo četrtini so dosegli komaj v 6. minuti, gostje pa so pridno polnili domačo mrežico in na počitek odšli s točko prednosti.

Tretja četrtina je bila dokaj izenačena. Lendavčani so jo dobili z rezultatom 13:10, tako so imeli pred zadnjo četrtino 4 točke prednosti. Začetek zadnje četrtine je pripadel Sobočancem, z delnim rezultatom 8:0, vendar so gostje iz Lendave hitro odgovorili z delnim rezultatom 9:0. Domači so se jim na koncu približali na točko zaostanka, vendar so preslabo izvajali proste mete in tako izgubili tekmo, ki bi jo lahko dobili.

Pari 5. kroga:
KK Ljutomer - ŠD Murska Sobota (petek, 7.12.2018 ob 21.00, ŠIC Ljutomer)
ŠD Tropicano Bistrica - KD Ljutomer (sobota, 8.12.2018 ob 18.00, OŠ Črenšovci)
KK Lindau Lendava - KK Sistemorg Beltinci (prestavljeno na 6.1.2019)

Lestvica:
Ekipa T Z P Točke
1. KK Sistemorg Beltinci 4 4 0 8
2. KD Ljutomer 4 3 1 7
3. KK Lindau Lendava 4 3 1 7
4. ŠD Murska Sobota 4 1 3 5
5. ŠD Tropicano Bistrica 4 1 3 5
6. KK Ljutomer 4 0 4 4



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport