ŠNK Radgona ostal med tretjeligaši, toda...

Sporazumno so se razšli s trenerjem Jožetom Sečkarjem

Prlekija-on.net, četrtek, 27. junij 2019 ob 11:26
Jože Sečkar ni več trener ŠNK Radgona

Jože Sečkar ni več trener ŠNK Radgona

Sedaj, ko imajo eenag najboljših nogometnih centrov v regiji in širše, saj je dokončana tudi streha na tribunah, bodo nogometaši ŠNK Radgona, vseeno "napredovali" tudi na tekmovalnem področju. Ostajajo namreč člani 3. SNL - vzhod, ki se je sedaj razširila na vzhodno polovico države, kjer bo po novem 12 ekip, ki so še v minuli sezoni igrale v vzhodni in severni 3. SNL. Tako so sedaj v "enotni" 3. vzhodni ligi, katero bo v sezoni 2019/20 vodila MNZ Ptuj: ND Dravinja (Slovenske Konjice), ŠD Šmartno ob Paki, NK Bistrica (Slovenska Bistrica), ŠD Videm pri Ptuju, NK Šampion (Celje), NK Zreče, NK Odranci, NK Ljutomer, ŠD NK Veržej, ŠNK Radgona, NK Podvinci in DNŠ Prevalje. Tako je v ligi, namesto predvidenih 14, le 12 ekip, kajti nekatere ekipe niso dobile ustrezne tekmovalne licence, nekatere pa so se izognile tekmovanju v tej ligi, kjer bo veliko potovanj, najdlje od Odrancev do Prevalj in Šmartnega ob Paki.

Šele, ko so uradno prejeli potrditev Nogometne zveze Slovenije, da bodo še naprej člani 3. SNL - vzhod so se pri ŠNK Radgona začeli ubadati z zadevami, ki zadevajo novo tekmovalno sezono. Poleg že tradicionalne rak rane povezane s finančnimi sredstvi, se bodo v klubu sedaj ukvarjali predvsem s kadrovskimi zadevami, torej z akterji na terenu - igralci, a tudi s stroko, saj bo potrebno najti tudi novega trenerja.

Dosedanji trener Jože Sečkar, ki je kakorkoli obračamo, v klubu s Trat pustil pozitiven pečat, se je namreč po dveh letih vodenja ŠNK Radgona poslovil iz mesta penine in sejmov. Po sporazumni prekinitvi pogodbe, nam je Sečkar povedal, da si sedaj najprej želi dobrega počitka, pozneje pa bo videl, kje se bo nadaljevala njegova trenerska pot. Po drugi strani pa nam je zastopnik ŠNK Radgona, Benjamin Krajnc, ki se je dosedanjemu trenerju zahvalil za korektno delo in sodelovanje, povedal kako bodo v naslednjih dneh poiskali Sečkarjevega naslednika. V dogovoru z novim trenerjem pa bodo potem skušali poiskati še morebitne okrepitve, čeprav je bolj verjetno, da bodo v klubu še naprej prihodnost gradili na mladih in perspektivnih domačih igralcih.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport