Prikolesarili so si svetovno prvenstvo

Blaž, Darjan, Davorin, Franci, Gašper, Lovro, Mirko, Tadej in Vid se bodo pod budnim očesom trenerja Andreja Petroviča 1. septembra 2019 odpravili v Poznan na Poljskem, kjer se bodo udeležili 154 km dolge etape s pretežno ravninsko traso

Aleksandra Papež, torek, 9. julij 2019 ob 17:22
Tekmovalna ekipa KD Selce

Tekmovalna ekipa KD Selce

Kolesarsko društvo Selce je na Slovenskem zadnja leta dobro poznano po svojih kolesarskih podvigih in uspehih. Za leto 2019 pa so si lani člani zadali prav poseben cilj in ga tudi dosegli.

Projekt 2019, kakor ga imenujejo kolesarji KD Selce, je bila ekipna uvrstitev na UCI GF svetovno prvenstvo, ki bo letos na Poljskem. Ravno zaradi lokacije, ki je letos razmeroma blizu naši domovini, so se člani odločili za udeležbo, a zanjo je potrebno zadostiti posebnim pogojem.

Na Maratonu Franja, ki se ga udeležujejo družine, najmlajši, starejši in tudi najbolj zagnani amaterski kolesarji, morajo kandidati za svetovno prvenstvo doseči čas, ki se uvršča med 25 % najboljših udeležencev maratona. Maraton Franja je zagotovo najboljši slovenski maraton, kateri je z več težavnostnimi trasami namenjen vsem, od najmlajših do tekmovalnih kolesarjev. Prvič je bil organiziran leta 1982 in je rekordno udeležbo dosegel leta 2002 z 1886 udeleženimi kolesarji. Letos pa je postal uradni kandidat za uvrstitev med najboljše kolesarske maratone na svetu pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze UCI-Golden Bike.

Med 25 % najboljših udeležencev Franje se je letos uspelo uvrstiti kar osmim kolesarjem KD Selce. Zaradi poškodbe, nastale med maratonom, pa je bila pot na Poljsko omogočena še enemu, dodatnemu, članu ekipe iz vrst KD Selce. Blaž, Darjan, Davorin, Franci, Gašper, Lovro, Mirko, Tadej in Vid se bodo pod budnim očesom trenerja Andreja Petroviča 1. septembra 2019 odpravili v Poznan na Poljskem. Udeležili se bodo 154 km dolge etape s pretežno ravninsko traso.

A tekmovanje na tako visokem nivoju zahteva od kolesarjev, ne samo potrojeno število treningov, temveč tudi zadostitev merilom organizatorjev, ki želijo, da imajo tekmovalci usklajene drese v barvah svoje države z napisi in logotipi treh sponzorjev. V kolikor bi jim želeli pri izvedbi kakorkoli pomagati tudi vi, lahko več o njih izveste na njihovi uradni spletni strani: http://kdselce.si/

Tekmovalce moralno in organizacijsko podpirajo vsi člani omenjenega društva ter seveda predsednik, Boštjan Celan. Društvo je nastalo leta 2010 z namenom združevanja prijateljev ter znancev, ljubiteljev kolesarjenja in prijetnih druženj. Tako člani društva ob tekmovanju svojih članov na državnem ter sedaj celo na svetovnem prvenstvu, ne pozabljajo na pomen nedeljskih krajših kolesarskih druženj, udeleževanj lokalnih maratonov, izletov, tudi pohodov, ki so namenjeni vsem članom ter tematskih izletov in tradicionalnega prvomajskega kolesarskega oddiha na morski obali.

Foto: arhiv KD Selce



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport