Marko Bezjak končal reprezentančno kariero

Ormožan Marko Bezjak je v reprezentanci pustil velik pečat, med drugim je bil igralec tekme z epskim preobratom za bron, ko so na svetovnem prvenstvu v Franciji za tretje mesto premagali Hrvaško z 31:30

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. oktober 2019 ob 16:33
Marko Bezjak z bronasto medaljo iz svetovnega prvenstva

Marko Bezjak z bronasto medaljo iz svetovnega prvenstva

Selektor moške slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je objavil seznam igralcev, ki bodo konec meseca odigrali pripravljalno tekmo za Nizozemsko in Srbijo. Ob tem je sporočil, da Ormožan Marko Bezjak ne bo več igral za reprezentanco.

Srednji igralec nemškega Magdeburga, ki je nazadnje dres z državnim grbom na prsih oblekel na lanskih kvalifikacijskih tekmah z Madžarsko za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji in na Danskem, je slovenskemu selektorju Veselinu Vujoviću pred kratkim sporočil, da zaradi zdravstvenih težav in obveznosti na klubski sceni ne bo več nastopil za Slovenijo. "V njegovem poslovilnem pismu nisem videl nobenih možnosti, da ga prepričam v nadaljevanje reprezentančne kariere," je po poročanju Rokometne zveze Slovenije v zvezi z Bezjakom uvodoma dejal Črnogorec na slovenski klopi.

"Njegovo odločitev obžalujem, gre za osebo, ki mi je zelo pri srcu, ob tem pa je tudi velik bojevnik na igrišču in pravi zgled svojim soigralcem. Njegovo slovo od reprezentance je velika izguba za vse nas, težko bomo našli dostojno zamenjavo tako po človeški kot igralski plati," je še dodal Vujović, ki ga odločitev Bezjaka niti ni posebej presenetila glede na vsa dogajanja v minulem obdobju.

Tekma z Nizozemsko v novi ormoški dvorani

Slovenska moška članska reprezentanca bo v času tedna Evropske rokometne zveze (EHF) konec meseca oktobra odigrala dve pripravljalni tekmi pred januarskih evropskim prvenstvom na Švedskem. Prvo v novi ormoški dvorani proti Nizozemski in dva dni kasneje v mariborski Lukni še proti Srbiji.

Bezjak je v reprezentanci pustil velik pečat, med drugim je bil igralec tekme z epskim preobratom za bron, ko so na svetovnem prvenstvu v Franciji za tretje mesto premagali Hrvaško z 31:30. Ormožan je takrat v dresu reprezentance dosegel tudi prvi gol na tekmi, tekmo končal s štirimi zadetki in na koncu zasluženo bil izbran za igralca tekme.

Po vrnitvi v domovino so v Ormožu Bezjaku pripravili tudi velik sprejem, o čemer smo takrat poročali. Bezjak je bil tudi prvi Prlek, ki se je udeležil olimpijskih iger, ki so leta 2016 potekale v Braziliji, v Riu. Posebej za njega in njegovega soigralca Mateja Gabra so takrat pripravili poseben sprejem v Sodincih, kjer smo bili prav tako prisotni.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport