Sončkov tek v vrtcu Mala Nedelja

V vrtcu Mala Nedelja so se odločili, da v sklopu projekta Varno s soncem obeležijo svetovni dan sonca s sončkovim tekom. Sončkovega teka so se udeležile vse skupine, vseh starostnih skupin.

Prlekija-on.net, torek, 7. junij 2022 ob 12:13
Sončkov tek v vrtcu Mala Nedelja

Sončkov tek v vrtcu Mala Nedelja

Tudi v tem šolskem letu, 2021/22, je vrtec Mala Nedelja sodeloval v projektu Varno s soncem. Namen sodelovanja je ozaveščanje otrok in njihovih staršev, kako se obvarovati pred škodljivimi vplivi sonca. Dejavnosti v vrtcu so načrtovane tako, da sovpadajo z razvojem otrok in temeljijo na izkušnjah ter predznanju z upoštevanjem interesa otrok in aktualnosti teme programa.

Posebej pomembno je, da poskrbimo za zaščito otrok pred soncem, kajti znano je, da kar 80% skupne življenjske izpostavljenosti UV žarkom dosežemo že v prvih dveh desetletjih življenja.

V vrtcu Mala Nedelja smo se odločili, da v sklopu projekta Varno s soncem obeležimo svetovni dan sonca s sončkovim tekom. Sončkovega teka so se udeležile vse skupine, vseh starostnih skupin.

Pred tekom so se otroci v skupini zaščitili pred soncem, tako da so se namazali s sončno kremo za sonce in zaščitili s pokrivali (klobučki, kapami s senčnikom), nato smo se zbrali na šolskem igrišču, kjer smo si ogreli naše mišice (različne vaje za glavo, roke, noge...).

Dogovorili smo se, da sončkov tek pričnejo najmlajši po tekalni stezi, ostali smo navijali. Starejši otroci so sončkov tek obeležili z malo daljšo razdaljo, tekli so okrog šolskega igrišča. Za sodelovanje si je vsak otrok prislužil medaljo, ki sem jo pripravila v obliki sončka. Po teku smo si vsi zaploskali za sodelovanje in pretečeno progo in se odžejali pri vrtčevskem vodnjaku.

Bodite vsak dan sončki in naj vas vse dni spremlja pogumen korak in nasmejan obraz na poti v vrtec.

Zapisala koordinatorka projekta Varno s soncem, Anita Kosi




Več v Najmlajši