15. pokal SD Mesto Ljutomer v znamenju vrhunskih rezultatov

Posamezni rezultat pri puški Urške Kuharič iz SD Kovinar Ormož velja za trenutno še neuradni slovenski rekord. Ekipni rezultat mlade ekipe iz SD Kovinar Ormož ki jo sestavljajo strelke Urška Kuharič, Nuša Žnidarič ter Eva Petek s 1883,5 krogov velja tudi za trenutno še neuradni slovenski rekord.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. januar 2024 ob 14:07
15. pokal SD Mesto Ljutomer

15. pokal SD Mesto Ljutomer

V športni dvorani ŠIC Ljutomer se je v zadnjih dneh leta 2023 odvilo odprto mednarodno tekmovanje v streljanju z zračno pištolo in puško. Strelsko društvo SD Mesto Ljutomer je že tradicionalno pripravilo turnir za Pokal Mesta Ljutomer ali kot mu tudi pravimo 15. pokal SD Mesto Ljutomer.

Tekmovanje je bilo več kot uspešno, saj se je na tekmi s pištolo pomerilo 42 strelk in strelcev iz Slovenije in Hrvaške iz 11 ekip in posameznic in posameznikov. Na tekmi s puško je sodelovalo 57 strelk ter strelcev iz Slovenije in Hrvaške v 15 ekipah in posamezni konkurenci.

Na tekmah so bili doseženi vrhunski rezultati za katere še posebej strelke in strelci vedo, da jih je zelo težko doseči in da je potrebno veliko treninga ter vloženega veliko truda in odrekanj ter energije in ljubezni do strelskega športa.

Doseženi so bili naslednji rezultati:

PIŠTOLA POSAMEZNO:

1. mesto Kevin Venta iz SK Strahoninec CRO s 580 krogi
2. mesto Sašo Stojak iz SK Ptuj s 571 krogi
3. mesto Bojan Fras iz SD Proarmis s 565 krogi

Najboljši domačin je bil na 8. mestu Robert Balažič iz SD Mesto Ljutomer s 557 krogi

PIŠTOLA EKIPNO:

1. mesto ekipa SK Ptuj s 1681 krogi
2. mesto ekipa SK Alzas CRO s 1671 krogi
3. mesto ekipa SD Proarmis s 1668 krogi

PUŠKA POSAMEZNO:

1. mesto Urška Kuharič iz SD Kovinar Ormož s 632,1 krogi
2. mesto Nuša Žnidarič iz SD Kovinar Ormož s 630,2 krogi
3. mesto Urška Hrašovec iz SD 1. Pohorski bataljon Ruše s 629,4 krogi

Najboljša domačinka je bila na 22. mestu Bianka Vogrinčič iz SD Mesto Ljutomer z osvojenimi 609,1 krogi.

EKIPNO PUŠKA:

1. mesto ekipa SD Kovinar Ormož s 1883,5 krogi
2. mesto ekipa SD 1. Pohorski bataljon Ruše 1 s 1868,4 krogi
3. mesto ekipa SD 1. Pohorski bataljon Ruše 2 s 1849,3 krogi

Posamezni rezultat pri puški Urške Kuharič iz SD Kovinar Ormož velja za trenutno še neuradni slovenski rekord, kar je vrhunski rezultat in ji ekipa SD Mesto Ljutomer še posebej čestita.

Ekipni rezultat mlade ekipe iz SD Kovinar Ormož ki jo sestavljajo strelke Urška Kuharič, Nuša Žnidarič ter Eva Petek s 1883,5 krogov velja tudi za trenutno še neuradni slovenski rekord za katerega ekipa SD Mesto Ljutomer tudi posebej čestita vsem v ekipi.

Ekipa SD Mesto Ljutomer je zelo zadovoljna z rezultatom tekmovanja in s številom strelk in strelcev, ki je 99 in za to leto napoveduje še številčnejši in večji turnir.

Posebna zahvala iz SD Mesto Ljutomer gre vsem, ki so pomagali pri pripravi turnirja še posebej Jerneju Adlešiču za pomoč pri SIUS opremi.




Več v Šport