V vrtcu Mala Nedelja spoznavali albanski jezik

Jezik in kultura z roko v roki v vrtcu Mala Nedelja

Prlekija-on.net, petek, 19. september 2014 ob 17:03
Jezik in kultura z roko v roki

Jezik in kultura z roko v roki

V vrtcu Mala Nedelja, v skupini 4 – 6 let ta mesec podrobneje spoznavamo našo državo, sosednje države, njihove zastave, simbole in jezik. Vse to smo združili pod tematski sklop »Jezik in kultura z roko v roki«.

V skupini pa imamo tudi dva otroka, katerih se je eden od staršev preselil v Slovenijo iz druge države. Odločili smo se, da bomo na obisk povabili Adrianovega očeta, g. Hisena Morino, ki nam je predstavil svojo rojstno državo, Kosovo. Z njim pa je prišla na obisk tudi njegova mama, ga. Azema Morina, ki se trenutno mudi na obisku v Sloveniji. Predstavila sta nam albanski jezik, značilnosti Kosova, njihove tradicionalne jedi, oblačila,… naredili smo plakat, kjer smo zapisali besede v slovenščini in kako se imenujejo v albanščini. Skupaj smo preživeli prijetno urico, ki je bila otrokom zelo zanimiva, veliko novega so slišali in spoznali.

Otroci in vzgojiteljici Monika Kohek in Liljana Peršak


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši