Otroci iz vrtca Sonček na gradu Negova

Izvedeli so, da je Negovski grad sestavljen iz starega gradu in novega gradu

Prlekija-on.net, sobota, 25. oktober 2014 ob 12:57
Otroci vrtca Sonček na gradu Negova

Otroci vrtca Sonček na gradu Negova

Čeprav je bilo turobno jesensko vreme, so se predšolski otroci skupaj z vzgoijiteljicami odpravili na izlet v Negovo. Najprej so skupaj odšli na krajši pohod po bližnji okolici, zatem pa jih je na grajskem dvorišču že čakala vodička Manja, ki je otroke povabila v prostore gradu.

Tam jim je predstavila zgodbo o zeliščarki Apoloniji iz Veržeja in kasneje se je le ta otrokom tudi pridružila. Otroci so imeli možnost poduhati in prijeti različna zelišča, ki uspevajo na grajskem vrtu, skupaj pa so jih poimenovali. Najbolj pa je seveda otroke zanimala notranjost gradu. Nekaj prostorov so si ogledali. Izvedeli so, da je Negovski grad sestavljen iz starega gradu in novega gradu. Ravno ko so gledali skozi strelske line, sta se na balkonu pojavila grof in grofica, ki so ju otroci prebudili. Obstali so od presenečenja, saj kaj takšnega niso pričakovali.

Grof Maximilian in grofica Sofia von Trautmannsdorf sta prišla na grajsko dvorišče in otrokom pripovedovala o njunem življenju na gradu, oblačilih, prehrani, stražarjih, otrocih... Enega od otrok sta tudi preoblekla v posebna oblačila in mu izročila ščit ter meč. Otroci so bili nad njima navdušeni, seznanili so se z uporabo loka in frače ter sabljanjem. Zastavili so ogromno vprašanj in čas je kar prehitro minil, ko so se morali vsi skupaj posloviti.

Otrokom je bil izlet tako všeč, da bi ga kar ponovili.


Več v Najmlajši