Noč čarovnic v Gančanih

Letošnja tema noči čarovnic je imela naslov Čira čara cumpranje, pri čemer je bilo za najmlajše, njihove starše in ostale obiskovalce dobro priskrbljeno

Jože Žerdin, petek, 31. oktober 2014 ob 08:08
Halloween v Gančanih

Halloween v Gančanih

Društvo za trajnostni razvoj Perika Gančani, ki deluje že tretje leto, je v četrtek, 30. oktobra, v dvorani Športno rekreacijskega centra Gančani za najmlajše pripravilo noč čarovnic »Halloween«, kajti na tak način so predvsem mladi začutili duh noč čarovnic.

Letošnja tema noči čarovnic je imela naslov Čira čara cumpranje, pri čemer je bilo za najmlajše, njihove starše in ostale obiskovalce dobro priskrbljeno, kjer ni manjkalo smeha in zabave. Tokrat je društvo pripravilo štiri različne delavnice, v katerih so med drugim izdelovali čarovniške klobuke, čarovnice na palici, otroci so risali čarovnice in izdelovali steklene lampiončke. Ko so se delavnice končale in je nastala prava čarovniška tema - noč, se je pisana druščina čarovnic in ostalih udeležencev noči čarovnic v povorki s svetlečimi lampiončki in lučkami odpravila na čarovniški nočni pohod po vasi. Na dvorišču ŠKC pa so cel večer kurili ogenj, pajali kruh in kuhali vino. Ob koncu se je okoli 50 otrok zbralo ob obloženih mizah, kjer pa ni manjkalo raznovrstne »čarovniške« hrane. Po čarovniški večerji se še je otrokom predstavil plavljičar.


Več v Najmlajši