Oktobrski rojstni dnevi v DOSOR-ju

Nasmeh na lica slavljencem pričarali mladi »Klapovuhi«

Filip Matko, sobota, 1. november 2014 ob 11:10
DOSOR-jeva rojstnodnevna torta

DOSOR-jeva rojstnodnevna torta

Tradicionalno praznovanje rojstnih dni stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki so praznovali v oktobru, je bilo na programu zadnji četrtek tega meseca, 30.10.2014. V večnamenskem prostoru v pritličju doma ga je vodila zdravstvena delavka Leja Sabotin.

Skupno je v letošnjem desetem mesecu praznovalo rojstni dan 13 stanovalk in stanovalcev, od tega je z najmanj leti bila 49-letna stanovalka ter z največ leti 92-letni stanovalec. Skupaj vsi slavljenci našteli 933 let. Ena izmed stanovalk je praznovala okroglo 70-letnico.

Vsem je v začetku recitirala svojo pesem o zadnjem obisku DOSOR-jevcev v Ljubljani (na RTV Slovenija pri Mariu Galuniču v oddaji Moja Slovenija) stanovalka, 90-letnica Brigita Živec. Za tem je bila slavljencem in vsem ostalim zbranim postrežena torta, ki so jo pripravili v DOSOR-jevi kuhinji. Vsak, ki je praznoval rojstni dan v oktobru, pa je prejel še simbolično darilo: dekorativno vrečko sivke – lavande.

Družabni del rojstnodnevnega srečanja pa je popestrila s svojim nastopom glasbena skupina treh bratov in sestre Merčnik iz Benedikta, ki nastopajo kot skupina »Klapovuhi«: Jernej, Tadej, Florjan in Maja. Nekateri so ob poskočni glasbi tudi zaplesali.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46