Iz majhnega zraste veliko ponovno na Cvenu

Prireditev pripravijo na vsake štiri leta.

Sara Vinkovič, nedelja, 4. junij 2023 ob 16:25
Iz majhnega zraste veliko na Cvenu

Iz majhnega zraste veliko na Cvenu

V petek, 2. junija, je bil Zadružni dom na Cvenu znova poln obiskovalcev. Člani KD Cven so skupaj z Vrtcem Cven in POŠ Cven pripravili prireditev z naslovom »Iz majhnega zraste veliko«.

Glavni namen prireditve je, da se predstavijo generacije, ki obiskujejo oziroma so obiskovale vrtec in pozneje šolo na Cvenu, nato pot v kulturi nadaljujejo v društvu.

Tako sta najprej na oder stopila Matija; predstavnik mlajše generacije in Olga; predstavnica malo starejših v kulturnem društvu. Nato so oder zavzeli najmlajši, otroci iz Vrtca Cven. Za njimi so se s pesmijo in folkloro predstavili učenci POŠ Cven, s skečem so polno dvorano nasmejali učenci, ki obiskujejo podaljšano bivanje, nato pa so še zaigrali na tamburice.

KD Cven ima kar devet sekcij. Prvi so na oder stopili plesalci Mladinske folklorne skupine, člani Kulculture in Literarno-recitacijske sekcije pa so se tokrat predstavili z video predstavitvijo o reki Muri. Pod prsti Mladinske tamburaške skupine in Tamburaške skupine so zazvenele tamburice, Vokalna skupina pevcev FS pa je tokrat zapela z balkona zadružnega doma. S plesom sta se predstavili Folklorna skupina in Starejša folklorna skupina - velja omeniti, da je prav vse folklorne skupine večera na harmoniki spremljal Jan Fekonja. Članice Gledališke skupine pa so tokrat presenetile in pripravile skeč med publiko. Pred zaključkom prireditve pa je prišel čas, da na oder stopi najštevilčnejša sekcija kulturnega društva - MePZ Cven-Pristava.

Po odpetih pesmih je režiser prireditve Tihomir Babič na oder povabil županjo Občine Ljutomer, mag. Olgo Karba, ki je čestitala Tihomirju in Mateji Topolinjak; predsednici KD Cven za ves trud in odlično delo, ki ga opravljajo člani kulturnega društva. V ospredje sta stopila še Ema in Peter, ki sta vse nastopajoče povabila na oder, da so zapeli vsem znano »Dere sen jaz mali bija«.

Po prireditvi je sledilo druženje pred domom, KD Cven pa se še posebej zahvaljuje podjetju Radenska za donirano pijačo.



Več v Kultura in izobraževanje