Prlekijo povezujejo skupno izročilo, bogata naravna in kulturna dediščina in kot najmočnejša povezava, jezik. Da bi vse to povezali v celoto smo se projektni partnerji odločili, da osnujemo operacijo Mali in VELIKI pesniki z namenom spodbujanja različnih generacij, predvsem pa osnovnošolskih otrok, k ustvarjanju pesmic v rimah. V operaciji za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja (SLR) Lokalne akcijske skupine Prlekija, financiranih s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) je sodelovala občina Apače kot vodilni partner, Zavod za izobraževanje, šport, kulturo in turizem Ma-Kole, PE Apače; Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan in Studioefekt, Programiranje in svetovanje Dejan Razlag s.p.

Pred vami je tako pesniška zbirka "malih in velikih pesnikov" v elektronski obliki. Pri ustvarjanju so sodelovale šole in sicer: OŠ Apače, OŠ Gornja Radgona, OŠ Kajetana Koviča Radenci, OŠ Janeza Kuharja Razkrižje ter OŠ Veržej. V ustvarjalno zgodbo smo vključili tudi socialno varstveni zavod Hrastovec - stanovalce DBE Apače 1. Pridružili pa so se nam tudi veliki pesniki oz. pesniki nad starostnim obdobjem vključenih osnovnih šol.

Želimo vam prijetno brskanje po celotni zbirki.


Prikaži vse (251 pesmi) Mali pesniki Veliki pesniki
OŠ Apače OŠ Gornja Radgona OŠ Radenci
OŠ Razkrižje OŠ Veržej DBE Apače 1 (SVZ Hrastovec)

Projekt medgeneracijsko sodelovanje skozi pesem - Mali in Veliki pesniki sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.