Če želite več informacij ali imate dodatna vprašanja v povezavi s splošnimi pogoji ali o politiki zasebnosti na tej spletni strani, nas kontaktirajte. Ta dokument vsebuje informacije: Splošni pogoji in Izjava o zasebnosti.

Splošni pogoji

Uporaba spletnega portala in njegovih storitev je brezplačna, vendar se z uporabo le-tega zavežete, da boste upoštevali pravila, pogoje in opozorila, katera so povezana z uporabo spletnega portala in so navedena v nadaljevanju.

1. Pogoj za uporabo spletnega portala in storitev je, da jamčite, da ne boste uporabljali spletnega portala in njegovih storitev za dejavnosti, ki so v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije ali prepovedane s temi pravili ter drugimi pravili in opozorili objavljenimi na drugih področjih spletnega portala.

2. Uporabnikom je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine izključno v osebne in nekomercialne namene (Creative Commons licenca). Dokumenti, slike in vsebine, objavljene na tem spletnem portalu so v lasti lastnika portala ali uporabnikov portala in objavljena z dovoljenjem ter se v nobenem primeru ne smejo kopirati, prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene, če za to nimate ustreznega dovoljenja:
- da dobite izrecno dovoljenje od lastnika portala
- da navedete vir in povezavo na portal
- da je hkrati objavljeno ime avtorja izvirnega članka in/ali slike
Pravtako je objava informacij v medijih, ki so bile pridobljene na portalu, dovoljena izključno ob navedbi imena "www.prlekija-on.net" in povratne povezave na portal.

3. Vsak obiskovalec spletnega portala si lahko ustvari samo eno (1) uporabniško ime, nikakor pa se ne sme prijaviti pod različnimi elektronskimi naslovi, da bi na ta način ustvaril več različnih vzdevkov. Lastnik spletnega portala ima pravico izbrisati uporabniški račun ali onemogočiti dostop do portala uporabnikom, za katere domneva, da teh pravil niso upoštevali.
Pri registraciji je potrebno vnesti veljaven e-naslov na katerega po uspešni registraciji dobite sporočilo, ki ga je potrebno potrditi. Šele takrat je vaš račun aktiven. Z registracijo se strinjate z uporabo piškotkov, saj drugače prijava na stran ni možna.
3.1. Podatki, kot so e-naslov, ime in priimek niso vidni nikjer na spletni strani, kontaktni in ostali podatki pa so vidni v profilu, če jih uporabnik vpiše.
3.2. V primeru pozabljenega gesla, je uporabnikom na voljo generator, ki jim ustvari novo geslo in jim ga pošlje na e-naslov.
3.3. Če želite spremeniti e-naslov, ki ste ga vpisali ob registraciji, to lahko storite v Uporabniškem profilu. V tem primeru se ne registrirajte ponovno z drugim e-naslovom, temveč se prijavite v sistem in ga spremenite.
3.4. Če želite spremeniti uporabniško ime, kontaktirajte administratorja. V tem primeru se ne registrirajte ponovno z drugim uporabniškim imenom. Za spremembo uporabniškega imena je potrebno navesti dober razlog. Kar tako uporabniškega imena ne spreminjamo.
3.5. Za prijavo lahko uporabljate tudi Facebook Connect. V tem primeru je vaše uporabniško ime enako imenu in priimku, ki ga uporabljate na Facebooku. Ti podatki so neodvisni od portala in jih na portalu ne morete urejati, urejate jih v svojem Facebook računu.

4. Podatki uporabnikov, vnešeni ob registraciji in posredovani ob nagradnih igrah, ne bodo nikoli dostopni tretjim osebam. Ponudnik zagotavlja uporabnikom varovanje osebnih podatkov, skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in se uporabljajo izključno za evidenco ter obveščanje o novih storitvah in akcij spletnega portala Prlekija-on.net. Vsi registrirani uporabniki se strinjajo, da jim občasno na vnešen elektronski naslov pošljemo novosti in informacije, ki so povezane s portalom. V svojem profilu pa se od prejemanja teh obvestil lahko kadarkoli odjavijo ali nam pošljejo zahtevo za odjavo na naš e-naslov.

5. Strinjate se, da boste storitve spletnega portala Prlekija-on.net uporabljali izključno v osebne namene in upoštevali vsa dodatna opozorila in pravila uporabe, objavljena na posameznih področjih, storitvah, forumih ter drugih oblikah sporočanja na portalu. Portal je neodvisni medij, ki dovoljuje prosto izražanje ter izražanje vaših osebnih pogledov na razne tematike, vendar se pri tem posebej zavezujete, da pri uporabi spletnega portala in njegovih storitev:
5.1. Ne boste oznanjali, objavljali, razglaševali, nalagali, distribuirali ter razširjali kakršnihkoli neresničnih, lažnih, žaljivih, neprimernih, zlonamernih, vulgarnih, sovražnih, nespodobnih, bogokletnih, opolzkih, spolno usmerjenih, grozilnih, nasilnih, osebnostnih, neumestnih, sramotnih, škodljivih, poniževalnih, obrekljivih, opravljivih, netočnih, posegajočih v tuje pravice, k nestrpnosti pozivajočih ali katerihkoli protizakonitih vsebin, objav, informacij, imen ali tem.
5.2. Ne boste objavljali povezav do datotek, ki vsebujejo material zaščiten z avtorskimi pravicami, z zakonom o varovanju osebnih podatkov ter drugimi zakoni, ki kakorkoli omejujejo in prepovedujejo javno oznanjanje, objavljanje, razglašanje, nalaganje, distribucijo ali razširjanje, razen v primeru, da so pravice objave v lasti vas samih, imate za to zakonsko pravico ali pa ste takšno pravico pridobili s pogodbo.
5.3. Ne boste objavljali povezav do datotek, ki so poškodovane, ki vsebujejo viruse ali do kakršnihkoli drugih programov ali vsebin, ki lahko poškodujejo ali uničijo računalniško opremo spletnega portala ali računalniško opremo drugih uporabnikov portala.
5.4. Ne boste nalagali datotek na forum, osebno galerijo ter galerijo, ki vsebujejo kakršnokoli neprimerno, sovražno, nespodobno, spolno, nasilno, poniževalno, grozilno ali katerokoli protizakonito vsebino. Lastnik portala si pridržuje pravico do izbrisa takšnih medijev.
5.5. Ne boste s portala snemali in razširjali katerihkoli datotek ali informacij, ki so bile naložene ali objavljene s strani drugih uporabnikov portala, razen da imate za to dovoljenje.
5.6. Ne boste obrekovali, opravljali, sramotili, poniževali, nadlegovali, zalezovali, grozili, posegali v pravice ali kako drugače kršili pravic in objavljali osebnih podatkov tretjih oseb.
5.7. Ne boste ponarejevali ali brisali podpisov ali drugih identifikacijskih znakov drugih uporabnikov, pravnih ali drugih opozoril, oznak o lastnini, oznak o virih ali drugih označb.
5.8. Ne boste preprečevali in ovirali drugih uporabnikov pri uporabi portala in storitev, če za to nimate dovoljenja s strani lastnika portala.

6. Mediji, ki so poslani k nam od drugih uporabnikov in so objavljeni v galeriji, postanejo dosegljivi vsem uporabnikom. V javno galerijo je dovoljeno dodajanje samo avtorskih slik. Za slike naložene iz strani uporabnikov in poslane k nam, velja pravilo št. 2. Vsak uporabnik ohrani svoje avtorstvo nad mediji, ki so bili naloženi na portal ali poslani k nam.

7. Zavedate se, da ste odgovorni za vsako informacijo, komentar, sporočilo in vsebino, ki jo objavite na portalu. Za kakršnokoli vsebino, ki je v nasprotju teh določil, in jo želite vseeno objaviti, morate najprej pridobiti pisno dovoljenje lastnika portala, od katerega pa ne pričakujte, da bo objavljal protizakonite vsebine.

8. Izjave, komentarji in druge oblike sporočil uporabnikov, odražajo njihova osebna mnenja in prepričanja. Lastniki portala nismo odgovorni za noben vpisan dogodek ali objavo uporabnikov. Ne prevzemamo nobene odgovornosti za veljavnost podatkov, pomankljivosti ali uporabnosti vpisanih dogodkov ali objav, in nismo odgovorni za vsebino nobenega dogodka ali objave, razen če je to jasno navedeno.

9. Lastnik portala nima nobene obveze nadzorovati vsebin, ki jih objavljajo uporabniki v forumih, blogih, komentarjih in drugih komunikacijskih storitvah. Sporočilo, objava, komentar ali katerokoli izrazno sredstvo, izraža poglede avtorja le-tega in ne pogledov lastnika portala, zato vsak uporabnik sam odgovarja za svoje objave. Lastnik portala si pridržuje pravico spremeniti, zavrniti ter izbrisati objavo ali premakniti katerokoli vsebino, sporočilo ali informacijo, za katero meni, da ni v skladu s temi pravili. Vsi registrirani uporabniki lahko tudi prijavijo neprimerno vsebino s klikom na povezavo ob vsaki objavi. Objava je nato pregledana s strani moderatorjev in če krši pravila portala, bo odstranjena. S komentiranjem pod svojim vzdevkom, izražate svoje mnenje, do česar imajo pravico tudi drugi. Zato spoštujte mnenja drugih, dokler je v okvirih debate in ni žaljivo. Prav tako je prepovedano pretirano trolanje.

Pri sodelovanju v forumu upoštevajte naslednja pravila:
9. 1. V forum lahko pišejo samo registrirani uporabniki.
9. 2. V posamezni temi se držite naslova.
9. 3. Preden odprete novo temo, preverite, če podobna že obstaja.
9. 4. Nove teme odpirajte v ustreznih podforumih.
9. 5. Reklamiranje ostalih spletnih strani je prepovedano, razen če je ustrezno utemeljeno.
9. 6. Imena teme in objav ne pišite z VELIKIMI črkami.
9. 7. Barvo in velikost črk, uporabljajte samo na posameznih besedah, ne na celotnem besedilu
9. 8. V objavah ne pretiravajte s smeški.
9. 9. Kreganje je dovoljeno, dokler je ustrezno argumentirano in v sklopu teme.
9. 10. Žaljenje na osebnem nivoju je strogo prepovedano.
9. 11. Uporabniki si med seboj lahko dajejo pohvale in graje, kar se odraža na ugledu.
9. 12. Zloraba podeljevanja pohval in graj, se kaznuje.
9. 13. Pohval in graj ne morete podeljevati objavam, ki so starejše od 14 dni.
9. 14. Pri oblikovanju objave, vam je na voljo pomoč.

Na forumu se držite pravil, v nasprotnem primeru se uporabniki opozorijo:

9. 15. Če uporabnik krši pravila prvič, se ga opozori.
9. 16. Če uporabnik pravila krši ponovno, se ga opozori pred blokiranjem.
9. 17. Če uporabnik ponovno krši pravila, se ga blokira za določen čas.
9. 18. Če uporabnik ponovno krši pravila, se ga blokira za določen čas in se mu odvzame vse točke ugleda.
9. 19. Če uporabnik ponovno krši pravila, se ga blokira in mu je trajno preprečen dostop do portala.

Zgornja pravila veljajo tudi za komentarje in ostale komunikacijske storitve.

V blogu je prepovedano promoviranje podjetja ali storitve. V blog vpisujte samo svoje poglede na dotično temo in ne prepisujte člankov, katerih niste avtor sami.  Vsi vpisi v blog, ki kršijo ta pravila, bodo odstranjeni.
Pri temah ter objavah na forumu, blogu, oglasih, komentarjih, galerijah in drugih izraznih sredstvih ne pišite besedila z VELIKIMI črkami. Velike črke pomenijo kričanje, zato se držite internetnega bontona.

9. 20. Z decembrom 2016 se je spremenil način komentiranja člankov. Od takrat naprej komentiranje člankov ni več možno z lokalno ustvarjenim uporabniškim imenom preko registracije, temveč izključno preko lastnega Facebook profila. Komentarji so nato istočasno prikazani na naši Facebook strani in pod posameznim člankom, ki je povezan z zgodbo na Facebooku.

10. Lastnik portala ne daje nobenih zagotovil o primernosti, zanesljivosti, pravočasnosti in točnosti informacij, vsebin, dogodkov ter storitev na portalu. Rezultati v spletnih anketah so zgolj informativni ter nikakor ne morejo biti interpretirani kot uradni rezultati česarkoli.

11. Informacije, vsebine, sporočila in storitve na portalu lahko vsebujejo netočnosti in tipkarske napake. Lastnik portala si pridržuje pravico kadarkoli spremeniti ali popraviti katerokoli informacijo, vsebino, sporočilo ali storitev na portalu in ne odgovarja za morebitne napake na portalu, ki so botrovale vaši napačni osebni, pravni ali finančni odločitvi. Zato se vedno pred uporabo le-teh posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

12. Lastnik portala si pridržuje pravico zbiranja anonimnih podatkov o obiskovalcih portala za potrebe statistične obdelave in izboljšanja delovanja portala. Pravtako si pridržuje pravico beleženja IP naslovov pri storitvah, ki omogočajo objavo informacij, vsebin in sporočil s strani uporabnikov. Z uporabo te spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov, ki jih na strani uporabljamo.

13. Zbrani podatki o uporabnikih se uporabljajo izključno za lažjo komunikacijo z uporabniki in statistično obdelavo. Lastnik portala pa si pridržuje pravico posredovati vse njemu znane podatke o uporabnikih portala sodišču ali drugim državnim organom v primeru, da za to obstaja zakonska obveznost.

14. Sporočila in druge vsebine posredovane v forumih, komentarjih ter drugih komunikacijskih storitvah portala niso privatnega značaja in jih lahko vidijo, preberejo ali kopirajo drugi uporabniki brez vašega vedenja, zato ne objavljajte osebnih podatkov.

15. V nobenem primeru lastnik portala ni odgovoren za kakršnokoli škodo, posredno ali neposredno, materialno ali imaterialno, nenamerno škodo, vključno z izgubo dobička, uničenjem podatkov, nezmožnostjo uporabe, ki nastane z uporabo portala in njegovih storitev.

16. Lastnik portala in od njega pooblaščeni skrbniki ter uredniki, imajo pravico kadarkoli onemogočiti ali omejiti dostop uporabnikom do spletnega portala in storitev, ki jih nudi.

17. Presoja ali je določen uporabnik kršil pravila uporabe ostaja izključno v domeni uredništva in hkrati ni nobene obveze o javnem pojasnjevanju razloga za blokado uporabnika ali blokado dela funkcionalnosti spletne strani, izbris ali urejanje njegove objave. Poizvedbe ali komentarji na posege administratorjev bodo izbrisani, saj ne spadajo v javno debato in preostalih uporabnikov ne zanimajo ter se jih ne tičejo. Te poizvedbe pošiljajte na e-naslov administratorjev ali moderatorjev. Enako velja za kakršnakoli poizvedovanja, ugibanja in komentiranja uredniške politike. Prav tako na zahtevo ne brišemo uporabnikov in njihovih prispevkov, če niso v nasprotju s temi pravili.

18. Uporabnik lahko v isti nagradni igri sodeluje samo enkrat, razen če ni kako drugače napisano v posamezni nagradni igri. Nagrajenci so obveščeni preko e-naslova ali neposredno pozvani v članku ali forumu povezanem z nagradno igro, da nam posredujejo podatke, najpozneje tri dni po koncu nagradne igre. Uporabniki morajo poskrbeti, da imajo v svojem profilu vpisan aktiven e-naslov, na katerega jim lahko pošljemo sporočilo. Če se nagrajenec nagradne igre ne javi v roku treh dni od žreba oz. določeno število dni, ki je zapisano v aktualni nagradni igri, nagrada ostane v naši lasti ali se podeli naslednjemu udeležencu na seznamu ali Facebook strani Prlekija-on.net. Pravila nagradne igre se lahko med potekom spremenijo brez predhodne najave. Nagrade se podelijo v roku 120 dni od konca nagradne igre. Vsak udeleženec nagradne igre se s tem pravilom strinja, v nasprotnem primeru ne sme sodelovati v nagradnih igrah. S tem, ko se posameznik strinja s pravili in pogoji sodelovanja v nagradni igri, se šteje, da soglaša tudi z javno objavo svojih podatkov (ime in priimek) za potrebe objave nagrajencev.

19. Udeleženci v nagradnih foto natečajih so sami odgovorni za avtorstvo gradiva. Uporaba avtorsko zaščitenega gradiva brez dovoljenja avtorja oz. lastnika avtorske pravice je prepovedana. Udeleženec zagotavlja, da je lastnik avtorskih pravic za naloženo fotografijo, v primeru kršenja teh pravic, za nastalo škodo odgovarja sam. V izdelkih, prijavljenih na natečaj, ni dovoljena uporaba logotipov in imen blagovnih znamk, ki so zaščiteni, izjemoma le, če imajo avtorji dovoljenje lastnikov. Avtor s tem, ko je poslal izdelek na natečaj, dovoljuje njegovo namestitev na portalu Prlekija-on.net ter socialnih omrežjih povezanih s portalom in omogočanje ogleda vsem obiskovalcem portala in socialnih omrežij ter dovoljuje uporabo fotografij v promocijske namene portala. Izogibajte se dodajanju fotografij, na katerih so osebe ali tretje osebe, ki se z objavo ne strinjajo. Avtorji fotografij s tem privolijo tudi v javno objavo imena in priimka avtorja fotografije.

20. Organizatorji nagradnih iger so lahko druga podjetja, društva ali posamezniki. Lastnik portala ne odgovarja za nobeno informacijo, ki je zapisana v nagradnih igrah, razen če je to jasno navedeno. Pravila in nagrade določi organizator igre.

21. Lastnik portala si pridržuje pravico kadarkoli spremeniti ta ali katerakoli druga pravila na portalu brez predhodne najave in obrazložitve.

22. Če se z uporabo teh pravil in drugih pravil na ostalih oddelkih tega portala ne strinjate, spletnega portala Prlekija-on.net ne smete uporabljati! Lastnik ima pri tem tudi pravico onemogočiti dostop do delov ali celotne vsebine portala.

Izjava o zasebnosti

Nam, Prlekija-on.net (www.prlekija-on.net) je zasebnost obiskovalcev izjemnega pomena. Ta dokument o politiki varovanja zasebnosti opiše tipe zasebnih informacij, ki jih sprejmemo in hranimo na Prlekija-on.net in kako jih uporabljamo.

Log datoteka
Kot veliko drugih spletnih mest, tudi Prlekija-on.net beleži log datoteke. Informacije znotraj teh log datotek, zajemajo IP naslov, tip brskalnika, ponudnika interneta, datum in čas obiska, referenčno in izhodno stran in število klikov za analizo trendov, za sledenje klikov uporabnika po spletnem mestu in geografske informacije uporabnika. IP naslov in ostale podobne informacije, niso nikakor povezane z nobenimi informacijami osebnega značaja uporabnika.

Piškotki (Cookies)
Prlekija-on.net uporablja piškotke, v katerih shranjuje informacije o tem, katere strani uporabnik obišče in spremeni vsebino spletne strani glede na vrsto brskalnika ali glede na druge informacije, ki jih pošlje uporabnik preko brskalnika. Piškotki niso novost, novost je zgolj zakonodaja (ZEKom-1), s katero prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?
Piškotki so majhne besedilne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vašo napravo, s katero obiščete spletno stran. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. V brskalniku lahko tudi shranjevanje piškotkov po želji omejite ali onemogočite.

Zakaj so piškotki potrebni?
Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost in so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Piškotki nam ne dajejo dostopa do vaše naprave in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vsebujejo osebnih podatkov.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov, si spletna stran zapomni vaše preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito. Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo shranjevanje o prilagoditvah posamezne spletne strani, pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev in pomagajo pri zbiranju raznih statistik obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh. Kot večina spletnih mest vam poskušamo s piškotki zagotoviti boljšo, hitrejšo in varnejšo izkušnjo.

Tukaj lahko preverite, katere piškotke uporablja naše spletno mesto, kjer lahko tudi spremenite vaše nastavitve glede piškotkov

DoubleClick DART piškotek
- Google, kot tretja stranka, uporablja piškotke za prikazovanje oglasov na Prlekija-on.net.
- Google uporablja DART piškotke, ki mu omogočajo, da prikazuje oglase uporabnikom glede na njihovo obiskovanje spletne strani Prlekija-on.net in drugih spletnih strani.
- Uporabniki lahko zase izključijo uporabo DART piškotka tako, da obiščejo spletno stran www.google.com/policies/privacy/ads/

Nekateri oglaševalski partnerji lahko uporabljajo piškotke na tej strani. Med oglaševalci so med drugim tudi Google Adsense, Iprom, Goldbach Audience in ReWords.

Tretje stranke, ki prikazujejo oglase ali oglaševalske mreže lahko uporabljajo tehnologije s katerimi vam strežejo oglase v obliki povezav, ki so poslane neposredno do vašega brskalnika. S tem samodejno pridobijo vaš IP naslov. Te mreže lahko uporabljajo tudi ostale tehnologije, kot so JavaScript, s katerimi prav tako merijo uspešnost oglaševanja ali da izboljšajo vsebino oglasa, ki ga vi vidite. Nekatera oglasna sporočila se lahko pojavijo tudi v vaših objavah in komentarjih. Prlekija-on.net nima dostopa ali nadzora do teh piškotkov, nastavitev ali drugih tehnologij, ki jih uporabljajo oglaševalske mreže, zato na to ne more vplivati.

Za več informacij o načinu uporabe piškotkov in kako se lahko odjavite od uporabe le-teh se obrnite na politike varovanja zasebnosti posameznih oglaševalcev. Pri Prlekija-on.net ne moremo vplivati na delo tretjih oglaševalcev, niti ne moremo vplivati na njihovo politiko zasebnosti. Ne pozabite, da z izbrisom ali blokiranjem piškotkov spletne strani, ki jih obiskujete (ali njihove funkcije), ne bodo delovale pravilno ali enako učinkovito. Če onemogočite izvedbene piškotke, ki jih naša spletna stran namesti, bomo težje izboljšali naše spletne strani in vašo uporabniško izkušnjo.

Upravljanje in brisanje piškotkov
Če želite spremeniti način, kako brskalnik uporablja piškotke, vključno z blokiranjem ali izbrisom piškotkov s spletnih mest, lahko to storite s spreminjanjem nastavitev brskalnika:
- za Mozilla Firefox
- za Internet Explorer 9
- za Internet Explorer 7 in 8
- za Chrome
- za Safari
- za Opera

Piškotke Google Analytics in DoubleClick lahko onemogočite tudi selektivno s pomočjo spodnjih navodil:
- za Google Analytics
- za DoubleClick

Z onemogočanjem določenih piškotkov, deli spletne strani Prlekija-on.net, ne bodo delovali.