Vremenska napoved

Petek, 6.12.2019 ob 16h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči in jutri bo na jugozahodu oblačno, drugod deloma jasno in ponekod megleno.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo v jugozahodni Sloveniji oblačno, drugod bo delno jasno, ponekod po nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 4, na Primorskem do 7 °C.

Jutri bo na Primorskem in Notranjskem zmerno do pretežno oblačno. Drugod po Sloveniji bo deloma jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megleno. Najvišje dnevne temperature bodo v severnih krajih okoli 5, drugod od 7 do 12 °C.

OBETI

V nedeljo bo sprva dokaj jasno z meglo in nizko oblačnostjo po nižinah. Popoldne bo oblačnost od zahoda postopno naraščala.

V ponedeljek bo oblačno, občasno bo deževalo, meja sneženja se bo popoldne in zvečer spuščala.

VREMENSKA SLIKA

Nad južno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad osrednjim Sredozemljem pa je plitvo ciklonsko območje. Od jugozahoda priteka k nam v višinah razmeroma topel zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bo ob severnem Jadranu in v krajih južno od nas bo pretežno oblačno, v Kvarnerju ter v Gorskem Kotarju bo lahko rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno, ponekod po nižinah tudi megleno.

Jutri bo ob severnem Jadranu in v krajih južno od nas pretežno oblačno. Drugod bo delno jasno, ponekod po nižinah tudi megleno.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-12-06 15:47

Vremnska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Satelitska slika

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso in Meteoalarm.eu