Vremenska napoved

Nedelja, 16.5.2021 ob 9h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Danes bo spremenljivo s popoldanskimi plohami in nevihtami. Jutri bo sprva deževalo, dež bo do popoldneva ponehal in jasnilo se bo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo večinoma suho, nato se bodo pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe in posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21 °C.

Ponoči bo oblačno, dež z nevihtami se bo razširil nad večji del Slovenije. V vzhodni in severni Sloveniji bo zapihal veter severnih smeri, ob morju bo še pihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, na Primorskem do 15 °C.

Jutri bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo čez dan od slabele in popoldne povsod ponehale. Pričelo se bo jasniti, nastale bodo še krajevne plohe. Zjutraj in dopoldne bo na Primorskem pihala šibka burja, drugod veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 21 °C.

OBETI

V torek bo dopoldne delno jasno in zjutraj ponekod po nižinah megleno. Sredi dneva in popoldne bodo znova krajevne plohe in nevihte. V noči na sredo bo deževalo, do jutra bo dež ponehal. V sredo bo dopoldne precej jasno, popoldne pa spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami.

VREMENSKA SLIKA

Nad zahodno in srednjo Evropo je plitvo območje nizkega zračnega tlaka, v višinah pa se zadržuje razmeroma hladen in vlažen zrak. Vremenska fronta je dosegla Alpe in bo predvidoma ponedeljek zjutraj prešla naše kraje.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.

Jutri bo sprva oblačno s pogostimi padavinami, predvsem ob severnem Jadranu bodo posamezne nevihte. Čez dan bodo padavine slabele in od severa postopno ponehale.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-05-16 09:26

Vremenska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso