Vremenska napoved

Sreda, 20.3.2019 ob 13h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Popoldne bo v notranjosti Slovenije nekaj oblačnosti, jutri pa bo povsod pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala burja.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 14 °C.

Jutri bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod v notranjosti pa bo popoldne zapihal veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, po nižinah Primorske okoli 5, najvišje dnevne do 9 do 14, na Primorskem do 17 °C.

OBETI

V petek in soboto bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Topleje bo.

VREMENSKA SLIKA

Nad večjim delom zahodne in srednje Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje s severovzhodnim vetrom priteka razmeroma hladen in bolj suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo v sosednjih krajih Italije in ob severnem Jadranu pretežno jasno, drugod bo zmerno, ponekod občasno pretežno oblačno. Ob Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju in pod Velebitom pa močna burja.

Jutri bo pretežno jasno, burja ob Jadranu bo nekoliko oslabela.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-03-20 13:01

Vremnska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Satelitska slika

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso in Meteoalarm.eu