Vremenska napoved

Nedelja, 30.4.2017 ob 12h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo pretežno jasno, predvsem v hribovitem svetu občasno zmerno oblačno. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do 20 stopinj.

Jutri bo povečini sončno. Zjutraj bo ponekod v osrednji Sloveniji nizka oblačnost, ki bo dopoldne razpadla, popoldne pa bo oblačnost od zahoda pričela naraščati. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, najvišje dnevne od 16 do 21 stopinj C.

OBETI

V noči na torek bo prehodno rahlo deževalo. V torek bo povečini suho vreme, nekaj več oblačnosti bo v zahodnih krajih.

V sredo bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo nastajale krajevne plohe.

VREMENSKA SLIKA

Nad srednjo Evropo, Alpami in zahodnim Balkanom je šibko območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda k nam še priteka razmeroma hladen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo večinoma sončno, v Kvarnerju bo še pihala šibka do zmerna burja.

Jutri popoldne se bo v krajih zahodno od nas oblačnost povečala, drugod bo še povečini sončno.


Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)
2017-04-30 12:02

Radarska slika padavin

Satelitska slika

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.

Vir: Arso in Meteoalarm.eu