Vremenska napoved

Nedelja, 5.7.2020 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči in jutri bo pretežno jasno, jutri zvečer bodo na severu prve nevihte.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Zvečer in ponoči bo pretežno jasno. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19 °C.

V ponedeljek bo večji del dneva sončno, zvečer bodo na severu nastale prve nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32 °C.

OBETI

V noči na torek bodo padavine z nevihtami od severa zajele vso Slovenijo. Ponekod bo zapihal okrepljen severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Osvežilo se bo.

V torek zjutraj bodo padavine povsod ponehale, dan bo večinoma sončen z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti. Na Primorskem bo dopoldne še pihala burja.

V sredo in v četrtek bo pretežno jasno in postopno spet topleje.

VREMENSKA SLIKA

Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. S severovzhodnimi vetrovi doteka k nam suh in postopno toplejši zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bo povsod jasno.

V ponedeljek bo povečini sončno, popoldne in zvečer bodo v Alpah nastajale nevihte.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-07-05 17:31

Vremnska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso