Vremenska napoved

Ponedeljek, 8.3.2021 ob 9h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Danes in jutri bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo večinoma sončno. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12 °C.

Jutri bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več popoldne. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, najvišje dnevne od 5 do 10, na Primorskem do 14 °C.

OBETI

V sredo bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo, čez dan bodo nastale posamezne plohe. Še bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, ki bo popoldne oslabela. V četrtek se bo oblačnost od zahoda povečala. Zapihal bo jugozahodni veter.

VREMENSKA SLIKA

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo počasi slabi. Nad naše kraje postopno doteka nekoliko bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes in jutri bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo. V Alpah bodo popoldne nastale snežne plohe. Jutri bo v Kvarnerju pihala šibka do zmerna burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-03-08 08:42

Vremenska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso