Vremenska napoved

Nedelja, 20.8.2017 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči se bo zjasnilo, zjutraj bo ponekod po kotlinah nastala megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do okoli 15 stopinj C.

Jutri bo sprva povsod precej jasno. Čez dan bo v notranjosti Slovenije občasno zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod pa severni do severovzhodni veter.. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem do 27 stopinj C.

OBETI

V torek bo sončno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Tudi v sredo in četrtek bo sončno, postopno bo postalo vroče. Popoldne bo predvsem v gorskem svetu možna kakšna ploha ali nevihta.

VREMENSKA SLIKA

Za hladno fronto se nad Alpami in severozahodnim Balkanom krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severozahoda doteka k nam hladnejši in še razmeroma vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Jutri bo sončno, zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka, v Kvarnerju zmerna burja.


Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)
2017-08-20 17:53

Radarska slika padavin

Satelitska slika

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.

Vir: Arso in Meteoalarm.eu