Vremenska napoved

Torek, 26.9.2023 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Na Primorskem bo jasno s šibko burjo, drugod bo občasno nekaj oblačnosti. Zjutraj bo ponekod po nižinah megleno.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo na Primorskem jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo.

V sredo bo pretežno jasno. Zjutraj bo ponekod po kotlinah kratkotrajna megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja, v notranjosti Slovenije čez dan veter vzhodnih smeri. Jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem okoli 28 °C.

OBETI

V četrtek in petek bo pretežno jasno. Zjutraj bo po nižinah v notranjosti marsikje megla. Tudi v soboto ne bo večje spremembe vrmena.

VREMENSKA SLIKA

Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda doteka k nam toplejši in postopno bolj suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Pretežno jasno bo. Zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Ob severnem Jadranu bo še pihala burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2023-09-26 17:32

Vremenska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso