Vremenska napoved

Nedelja, 22.9.2019 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči se bo dež okrepil, na severovzhodu pa bo še suho. Jutri bo deževno, vmes bodo tudi nevihte.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči se bo dež okrepil, na severovzhodu pa bo še suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem okoli 19 °C.

V ponedeljek zjutraj in dopoldne se bodo padavine razširile na vso državo, vmes bodo tudi nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21 °C.

OBETI

V torek dopoldne bo dež ponehal, nato bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V sredo dopoldne bo delno jasno, popoldne in v noči na četrtek pa bo deževalo. V četrtek dopoldne bodo padavine ponehale, delno se bo razjasnilo.

VREMENSKA SLIKA

Ponoči nas bo zajel plitev ciklon. Z jugozahodnikom k nam priteka precej topel in postopno bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči se bo v krajih vzhodno od nas pooblačilo, drugod pa bo že občasno deževalo. Pihati bo začel jugozahodnik, ob severnem Jadranu večinoma šibek jugo.

V ponedeljek bo oblačno in deževno, v krajih zahodno in južno od nas bodo vmes tudi nevihte.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-09-22 17:32

Vremnska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Satelitska slika

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso in Meteoalarm.eu