Vremenska napoved

Ponedeljek, 5.12.2022 ob 13h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Popoldne bo v zahodnih in osrednjih krajih občasno deževalo, na severovzhodu bo suho. Jutri se bo delno zjasnilo, po nižinah bo ponekod megleno.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo v vzhodnih krajih večinoma suho vreme, drugod bo občasno deževalo. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 1200 in 1600 m. Ob morju bo pihal jugo. Temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 15 °C.

Ponoči bodo padavine prehodno zajele vso Slovenijo in do jutra ponehale. Jutranje temperature bodo od 0 do 4, v alpskih dolinah do -4, na Primorskem od 5 do 8 °C.

Jutri čez dan se bo delno zjasnilo, po nižinah v notranjosti bo marsikje dolgotrajna megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 13 °C.

OBETI

V sredo bo delno jasno, po nižinah pa bo marsikje megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo zapihala šibka burja.

V četrtek bo oblačno in večinoma suho.

VREMENSKA SLIKA

Nad srednjo Evropo ter nad zahodnim in severnim Sredozemljem je plitvo območje nizkega zračnega tlaka z vremensko fronto, ki bo zvečer prešla Slovenijo. V višinah priteka k nam od jugozahoda razmeroma topel in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo v krajih vzhodno od nas suho vreme, drugod bo občasno deževalo. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

Jutri se bo na območju Alp in ob severnem Jadranu ter v višjih legah delno zjasnilo, po nižinah pa bo precej megle ali nizke oblačnosti.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2022-12-05 13:06

Vremenska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso