Vremenska napoved

Petek, 7.8.2020 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči in jutri bo pretežno jasno. Vzhodni veter bo oslabel.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Zvečer in ponoči bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, na Primorskem do 22 °C.

V soboto bo pretežno jasno. Vzhodni veter bo oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32, na Primorskem do 34 °C.

OBETI

V nedeljo, ponedeljek in torek bo sončno in vroče. V torek se bo nekoliko povečala možnost popoldanskih vročinskih neviht.

VREMENSKA SLIKA

Nad srednjo in vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. S severovzhodnimi vetrovi k nam postopno priteka toplejši in bolj suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Zvečer in ponoči bo pretežno jasno, ob Jadranu bo pihala šibka burja.

V soboto bo sončno in še nekoliko topleje.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-08-07 17:37

Vremenska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso