Vremenska napoved

Sobota, 18.1.2020 ob 9h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Danes se bodo padavine od zahoda širile proti vzhodu, marsikje bo dež prešel v sneg. Jutri čez dan se bo od zahoda jasnilo. Pihala bo zmerna burja.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo oblačno. Dopoldne se bodo na zahodu začele pojavljati padavine, ki se bodo čez dan postopno širile proti vzhodu. Po nižinah bo sprva deloma deževalo deloma snežilo, popoldne in zvečer pa večinoma snežilo. Količina padavin bo majhna. Na Primorskem bo popoldne zapihala zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 3, na Primorskem do 10 °C.

Jutri bo sprva oblačno, ponekod na vzhodu bo lahko še rahlo snežilo. Čez dan se bo od zahoda začelo jasniti. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, zlasti na severovzhodu pa severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 2 do 5, na Primorskem do 10 °C.

OBETI

V ponedeljek bo v zahodnih krajih delno jasno, drugod večinoma oblačno. Na Primorskem bo pihala burja. V torek se bo razjasnilo tudi v notranjosti države, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

VREMENSKA SLIKA

Nad severnim Jadranom bo ciklonsko območje z vremensko fronto. Z vetrovi severnih smeri bo nad naše kraje začel dotekati hladnejši in bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo oblačno. Padavine se bodo iznad sosednjih krajev Italije širile proti vzhodu. Ob Jadranu bo deževalo, drugod po nižinah sprva večinoma deževalo, popoldne in zvečer pa večinoma snežilo. Popoldne bo ob severnem Jadranu zapihala šibka do zmerna burja.

Jutri dopoldne bodo v sosednjih pokrajinah Hrvaške še padavine, ki bodo popoldne ponehale. Drugod se bo čez dan delno zjasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-01-18 09:05

Vremnska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Satelitska slika

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso in Meteoalarm.eu