Vremenska napoved

Ponedeljek, 27.5.2019 ob 6h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Danes in jutri bo oblačno z občasnim dežjem. Jutri bodo tudi nevihte.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami. Manj pogosto bo deževalo na severovzhodu. Ponekod bo pihal južni do jugovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 20 °C.

Jutri bo oblačno. Občasno bodo padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Ponekod bo pihal južni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 14, ob morju do 16, najvišje dnevne od 14 do 20°C.

OBETI

V sredo bo oblačno s padavinami, ki bodo zvečer ali v noči na četrtek ponehale. Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne lahko nastane kakšna ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

VREMENSKA SLIKA

Nad osrednjim Sredozemljem je nastalo območje nizkega zračnega tlaka s frontalnim valom, ki se iznad Jadrana pomika nad Balkan. Od juga priteka k nam topel in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo oblačno, občasno bo deževalo, deloma s plohami.

Jutri bo oblačno z občasnimi padavinami, ponekod bodo tudi nevihte.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-05-27 05:34

Vremnska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Satelitska slika

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso in Meteoalarm.eu