Vremenska napoved

Nedelja, 17.12.2017 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo delno jasno, ponekod bo tudi več oblačnosti. Po nekaterih nižinah v notranjosti bo megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do -8, v alpskih dolinah do -11, ob morju okoli 1 stopinje Celzija.

V ponedeljek bo deloma sončno z zmerno oblačnostjo, po nekaterih nižinah bo vztrajala megla ali nizka oblačnost. Najvišje temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem okoli 8 °C.

OBETI

V torek, sredo in četrtek bo deloma sončno z zmerno oblačnostjo. Ponekod po nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost.

VREMENSKA SLIKA

Iznad jugozahodne sega proti srednji Evropi in Alpam območje visokega zračnega tlaka. S severnimi vetrovi doteka v višinah k nam hladen in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Deloma jasno bo z občasno povečano oblačnostjo, po nižinah tudi megleno.

V ponedeljek bo deloma sončno z zmerno oblačnostjo, ponekod po nižinah sprva megleno.


Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)
2017-12-17 17:38

Radarska slika padavin

Satelitska slika

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.

Vir: Arso in Meteoalarm.eu