Vremenska napoved

Četrtek, 22.3.2018 ob 11h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo prevladovalo jasno vreme. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem povečini šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 10 °C.

Jutri bo na Primorskem povečini sončno, v notranjosti pa se bo od vzhoda prehodno pooblačilo. Na Primorskem bo še pihala šibka burja, ponekod po notranjosti pa severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -3, na Primorskem okoli 2, najvišje dnevne od 6 do 10, na severozahodu okoli 3 °C.

OPOZORILO

Najmočnejši sunki burje bodo na izpostavljenih mestih do danes zvečer presegali hitrost 100 km/h.

OBETI

V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, drugod deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno.

VREMENSKA SLIKA

Nad osrednjim Sredozemljem se zadržuje ciklonsko območje. Nad delom zahodne, osrednje in vzhodne Evrope pa je območje visokega zračnega tlaka. S severovzhodnimi vetrovi nad naše kraje priteka hladen in postopno bolj suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo v naši širši okolici sončno vreme, več oblačnosti bo le v notranjosti Hrvaške. Vzdolž Jadranske obale bo še pihala burja.

Jutri bo v krajih zahodno od nas večinoma jasno, drugod se bo prehodno pooblačilo. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka, v Kvarnerju pa zmerna burja.


Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)
2018-03-22 10:40

Radarska slika padavin

Satelitska slika

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.

Vir: Arso in Meteoalarm.eu