Vremenska napoved

Petek, 20.7.2018 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči se bo dogajanje umirilo. Zjutraj pa se bo na zahodu ponovno zmerno pooblačilo, možna je kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20 °C.

V soboto čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo nevihte, ki se bodo ponekod lahko nadaljevale tudi v noč. Krajevno so možne tudi močnejše nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 °C.

OPOZORILO

Zvečer bodo v notranjosti še nastajale nevihte, možna so krajevna neurja.

Ob tem lahko hitro narastejo hudourniški vodotoki.

OBETI

V nedeljo bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki bodo popoldne pogostejše. Vročina bo nekoliko popustila.

V ponedeljek in torek bo zjutraj in dopoldne pretežno jasno, popoldne pa bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

VREMENSKA SLIKA

Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Od zahoda priteka proti Alpam v višinah spet nekoliko bolj vlažen in nestabilen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči se bo prehodno delno razjasnilo. Bolj oblačno bo ostalo v severni Italiji, kjer bodo še nevihte.

V soboto bo sprva še deloma jasno, popoldne pa bodo pogoste krajevne nevihte.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2018-07-20 18:13

Vremnska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Satelitska slika

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso in Meteoalarm.eu