Vremenska napoved

Torek, 28.2.2017 ob 11h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo pretežno oblačno. Na zahodu bo občasno rahlo deževalo, nad okoli 1500 metri pa snežilo. Pihal bo zmeren do močan jugozahodni veter, ob morju jugo. Zvečer se bodo padavine krepile in širile proti vzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na območju Julijskih Alp okoli 7 stopinj C.

Ponoči bodo padavine zajele vso Slovenijo. V drugi polovici noči in zjutraj lahko tudi zagrmi. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo zjutraj spustila do nadmorske višine okoli 600 m. Prehodno bo zapihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

Jutri dopoldne bodo padavine od severa ponehale, delno se bo zjasnilo. Popoldne bo možna kakšna kratkotrajna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, ob morju 7, najvišje dnevne od 8 do 14 stopinj C.

OPOZORILO

Danes bodo najmočnejši sunki jugozahodnega vetra lahko ponekod še presegli hitrost 70 km na uro. Veter bo predvidoma najmočnejši na vzhodu države in v višje ležečih krajih.

OBETI

V četrtek bo delno jasno, v petek pa pretežno oblačno in še suho vreme. Oba dneva bo pihal jugozahodni veter.

VREMENSKA SLIKA

Nad severozahodno Evropo je globoko ciklonsko območje. Vremenska fronta je dosegla Alpe in bo v noči na sredo prešla Slovenijo. Pred njo k nam z močnimi jugozahodnimi vetrovi doteka razmeroma topel in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo v krajih vzhodno od nas deloma jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem na območju Alp in v njihovem južnem predgorju bodo že padavine, ki se bodo v noči na sredo razširile nad vse sosednje pokrajine. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo.

Jutri bodo padavine ponehale, od severa se bo zjasnilo, popoldne bodo predvsem v sosednjih pokrajinah Avstrije krajevne plohe.


Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)
2017-02-28 10:31

Radarska slika padavin

Satelitska slika

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.

Vir: Arso in Meteoalarm.eu