Vremenska napoved

Četrtek, 29.10.2020 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči bo oblačnost naraščala, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Jutri bo delno jasno, več oblačnosti bo na severu in vzhodu.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči se bo od severa zmerno pooblačilo, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju do 10 °C.

V petek bo deloma sončno, na severu in vzhodu bo občasno tudi pretežno oblačno. Del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 19 °C.

OBETI

V soboto bo pretežno jasno, popoldne se bo razjasnilo tudi na severovzhodu. V nedeljo bo večinoma sončno, proti večeru pa bo zlasti na Primorskem oblačnost začela naraščati. Oba dneva bo zjutraj in dopoldne marsikje po nižinah megla ali pa nizka oblačnost.

Tudi v ponedeljek se bo nadaljevalo suho vreme, več oblačnosti bo na Primorskem.

VREMENSKA SLIKA

Oslabljena vremenska fronta preko Alp potuje proti vzhodu. Od jugozahoda pa se proti Alpam širi območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi zahodnimi vetrovi nad naše kraje doteka bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči se bo zlasti v krajih severno in vzhodno od nas pooblačilo, po nekaterih nižinah bo nastala megla.

V petek bo deloma sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. V krajih severno in vzhodno od nas bo prevladovalo bolj oblačno vreme, pade lahko tudi kakšna kaplja dežja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-10-29 17:32

Vremenska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso