Vremenska napoved

Nedelja, 16.1.2022 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči se bo prehodno zmerno pooblačilo. Jutri bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo in po nekaterih nižinah sprva megleno.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči se bo prehodno zmerno pooblačilo, po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost.

V ponedeljek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju okoli 2, najvišje dnevne v krajih z dolgotrajno meglo okoli 1, drugod od 5 do 11 °C.

OBETI

V torek bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost.

V sredo bo jasno in po nekaterih nižinah sprva megleno. Na Primorskem in Notranjskem pa se bo postopno pooblačilo.

V četrtek bo na severovzhodu še delno jasno, drugod pa pretežno oblačno in večinoma suho vreme.

VREMENSKA SLIKA

Nad južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Ob šibkih vetrovih se v višinah nad našimi kraji zadržuje razmeroma topel in suh, pri tleh pa nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

V ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ponekod bo nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2022-01-16 17:31

Vremenska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso