Vremenska napoved

Nedelja, 20.5.2018 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Zvečer bodo še nastale posamezne plohe ali nevihte. Ponoči se bo prehodno povsod razjasnilo, proti jutru pa se bo v notranjosti Slovenije zmerno pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem do 16 °C.

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in večinoma suho. Še bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 25 °C.

OBETI

V torek bo pretežno oblačno. Pojavljale se bodo padavine, deloma kot plohe in nevihte. Nekoliko hladneje bo. V sredo bo sprva precej jasno, sredi dneva in popoldne pa bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V četrtek bo dopoldne na zahodu še delno jasno in suho, drugod pa se bodo že pojavljale krajevne padavine.

VREMENSKA SLIKA

Nad večjim delom Evrope se zadržuje območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi vzhodnimi vetrovi k nam doteka razmeroma vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

V ponedeljek bo največ jasnega vremena ob Jadranu, kjer bo še pihala šibka burja. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in povečini suho.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2018-05-20 18:00

Vremnska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Satelitska slika

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso in Meteoalarm.eu