Vremenska napoved

Četrtek, 24.6.2021 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

V petek bo dokaj sončno, predvsem na severu in severovzhodu bo nekaj neviht.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Zvečer se bo ozračje umirilo. Ponoči bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20 °C.

V petek bo povečini sončno. Pozno popoldne in zvečer bodo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nastale krajevne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 33 °C.

OPOZORILO

V petek bo predvsem v jugovzhodni Sloveniji sredi dneva in popoldne še velika toplotna obremenitev.

OBETI

V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, prehodno bo zapihala šibka burja. Drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo jasnilo. Predvsem v hribih severne Slovenije bo možna kakšna ploha ali nevihta. Vročina bo nekoliko popustila.

V nedeljo bo dokaj sončno, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna.

V ponedeljek bo pretežno jasno in vroče.

VREMENSKA SLIKA

Nad Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Nad srednjo Evropo in Alpami se zadržuje vremenska fronta. Z jugozahodnimi vetrovi doteka k nam zelo topel in razmeroma suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

V petek bo v krajih severno in zahodno od nas nekaj več neviht, drugod pa bo še sončno in vroče.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-06-24 17:35

Vremenska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso