Vremenska napoved

Torek, 23.4.2024 ob 14h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Popoldne bo oblačno z občasnimi padavinami in burjo na Primorskem. Jutri se bo popoldne oblačnost trgala, nastale bodo plohe.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1000 m. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 10, na Primorskem do 13 °C.

Zvečer in ponoči se bodo padavine prehodno okrepile, meja sneženja se bo nekoliko spustila. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 8 °C.

Jutri bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 700 m. Popoldne se bo oblačnost trgala, nastale bodo posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem do 14 °C.

OBETI

V četrtek bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami.

V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Na zahodu bo občasno lahko rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodnik. Spet bo nekoliko topleje.

VREMENSKA SLIKA

Nad srednjo in delom zahodne Evropo se še vedno zadržuje hladna zračna masa. V severnem in južnem Sredozemlju pa sta dve ciklonski območji. V višinah k nam z vzhodnim vetrom še vedno doteka hladnejši zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami, v Alpah bo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno s plohami, lahko tudi kakšno nevihto.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2024-04-23 14:05

Vremenska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso