Vremenska napoved

Nedelja, 14.8.2022 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči bo pretežno jasno. Jutri bo sprva povečini sončno, popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in nevihte.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo pretežno jasno. Jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju okoli 18 °C.

V ponedeljek bo sprva precej jasno, čez dan pa bo oblačnost od zahoda naraščala. Zapihal bo jugozahodni veter. Popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 °C.

OPOZORILO

Predvsem na Primorskem je velika požarna ogroženost v naravi.

OBETI

V torek bo povečini sončno, predvsem sredi dneva bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta.

V sredo in v četrtek bo pretežno jasno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. V četrtek proti večeru bodo nastale krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na petek.

VREMENSKA SLIKA

Nad Alpami in severnim Sredozemljem se je prehodno okrepilo šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka k nam z vetrom zahodnih smeri topel in razmeroma suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bo še pretežno jasno.

V ponedeljek bo sprva precej jasno, čez dan se bo v sosednjih pokrajinah Italije in na zahodu avstrijske Koroške oblačnost povečala. Popoldne in zvečer bodo tam krajevne plohe in nevihte.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2022-08-14 17:34

Vremenska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso