Vremenska napoved

Ponedeljek, 20.9.2021 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči in jutri bo suho. Na Primorskem bo šibka burja.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo na Primorskem večinoma delno jasno s šibko burjo. Drugod se bo oblačnost ponekod trgala. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 9, na Primorskem do 13°C.

V torek bo zmerno do pretežno oblačno, zjutraj bo ponekod po kotlinah kratkotrajna megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja, tam bo oblačnosti manj. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem do 23 °C.

OBETI

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo na Primorskem. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megleno. Burja na Primorskem bo ponehala. V četrtek in petek bo sončno in postopno vse topleje. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla.

VREMENSKA SLIKA

Plitvo območje nizkega zračnega tlaka nad severnim Sredozemljem in Balkanom se počasi polni, hladna fronta se pomika nad jugovzhodni Balkan. K nam priteka od severovzhoda v nižjih zračnih plasteh hladnejši in še precej vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči ob severnem Jadranu in v severni Italiji delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod se bo oblačnost ponekod trgala, nastalo bo še nekaj ploh.

V torek bo ob severnem Jadranu ter v sosednjih pokrajinah Italije dokaj sončno, drugod z

merno do pretežno oblačno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-09-20 17:33

Vremenska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso