Vremenska napoved

Petek, 20.10.2017 ob 9h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo v zahodni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno. Drugod bo sončno, predvsem ponekod na Primorskem in na severovzhodu države bo dopoldne megla. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 24 stopinj C.

Jutri bo na zahodu zmerno do pretežno oblačno, možen bo občasen rahel dež. Drugod bo večinoma sončno, le ponekod po nižinah bo v jutranjem času še nekaj megle. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, v zatišnih legah severne Slovenije okoli 5, najvišje dnevne od 16 do 21 stopinj C.

OBETI

V nedeljo bo večinoma oblačno, padavine bodo čez dan od zahoda zajele vso državo. Sprva bodo vmes tudi nevihte. Ohladilo se bo, zapihal bo severni veter, na Primorskem večinoma zmerna burja. Meja sneženja se bo proti večeru spustila do nadmorske višine okoli 1200 m.

Do ponedeljka zjutraj bodo padavine povsod ponehale. V ponedeljek čez dan se bo od zahoda deloma zjasnilo. Ponekod bo še pihal okrepljen severni veter.

VREMENSKA SLIKA

Nad srednjo in jugovzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Vremenske motnje se pomikajo severno od Alp. S šibkimi jugozahodnimi vetrovi doteka k nam topel in pri tleh dokaj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo prevladovalo jasno vreme, dopoldne bo megla ali nizka oblačnost ob morju, v Furlanski nižini ter na Madžarskem.

Jutri bo v krajih vzhodno in severno od nas še deloma sončno, drugod bo večinoma oblačno, ponekod bo možen občasen rahel dež.


Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)
2017-10-20 08:34

Radarska slika padavin

Satelitska slika

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.

Vir: Arso in Meteoalarm.eu