Vremenska napoved

Nedelja, 2.4.2023 ob 11h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Jutri bo delno jasno in vetrovno.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Proti večeru bo zapihal severovzhodni veter. Temperature bodo od 12 do 18 °C.

Ponoči se bo veter okrepil, na Primorskem bo zapihala burja. Do jutri zjutraj se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v alpskih dolinah malo pod 0, na Primorskem do 9 °C.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo zmerna do močna burja. Drugod se bo po jasnem jutru oblačnost povečala, popoldne pa se bo spet jasnilo. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 15 °C.

OPOZORILO

Od ponedeljka zjutraj bo burja na izpostavljenih mestih v sunkih presegala hitrost 100 km/h, od ponedeljka zvečer do torka zjutraj pa bo dosegala hitrost okoli 120 km/h.

OBETI

V torek bo sončno in vetrovno. V sredo bo nekoliko več oblačnosti, veter bo oslabel. Oba dneva bo zjutraj marsikje slana.

VREMENSKA SLIKA

Nad jugovzhodno Evropo in osrednjim Sredozemljem je plitvo območje nizkega zračnega tlaka. Hladna fronta je od severa dosegla Alpe in bo v noči na ponedeljek prešla naše kraje. Pred njo k nam s severnim vetrom doteka razmeroma vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in kakšno nevihto. Ob morju jih večinoma ne bo.

Jutri bo ob severnem Jadranu ter v Furlanski nižini pretežno jasno, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, ob severnem Jadranu zmerna do močna burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2023-04-02 10:41

Vremenska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso