Vremenska napoved

Torek, 23.7.2019 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Jutri bo pretežno jasno in vroče.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči in zjutraj bo večinoma jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21 °C.

V sredo bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 36 °C.

OPOZORILO

Predvsem na Primorskem in po nižinah osrednje Slovenije bo od torka do petka sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

OBETI

V četrtek in petek bo sončno in vroče, predvsem v petek popoldne bodo možne nevihte. V soboto bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami.

VREMENSKA SLIKA

Nad Sredozemljem in osrednjo Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi vetrovi severnih smeri priteka k nam v višinah razmeroma suh in zelo topel zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

V sredo bo pretežno jasno. Popoldne bo v Alpah nekaj več spremenljive oblačnosti, možna je kakšna nevihta.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-07-23 17:31

Vremnska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Satelitska slika

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso in Meteoalarm.eu