Vremenska napoved

Torek, 17.5.2022 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči in v sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in suho. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Zvečer bodo nevihtni oblaki razpadli, ponoči bo delno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju 16 °C.

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 27 °C.

OBETI

V četrtek in petek bo pretežno jasno in spet topleje. Tudi v soboto bo večinoma sončno in vroče, popoldne bodo v severni Sloveniji nastajale nevihte.

VREMENSKA SLIKA

Iznad Skandinavije sega do Alp območje visokega zračnega tlaka. Hladna fronta se od severa pomika proti vzhodnih Alpam in severnemu Balkanu. Od severozahoda doteka k nam prehodno bolj suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči se bo v krajih severno in vzhodno od nas pooblačilo, drugod bo delno jasno.

V sredo bo v Alpah spremenljivo oblačno s plohami, drugod bo večinoma sončno. Ob severnem Jadranu bo zapihala šibka burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2022-05-17 17:56

Vremenska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso