Vremenska napoved

Petek, 28.2.2020 ob 6h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Danes bo sončno, pihal bo severni veter. Jutri se bo od zahoda nekoliko pooblačilo, zapihal bo jugozahodnik.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo na Primorskem pretežno jasno, drugod občasno zmerno oblačno. Pihal bo severni do severozahodni veter, ki bo okrepljen zlasti v severni in severovzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12, na Primorskem do 14 °C.

Jutri bo na vzhodu delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod se bo od zahoda pooblačilo. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne v Gornjesavski dolini okoli 5, drugod od 8 do 13 °C.

OPOZORILO

Danes proti poldnevu in popoldne bo predvsem pod Karavankami pihal močan severni veter s sunki nad 70 km/h.

OBETI

V nedeljo bo oblačno, padavine bodo od zahoda postopno zajele vso Slovenijo. Snežilo bo le v hribih. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. V noči na ponedeljek bodo padavine prehodno ponehale, tudi veter se bo prehodno umiril.

V ponedeljek bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod oblačno. Spet bo zapihal jugozahodnik. Dopoldne se bodo padavine pojavljale predvsem v zahodni, popoldne tudi v osrednji, v noči na torek pa še v vzhodni Sloveniji.

VREMENSKA SLIKA

Za oslabljeno vremensko motnjo, ki je ponoči prešla Slovenijo, se nad Alpami in severnim Sredozemljem ponovno krepi območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje z okrepljenimi severnimi višinskimi vetrovi doteka razmeroma hladen in suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo pretežno jasno, več oblačnosti bo v Alpah, kjer bodo nastajale snežne plohe. Zapihal bo okrepljen severozahodni veter.

Jutri bo v krajih vzhodno od nas dokaj sončno, drugod se bo čez dan od zahoda pooblačilo. Zapihal bo jugozahodnik.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-02-28 05:50

Vremnska napoved v sliki

Radarska slika padavin

Satelitska slika

Meteoalarm

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je verjeten nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.


Vir: Arso