Od kod ideja?

Potreba po zbranih informacijah na enem mestu in pomoč pri razvoju in predstavitev Prlekije preko spleta. Portal je že od leta 2006 prva (in edina) izbira na internetu glede aktualnega dogajanja v Prlekiji za več tisoč obiskovalcev, ki dnevno obiščejo stran. Ime Prlekija on net pomeni Prlekija na spletu.

Kdo stoji za portalom?

Prlekija-on.net je neodvisni medij v zasebni lasti s katerim upravlja podjetje StudioEfekt, programiranje in svetovanje Dejan Razlag s.p. ter ni v neposredni povezavi z lokalnimi organizacijami ali agencijami. Prlekija-on.net ne porablja proračunskih sredstev, vsa sredstva za delovanje, si vsak mesec zagotovi na odprtem trgu.

Portal Prlekija-on.net je vpisan v razvid medijev, ki ga vodi Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, pod zaporedno številko 1529.

Izdajatelj

Polno ime: StudioEfekt, programiranje in svetovanje Dejan Razlag s.p.
Kratko ime: StudioEfekt, Dejan Razlag s.p.
Naslov: Spodnji Kamenščak 16b, 9240 Ljutomer
Davčna št.: 43990282
Zavezanec za DDV: Ne
Matična št.: 3138763000
TRR: SI56 0234 3190 8818 228 pri NLB
Datum vpisa pri registrskem organu: 20.11.2006

Glavni in odgovorni urednik

Dejan Razlag
041 956 530
info[at]prlekija-on.net

Zgodovina portala

Začetki portala Prlekija-on.net segajo v leto 2005, ko so nastali prvi osnutki in ideje za spletno stran. Portal je nato v decembru bil realiziran in je na spletu uradno dosegljiv od 1. januarja 2006. Portal je sprva bil zasnovan kot osebna spletna stran, kjer so bile zbrane številne koristne informacije o Prlekiji ter z aktivnim forumom, blogom ter ostalimi komunikacijskimi možnostmi med Prleki in vsemi, ki jih Prlekija zanima. V zadnjih letih je postal uspešen neodvisni medij, ki se z obiskom uvršča med najbolj obiskane lokalne medije v Sloveniji, obiskanost pa je od ustanovitve naprej stalno naraščala. Portal je bil tudi eden izmed prvih večjih novičarskih portalov v Sloveniji, ki je bil povsem prilagojen mobilnim napravam in tablicam že leta 2014.

Portal je dandanes daleč najbolj obiskana spletna stran v širši Prlekiji. Skozi leta je portal prisoten na večini lokalnih ter tudi regionalnih dogodkih in izrednih dogodkih od koder se poroča o dogajanju v sliki, besedi in videu. V letih delovanja je portal zrasel tudi v veliko spletno skupnost na družbenih omrežjih, saj ima stran na najbolj priljubljenem omrežju Facebook preko 29 tisoč sledilcev. Portal ima tudi svoj Twitter (X), Instagram in YouTube kanal, kjer najdete preko 1.800 zanimivih video posnetkov iz Prlekije ter tudi od drugod, ki imajo skupaj več kot 4,8 milijona ogledov. Na portalu je bilo do sedaj vpisanih že preko 34 tisoč člankov ter dodanih preko 480 tisoč fotografij lokalnega in tudi drugega dogajanja. S tem portal tvori bogat arhiv dogajanja v Prlekiji in širše.

V sklopu portala se je skozi leta delovanja izpeljalo tudi več večjih projektov, med katerimi so spletni Prleški slovarPrleške cejtngemajice Jas sen Prlek/Prlečka in Prleška mladina.

Kaj ponuja spletni portal?

Vse strani na portalu so dinamične, kar pomeni, da so na njih vedno sveži podatki in zanimivosti. Portal vsebuje več podstrani, na naslovnici pa so objavljene najpomembnejše in aktualne informacije, ki so povezane z dogajanjem v Prlekiji in drugod.

Spletna stran je dosegljiva tudi preko domen p24.si, prlekija24.si, prlekija.info in prlekija.eu.

Kaj želimo?

Naša želja je pripravljati informacije, predstavljati dogodke, objavljati novice ter vse ostale zanimivosti, ki jih ponuja Prlekija in s tem zadovoljiti tako mlade, kot starejše. Poročamo predvsem iz območja UE Ljutomer, UE Ormož in UE Gornja Radgona ter tudi iz območja širše Štajerske in Prekmurja.

Vsi, ki bi želeli sodelovati in objavljati prispevke ali bi na kakršenkoli način radi prispevali k razvoju in dopolnitvi spletnega portala, nam pošljite želje in pripombe preko kontakta. Delo je ustrezno nagrajeno.

Imate zanimivo zgodbo, novico, sliko...?

Če bi radi delili kakšno zanimivost, sliko, novico ali kar koli podobnega iz vašega kraja, z ostalimi obiskovalci portala, nas kontaktirajte. Z veseljem bomo zadevo objavili.

Logotip

Logotip lahko uporabite na svojih spletnih straneh. Če želite logotip uporabiti v tiskanih medijih, tukaj najdete logotip v vektorski obliki.

Prlekija-on.net