Skulpture iz lesa in gline

Vrazstaviščni avli Jožeta Hudalesa Občine Lenart v Slovenskihgoricah od 12. decembra dalje razstavlja svoja dela, skulpture v lesuin glini, Milena Marija Reščič,članica Likovnega društva Gornja Radgona, ki živi in ustvarja vČrešnjevcih pri Gornji Radgoni.

četrtek, 13. december 2012 ob 13:53

Etna - zaščitni znak Sicilije, največji delujoči evropski ognjenik

Etna je največji dejaven evropski ognjenik z več kraterji, ki kraljuje na vzhodnem delu Sicilije med mestoma Messina in Catania. Z osnovnim premerom več kot 35 km in višino 3.330 m, ki se stalno spreminja, je med najdejavnejšimi ognjeniki na svetu.

četrtek, 13. december 2012 ob 13:42

Zelo hudobna komedija

Na ljutomerski oder prihaja Möderndorferjeva komedija Limonada Slovenica, ki na satiričen način razgalja pritlehnost in egoizem vsakokratne politične elite. Osrednji lik dogajanja je ugledni profesor ekonomije Vasilij, ki je uspel v tujini.

četrtek, 13. december 2012 ob 13:271

KD Ljutomer dosegli prvo zmago

Konec tedna je bil odigran peti krog Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige. PŠK Ljutomer 2 so po tesni tekmi izgubili s KK GMT Beltinci, PŠK Ljutomer 3 so visoko izgubili proti KK Lindau, KD Ljutomer pa so dosegli prvo zmago. Premagali so ekipo KK Picerija Nona Lenart.

četrtek, 13. december 2012 ob 09:12

Či Gong tudi v Ljutomeru

Či Gong je nežna in preprosta vadba, ki uporablja gibe kroženja, raztezanja in spiraljenja z namenom, da v telesu odstrani blokade, ki vodijo v neravnotežja in bolezen in s tem gradi zdravje, vitalnost, notranjo moč in dobro psihofizično počutje.

četrtek, 13. december 2012 ob 09:03

Pravljična urica v italijanščini

Ob številnih aktivnostih, ki v teh predprazničnih dneh potekajo v Vrtcu Mala Nedelja, so otroci v torek, 11. decembra, doživeli prav posebno pravljično urico. Oče njihovih dveh prijateljev, ki tudi obiskujeta vrtec, jim je namreč prebral pravljico Žirafa Cvetka in to kar v dveh jezikih: najprej ...

sreda, 12. december 2012 ob 21:58

Pri OOZ Ljutomer podelili jubilejna priznanja

V torek, 11. decembra, je Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer, v Domu kulture v Ljutomeru, pripravila prednovoletno srečanje vseh članov, podjetnikov in upokojenih obrtnikov OOZ Ljutomer s podelitvijo jubilejnih priznanj.

sreda, 12. december 2012 ob 21:471

V KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici razstavlja Franci Jaušovec - FRIC

V KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je domače Likovno kulturno društvo pripravilo že šesto razstavo od odprtja središča v aprilu letos. Po petih skupinskih, so v sredo, 12. decembra, odprli prvo samostojno razstavo.

sreda, 12. december 2012 ob 21:06

Prekmurska gibanica s Čuki

Prejšnji teden so se v Mariboru zabavali prleški študentje, tokrat pa so na svoj račun prišli Prekmurci. Klub Prekmurskih študentov je z organizacijo 16. Tradicionalne prekmurske gibanice, 11. decembra popolnoma napolnil mariborski Štuk, kjer so obiskujoči ob tej priložnosti lahko poskusili ...

sreda, 12. december 2012 ob 17:52