V Orehovcih je dišalo po golažu

V sklopu občinskega praznika, ki ga te dni praznuje občina Gornja Radgona je Turistično društvo Majolka iz Orehovec, v okviru tradicionalnega projekta »Majolkini dnevi dobrot iz koruze in ajde« minulo soboto organiziralo  tekmovanje v kuhanju golaža.

sobota, 5. oktober 2013 ob 22:40

Igri naproti z dobrodelnim koncertom

OŠ Cvetka Golarja Ljutomer obiskuje 29 učencev, ki so vključeni v prilagojeni program z nižjim izobrazbenim standardom in v posebni program vzgoje in izobraževanja.

sobota, 5. oktober 2013 ob 18:311

Otroci so si ogledali lutkovno predstavo Morski pes Anton

Splošna knjižnica Ljutomer, je v soboto, 5. oktobra, na Glavnem trgu v Ljutomeru, pripravila lutkovno predstavo Morski pes Anton.

sobota, 5. oktober 2013 ob 17:02

Sončnice na njivi v Šalincih

V Prlekiji je še vedno veliko kmetij, ki se ukvarjajo s poljedeljstvom, živinorejo in pridelujejo različne poljščine. Ker živina pri prehrani potrebuje najrazličnejše dodatke k hrani, še tudi kot dodatek sejejo sončnice. Sončnice se sejejo od aprila do maja in celo leto do jeseni bogato cvetijo ...

sobota, 5. oktober 2013 ob 14:54

Brez elektrike ostalo 1.092 odjemalcev

V petek, 4. oktobra, ob 19:54, je na razdelilno transformatorski postaji (RTP) Ljutomer, na izvodu Mura, prišlo do izpada. Ob tem je brez napetosti ostalo 1.092 odjemalcev.

petek, 4. oktober 2013 ob 21:482

»Se poznamo?« drugič

Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS v Gornji Radgoni, ki jo vodi Simona Pirc Katalinič, je lani pripravila izredno uspelo prireditev pod naslovom »Se poznamo?«. Šlo bi naj za bolj tesno povezovanje med različnimi kulturnimi društvi s področja kar štirih obč ...

petek, 4. oktober 2013 ob 15:51

Sestanek z občani KS Radoslavci

V četrtek, 3. oktobra, je Občina Ljutomer sklicala zbor občanov in jih seznanili z izgradnjo vodovodnega omrežja na območju KS Radoslavci. Osnovni cilj te pomembne investicije je zagotovitev zdrave pitne in požarne vode vsem občanom po zahtevah veljavne zakonodaje.

petek, 4. oktober 2013 ob 13:18

Srčki na slovesni večerji

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so letos združili praznovanje Mednarodnega dneva starejših in peto obletnico delovanja doma 1. oktobra zvečer. Za stanovalke in stanovalce doma so pripravili slovesno večerjo.

petek, 4. oktober 2013 ob 11:53

Udeleženke so se usposabljale v programu oblikovanje tekstilnih izdelkov

V Puščenajkovi dvorani Centra DUO v Veržeju so se odprla vrata razstave z naslovom »O ti erbija«. Na razstavi svoje izdelke razstavljajo udeleženke programa oblikovanja tekstilnih izdelkov z elementi tradicionalne tekstilne dediščine, ki je bil namenjen predvsem ženskam z znanjem š ...

petek, 4. oktober 2013 ob 11:28