Pohvala srednji šoli DOBA, Maribor

mirka, sreda, 10. junij 2009 ob 14:25

Kot mlada deklica nisem imela nobenega veselja do obiskovanja šole.Še posebej zaradi določenih učiteljic, vzgojnega programa tedanih programov.Da pa nebi obremenjevala družinskega proračuna, je bilo potrebno čimprej najti službo.In tako so sanje počakale kar 18.let.
    Preko spleta sem pregledala programe srednjih šol in se pozanimala o izobraževanju odraslih.Aglej, tudi če odšteješ lepo vsoto denarcev, zraven opravljaš svojo službo, skrbiš za družino, so nekateri učitelji ostali enaki.Če ne uspeš hoditi na predavanja, pač ne moreš na izpit.
In tako se odpravim v Maribor, v Dobo.Sprejme me prijazna administratorka,predstavi program ekonomski tehnik.Gospa Petek mi nudi vodeno samostojno izobraževanje, kar pomeni, da se lahko učim iz skript, se dogovorim za pomoč pri učenju.
Res so mi stali ob strani, učitelji so drugačni, imajo razumljiv pristop, spoštujejo moje in svoje delo.Ko nimaš motivacije, nudijo pomoč, saj je včasih že topla beseda dovol in delo steče dalje.
Tako sem sedaj pred ustnimi zagovori mature.Upam da mi bo uspelo, saj je to naš skupni uspeh.Čeprav se vsakokrat peljem dve uri daleč, mi ni težko.
   Gospe Petek  se iz srca zahvaljujem, da mi je pomagala uresničiti sanje.Celotnemu timu šole DOBA želim še veliko uspeho,naj jim ne zmanjka prijaznih besed in toplih nasmehov.




Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.


Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42