Se dolgočasite v vezi? Upoštevajte teh 5 nasvetov!

Spet je lahko zabavno!

suzana33, torek, 24. november 2009 ob 07:596
Se dolgočasite v vezi? Upoštevajte teh 5 nasvetov!

Sčasoma lahko veza postane dolgočasna. Preberite preproste nasvete, kako jo zopet narediti razburljivo in vročo.
Za razpad zveze ali skoke čez plot je pogosto eden od razlogov tudi dolgočasje. Razburjenje je mimo, nič več ni prisotno prijetno ščemenje v želodcu ob pogledu na ljubljeno osebo, dnevi so si med seboj postali enaki in čas, ki ga preživita skupaj, je omejen le še na zdolgočaseno poležavanje pred televizijo. Se čudite, da potem vaš partner sem ter tja rad pogleda za kakšno mimoidočo lepotico in če se vam zašibijo kolena ob seksi novem sodelavcu? Če bi si zopet želele v vajino vezo vnesti nekaj vročice, si vam ni treba beliti glave z zapletenimi rešitvami. Včasih so najbolj preproste poteze lahko izjemno učinkovite. Več o njih v nadaljevanju.

Izbirajte bolj osebna darila!
Obdarovanje svojega bližnjega je lahko zelo intimno dejanje, po drugi strani pa tudi trenutek, ki pusti grenak priokus. Predvsem, kadar zaradi pomanjkanja domišljije in interesa pričnete kupovati ena in ista darila. Čeprav je njegova najljubša, to še vedno ne pomeni, da mu morate prav vsakič kupiti isto čokolado! Ravno tako ni potrebno, da je darilo zelo drago, temveč, da izraža vašo osebno noto in da se vidi, da ste o njem razmišljali in se posvetili njegovi izbiri. Lahko tudi same kaj izdelate, kar je lahko še posebej romantično.

Poleg zdolgočasenosti, ki jo prinaša pomanjkanje gibanja, se vama z leti lahko zgodi tudi, da zanemarite svoje telo in drug drugemu tako postajata vedno manj privlačna. Zato bo imela skupna rekreacija kar dvojni učinek. Po eni strani bo to stvar, ki jo bosta počela skupaj, in skupno potenje je lahko še kako erotično! Po drugi strani pa bosta okrepila tudi svoji morda že malo mlahavi telesi in tako drug v drugm spet prebudila iskrico poželenja, pa še vajina telesna vzdržljivost se bo opazno izboljšala. To pa pomeni tudi, da so bosta lahko privoščila daljšo posteljno telovadbo.

Preuredita stanovanje!
Morda se sliši malce nenavadno in se sprašujete, kako lahko beljenje sten in premikanje pohištva pozitivno vpliva na vajino vezo. Vendar pa je res, da skupni projekti zbližujejo oddaljene partnerje in to prenova stanovanja zagotovo je. Veliko časa bosta morala preživeti skupaj in iz enostavnih in banalnih hišnih opravil lahko naredita prijetno dogodivščino. Poleg tega bosta v novoopremljenem oziroma prenovljenem stanovanju tudi nekoliko omilila občutek stagnacije, ki se je naselil v vajinem odnosu, kar pa je zelo pozitivna podlaga za ponovno zbližanje in vzpostavitev občutka intimnosti med vama.

Privoščita si oddih!
Romantični oddihi pogosto naravnost delajo čudeže v ohlajenih odnosih! Vsakodnevne skrbi in obveznosti namreč vse prevečkrat terjajo svoj davek v obliki odtujevanja med partnerjema. Zato si vzemita nekaj dni le zase, pojdita stran od mobitelov, interneta, obveznosti, otrok in prijateljev ter se posvetita le drug drugemu. Ponovno bosta namreč odkrila, zakaj sta sploh skupaj in videla, da se splača kdaj pa kdaj tudi malo stisniti zobe in se potruditi.

Pokažite interes za njegove hobije!
Včasih je za ohlajevanje odnosov dovolj že to, da imata vsak svoje hobije in vaju ne zanima, kaj počne v prostem času drugi. Če nimata prav dosti skupnih točk, to vpliva tudi na občutek bližine. Zato je pomembno, da kdaj pa kdaj sklenete tudi kakšen kompromis in se lotite kakšne dejavnosti zgolj zato, ker v njej uživa vaš partner. To ne pomeni, da morate na primer na vsaki nogometni tekmi navijati na vse grlo, vendar, da se kdaj pa kdaj udeležite kakšne in pokažete zanimanje ob tem, ko vam razlaga o svojih najljubših igralcih. In ne bo vas tudi konec, če kdaj stisnete zobe in si v kinu skupaj ogledata najnovejši akcijski film, pa naj se vam zdi še tako neumen. Boste videle, kako velike učinke lahko imajo te navidez majhne poteze!

Za svežino veze vam ni treba neprestano početi nepredstavljivih in razburljivih stvari. Ravno nasprotno – vsaka rutina namreč čez čas postane dolgočasna in nezanimiva. Ključno je, da v odnos vnesete nekaj spontanosti in obene ne prepuščate vsega le naključju.



Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.


Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42