Dan odprtih vrat servisnega centra Renault v Ljutomeru

MILAN, sobota, 6. marec 2010 ob 23:1712
Dan odprtih vrat servisnega centra Renault v Ljutomeru

Na dan 6. marca je bilo živo na Renojevem servisu v Ljutomeru. Zjutraj takoj po osmi uri je nastala kolona katera je segala do glavne ceste, v koloni je bilo vsaj 20 vozil znamke RENAULT. Tisti, ki so se peljali mimo so z začudenjem opazovali kaj se dogaja na dvorišču servisa. Pridni delavci so zunaj pripravili vozila za pregled 25. točk po tem pregledu pa so vozila prevzeli izkušeni mehaniki ki so jih zapeljali v delavnico in pregledali omenjene točke.


Zanimiva marketinška poteza. Z vabili so bili pozvani lastniki Renojevih vozil. Ob pregledu 25 točk pa so poskrbeli za večino vitalnih delov ob tem pa tudi svetovali lastnikom da se naročijo za odpravo drugih napak.
Posebno zanimiva je nagrada za voznike ki so pripeljali svoje konjičke saj je vsak prejel bon za 200 evrov katere lahko uporabi ob nakupu opreme ali za servisiranje vozil.
Povsem normalno, da je bila kolona do glavne ceste, takoj ko je vozilo zapustilo dvorišče je bilo na njegovem mestu že drugo. Svoje vozilo sem želel postaviti v vrsto zjutraj, po nasvetu pa sem prišel popoldan
a tudi takrat je bilo isto. Počakal sem in z velikim zadovoljstvom sem vozilo prejel po končanem pregledu. Nekaj zelo dobrih nasvetov in odločitev da se z veseljem udeležim podobne akcije. Na ta dan je bilo pregledanih preko 90 vozil omenjene znamke ob tem pa so naročili že 50 vozil za naslednji teden.

Direktorica g. Marija Kralj je predstavila njihov kolektiv. Mehaniki Jože, Mitja Kristijan in vajenec Roland so tisti ,ki poznajo vozila, vedo pa za vse napake ki so pri določenih tipih vozil. Vse te napake strokovno odpravijo, to potrjujejo zadovoljni vozniki.
G. Jože Kralj in sin Boštjan sta zadolžena za prodajalno in naročanje vozil na servis. V prodajalni stranke in kupce sprejema Marija Viličnik katera s svojim prijetnim nastopom in videzom prepriča tudi tiste ki se niso mogli
odločiti ali kupiti vozilo RENAULT ali ne. Veliko je tistih katere je prepričala.

Biti lastnik vozila za katerega poskrbi takšen kolektiv je prijetno, posebno lep je občutek da voziš vozilo za katerega so poskrbeli ljudje ki obvladajo svoje delo.



Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.


Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42