Narobe svet

Narobe svet

Tunč, četrtek, 8. maj 2008 ob 14:55

Petek popoldan je in ravno se odpravljam iz službe. Sončno vreme je zunaj, ravno prav toplo, za malo svežine pa poskrbi veter, ki vsakega tolko časa popiha in ohladi ozračje. Ob takem dnevu človek ne more kar direk domov ampak se spodobi, da se ustavi na kaki kavici.

Tudi jaz nisem izjema in že sem avto sparkiral pred teraso v Londonu (Ljutomerskem) in še v istem hipu naročil črno kavo.

Sedim na terasi, pijem kavo se predajam sončnim žarkom in uživam. Manjka še samo kakšen dober lahkoten pogovor. Ker nisem imel trenutno nobene družbe sem moral uporabiti stari dober trik, da zveš kakšno dobro novico. Vlečem pač na ušesa kaj se kdo drug pogovarja. Glede tega imam srečo, da me je mati narava obdarila z odličnim sluhom.

In ne daleč od mene stojita dve mladi gospodični in prisluhnem njunemu pogovoru.



"Zdravo kak si kaj"

"Čuj vredi, ne bi se mogla pritožuvati pa ti? Ste včera meli žurko"

"Ja meli smo žur, faj smo se meli.Celi večer smo rdeæko cepali. Mater sen se ga napila, ka še gnes nič nemrem"

"To sen si tak mislila ka te vsi pijani kak motike. Jaz sem ne mogla priti. Stori me neje pusta. Kaj so bli kakšni pametni dečki."

"Nič pametnega, pa še nopili so se ga in so samo težili. Eden je šteja z menoj spati pa mu nisem štela dati"

"Če je bija pijan si tak prav naredla"

"Samo zato, ka mu nesem štela dati mi je reka da sen CIPA."



Ravno sem srknil kavo, ko sem slišal to izjavo in malo je mankalo, da mi ni kava padla iz rok tako me je sililo na smeh. Ljudje, to je narobe svet. V mojih časih (pa nisem tako star) smo CIPA rekli tisti, ki je dala vsakemu. Dandanes izgleda se je stvar obrnila in mladi rečejo cipa tisti, ki noče dati vsakemu. Ali potem to pomeni, da se danes mladi dajejo dol brez vsakih zadržkov. In tiste, ki tega nočejo šikanirajo.Res narobe svet. Zdaj moram samo še razmiliti ali me naj začne skrbeti za današnjo madino še bolj kot me že. Ali pa naj iz omare potegnem usnjeno jakno kupim škatlo rdečega Malbora in se podam v nabližjo diskoteko.



Tunč



Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.


Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42