Na lotu sem dobil milijon petstotisoč evrov!

Na lotu sem dobil milijon petstotisoč evrov!

Dejan Razlag, torek, 30. september 2008 ob 12:13

Tako, dragi moji! Nikoli več mi ne bo potrebno delati nič! Ker sem namreč na lotu dobil 1,500,000.00 evrov!!! Pa ne samo enkrat. V zadnjem tednu sem vsaj deset krat zadel na lotu tako ali podobno vrednost!
Tako vsaj trdijo pri neki organizaciji ali kaj to je, Alliance Members of International Net Award. JUHUUUUHUUU!!!

Če bi to bilo seveda res... To je pač še ena v vrsti teh brez veznih spam mailov, ki krožijo po svetu. Nekdaj smo imeli razne maile z vsebino, da je umrl šejk Muhammed Al ne-vem-nekaj in da je zapustil vso bogastvo točno vam, potem neka nigerijska pisma, v katerih so ponujali, da dobite x% od neke zapuščine, bla bla... Teh raznih pisem je bilo v preteklosti že nešteto. S tem, da je vsota teh zapuščin, ki bi jih naj dobili točno vi, po navadi bila dosti višja, 50, 80 ali več milijonov dolarjev. Tako da tu gre zdaj samo za drobiž :)




Te maile dobivam samo na en mail predal, ki je že 10 let star in ga sploh ne uporabljam več, vsake toliko malo pogledam, če je tam kaj novega in potem najdem 3265781254 mailov s to isto in podobno tematiko, da sem bogat, itd... Gmail je na primer pri tem zelo uspešen in sam filtrira te maile in jih vrže v vsiljeno pošto.

Bistvo teh mailov pa je, da ti, ko vidiš, da si dobil nek denar, njim posreduješ kontaktne informacije, da ti bodo ta denar izplačali. Seveda pa se ne konča samo pri tem. Najprej jim moraš ti plačati neke stroške za to transakcijo in potem še kake dodatne stroške, itd. Na koncu daš za to 500 € in nikoli nič ne dobiš. Logično bi lahko bilo, da ti teh 500 € odtegnejo od tvojega dobitka in ti izplačajo 1,499,500.00 € :) Zadovoljen bi bil tudi z milijonom :)

Seveda se najdejo ljudje, ki temu nasedejo in imajo na koncu dolge nosove. Verjemem, da je vsaj vsak deseti Američan toliko naiven (glup), da temu verjame in da gre skozi to.



Tako, fajn se imejte, jaz pa grem zapravljat lahko prisluženega denarja



Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.


Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42