Tečaj prve pomoči za dojenčke in otroke

četrtek, 17. januar 2019 ob 16:00
Tečaj prve pomoči za dojenčke in otroke

Nezgode so del našega vsakdana. Najpogosteje se zgodijo doma in v prostem času, ko smo skupaj z najbližjimi. Bi jim znali pomagati? Ima vsaj ena oseba v vaši družini znanje prve pomoči? Veste, da je potrebno dojenčka in otroka oživljati drugače kot odraslega?

Bodite pripravljeni, da vas v nujnih primerih ne zagrabi panika. Če imate potrebna znanja in veščine, boste, ko bo potrebno, sposobni ukrepati mirno in pravilno.

KDO SO UDELEŽENCI?
Na dosedanjih tečajih je poleg nosečnic in mamic četrtina udeležencev očkov, udeležujejo se jih tudi dedki in babice. Tečaje izvajamo tudi za vrtce in zaključene skupine vsaj osmih udeležencev na lokacijah po celi Sloveniji.

VSEBINA TEČAJA
Na tečaju prve pomoči boste izvedeli, kaj storiti, ko dojenček ali otrok potrebuje hitro ukrepanje z vaše strani. Poudarek je na praktičnem delu, kjer se na lutkah za oživljanje naučite pravilne tehnike umetnega dihanja in zunanje masaže srca ter odstranjevanja tujkov iz dihalne poti. Spoznali boste, kako se v teh primerih nudenje pomoči dojenčku in otroku razlikuje od pomoči odraslemu. Naučili se boste tudi rokovanja z defibrilatorjem. V teoretičnem delu boste dobili uporabne napotke za prvo pomoč dojenčku in otroku pri najbolj pogostih nujnih stanjih (vročinski krči, alergične reakcije, opekline, zastrupitve, padec z višine, krvavitve, zlomi..), pa tudi kako pravilno ukrepati v situacijah, ki otroka sicer ne ogrožajo, zahtevajo pa takojšnje pravilno ukrepanje (izbit zob, ugriz idr.). Izvedeli boste tudi, kako lahko ukrepate preventivno, da do določenih nujnih stanj sploh ne pride.

Prijave tukaj: https://www.meripopins.si/izdelek/prva-pomoc-za-dojencke-in-otroke-murska-sobota/

KAKO POTEKA IN KDO GA IZVAJA?
Tečaj traja štiri pedagoške ure, v prijetnem okolju, za udeležence so zagotovljena brezplačna parkirišča. V odmoru so na voljo osvežilni napitki in sadje. Vsi udeleženci prejmejo mape z listi, pisala in gradivo. V spletni anketi lahko izrazijo mnenje o izvedbi tečaja, saj vse konstruktivne pripombe upoštevamo pri naslednjih izvedbah.
Tečaj poteka v majhnih skupinah, do največ deset udeležencev, vodi ga dolgoletna, izkušena predavateljica medicinske izobrazbe z veljavno licenco za poučevanje (tovrstne tečaje izvaja tudi za vrtce).

Ves čas tečaja spodbuja dvosmerno komunikacijo in sproti odgovarja na zastavljena vprašanja. Udeleženci lahko že pred tečajem zastavijo vprašanja, ki jih obdelamo na tečaju oziroma smo na voljo za odgovore tudi po končanem tečaju.

CENA IN LOKACIJA
Kotizacija za posamezno udeležbo znaša 30€, udeležencem dogodkov in programov Igralnice Mali Čudo nudimo 10% popust (koda za popust malicudo) ter parom 15% popust (koda za popust parimalicudo). Če prijave in plačila ne želite izvesti prek našega spletnega portala, nam pišite (info@meripopins.si) ali pokličite 051 605 607 in predračun vam bomo poslali na vaš e-mail naslov.
Mesto na tečaju je zagotovljeno ob vplačilu kotizacije.

Lokacija: Igralnica Mali Čudo, ki se nahaja v Medgeneracijskem središču Mensana, Slomškova 49, Murska Sobota, na voljo so brezplačna parkirna mesta.

Za vse informacije smo vam na voljo:
Breda 051 605 607, Meri Popins na info@meripopins.si
Barbara 031 595 864, Igralnica Mali Čudo na barbara@malicudo.si

Prijave tukaj:
https://www.meripopins.si/izdelek/prva-pomoc-za-dojencke-in-otroke-murska-sobota/
Morda vas zanima tudi


Več dogodkov

DatumDogodek 
sreda
26. junij
ob 18:00
Glas državljanov v Evropski unijiGlas državljanov v Evropski uniji
V sredo 26. junija 2019 ob 18. uri vabljeni na okroglo mizo z naslovom Glas državljanov v Evropski uniji. Okrogla miza bo v prostorih Mladinskega centra Prlekije na Spodnjem Kamenščaku 23, vodja okrogle ...
petek
28. junij
ob 17:00
Tehnika, ki nam bolje pomaga razumeti sebe in druge-JOHARI OKNOTehnika, ki nam bolje pomaga razumeti sebe in druge-JOHARI OKNO
Razumevanje tega, kaj o sebi vemo in česa ne vemo, nam lahko pomaga razumeti tako imenovano "OKNO JOHARI" . Naše lastnosti lahko prikažemo v obliki okna s štirimi polji. Vsako polje predstavlja en ...
petek
28. junij
ob 18:00
1. Čevapčijada po Tomaževsko1. Čevapčijada po Tomaževsko
[b]KDO?[/b] Organizirajo mladi gasilci PGD Koračice v sodelovanju z Občino Sveti Tomaž.[b]KDAJ?[/b] V petek, 28. 6. 2019, od 18. ure naprej.[b]KJE?[/b] V prireditvenem šotoru pri Kulturnem domu Sveti ...
petek
28. junij
ob 18:00
Moja samooskrbaMoja samooskrba
V petek 28. junija 2019 ob 18. uri vabljeni v Mladinski center Prlekije na predstavitev primera pozitivne prakse Moja samooskrba, ki ga bo izvedla Nada Colnerič.Vabljeni na Spodnji Kamenščak 23.
sobota
29. junij
ob 07:00
TRADICIONALNI KRAJEVNI PETROV SEJEMTRADICIONALNI KRAJEVNI PETROV SEJEM
TRADICIONALNI KRAJEVNI PETROV SEJEM29.06.2019Petrov sejem, povezan s farnim patronom župnije Gornja Radgona – sv. Petrom, je vsakoletna tradicionalna prireditev. Tudi to leto se bo na Trgu svobode ...
Prikaži vse dogodke