Trio Essere - koncert ob občinskem prazniku

petek, 27. september 2019 ob 19:00
Trio Essere - koncert ob občinskem prazniku

KONCERT OB OBČINSKEM PRAZNIKU
27.09.2019 ob 19.00
Trio Essere so marca 2018 na graški univerzi za glasbo ustanovile mlade umetnice, ki individualno delujejo kot solistke, komorne ter orkestrske glasbenice.
Skozi skupne vaje so spoznale svoje različne vloge doprinosa temu sestavu in tako Zala (flavta) velja za najbolj emocionalno, Anja (klarinet) za najnežnejšo, Sandra (klavir) za najbolj temperamentno. Ravno zaradi te karakterne raznolikosti so si nadele ime Trio "Essere", kar v italijanščini pomeni "biti, obstajati."
Predstavile so se na številnih prireditvah doma kot v tujini. Predvsem v Grazu, kot ustanovnem mestu tria, imajo v svoji režiji in s pomočjo njihovega mentorja Andreasa Woyketa koncerte (Kultursalon, Tepich Galerie, Tubes, Redoute…). Velika želja -> predstaviti se domači publiki.
Ker zasedba tria ni ravno vsakdanja in za ta sestav ne obstaja veliko originalnega gradiva, so glasbenice ubrale svojo pot in pričele s pisanjem lastnih aranžmajev.
Zanimivost: Njihov mentor – svetovno znan in priznan pianist ter skladatelj Andreas Woyke je prav za njihov trio napisal skladbo.
VSTOP JE PROST.

Morda vas zanima tudi


Več dogodkov

DatumDogodek 
ponedeljek
16. september
ob 17:00
OM Chanting-tehnika s prvinskim zvokom OMOM Chanting-tehnika s prvinskim zvokom OM
KAJ JE OM?OM je prvotni zvok stvarjenja, najvišja in najčistejša vibracija. Mistiki so govorili o svoji izkušnji te energije kot o zvoku vibracij okrog vsega in v vsem. Zvok OM se imenuje tudi Anahata ...
torek
17. september
ob 08:00
Na kolo za zdravo teloNa kolo za zdravo telo
Na kolesarskem dnevu bomo ob dobri družbi in na kolesih spoznavali lepote prleške ravnice. Naša dopoldanska pot, s postanki, bo nezahtevna in prilagojena vašim zmožnostim. Dogodek poteka v sodelovanju ...
četrtek
19. september
ob 19:00
Razstava Borisa NovakaRazstava Borisa Novaka
Prijazno vas vabimo na odprtje razstave likovnih del našega rojaka Borisa Novaka, ki bo v četrtek, 19. septembra 2019, ob 19. uri v razstavni galeriji A. Trstenjak (Dom kulture) v Ljutomeru.Avtor ustvarja ...
petek
20. september
ob 16:00
Temeljni postopki oživljanja in AEDTemeljni postopki oživljanja in AED
Vabljeni na predstavitev temeljnih postopkov oživljanja in uporabe AED aparata.Izvajalec: Aleš PotočnikPredstavitev bo potekala v večgeneracijskem centru, na Ormoški cesti 22, v Ljutomeru. V sodelovanju ...
petek
20. september
ob 19:30
Gledališka komedija BABJI PARLAMENTGledališka komedija BABJI PARLAMENT
Gledališka komedija BABJI PARLAMENT v Domu kulture Razkrižje, v petek, 20. septembra, ob 19.30 uri. Vstopnice bodo na voljo uro pred predstavo po ceni 5,00 eur.
Prikaži vse dogodke