12 ur za dober namen

sobota, 28. september 2019 ob 07:00
12 ur za dober namen

Ker življenje nikoli ne izbira … Življenje nam postavlja ovire, preizkušnje, le sami pa jih lahko s pogumom premagujemo. Ker se zavedamo, da nas drugačnost in iskrena pomoč sočloveku bogatita, si želimo tudi mi prispevati delček dobrodelnosti.

Otroci s posebnimi potrebami pogumno vsak dan stopajo čez mnogo ovir in dokler nismo vsaj malo vpeti v njihov vsakdanjik, se niti ne zavedamo, katera nam samoumevna opravila so za njih težke preizkušnje. Otroci s posebnimi potrebami so otroci z velikim srcem ter njihovi iskrenost in dobrosrčnost nam hitro zlezeta pod kožo. Želimo si jim vsaj malo olajšati vsakdanjik oziroma jih razveseliti, zato smo se ekipa FIT Z ANDREJO in g. Silvester Gomboc odločili za organizacijo dobrodelnega dogodka z naslovom 12 UR ZA DOBER NAMEN.

Zakaj smo se odločili za dobrodelni dogodek?
Vedno pravimo, da je možnost gibanja velik privilegij in ta privilegij želimo vsaj delno omogočiti tudi otrokom s posebnimi potrebami, ki lahko imajo omejitve pri gibanju. Skozi igro jim želimo omogočiti gibalno aktivnost na varen in za njih primeren način. Ne smemo namreč dopustiti, da bodo ti otroci prikrajšani za gibanje. Zato si želimo, skupaj z vami združiti moči in jim pomagati.

Dogodek 12 UR ZA DOBER NAMEN bo izveden v sodelovanju z Osnovno šolo Gornja Radgona in njihovo Podružnično šolo dr. Janka Šlebingerja, zbrana sredstva pa bodo namenjena učencem podružnične šole. Z zbranimi sredstvi se bo financiral nakup zunanjega igrala, prilagojenega za otroke s posebnimi potrebami, v vrednosti 2.500 €. To igralo bo doprineslo k boljši interakciji otrok iz matične šole in tistih iz podružnice – otrok s posebnimi potrebami. Tako bodo tudi slednji dobili priložnost za več gibalnih aktivnosti.

Omenjena sredstva se bodo zbirala s pomočjo sponzorjev in vseh udeležencev dobrodelnega dogodka. G. Silvester Gomboc bo premagoval radgonske stopnice kar 12 ur za dober namen, zato pridite tudi vi in mu pomagajte, da opravi vseh 12 ur v dobri družbi. Prispevajte dobro noto in se pridružite! Vstopnica za vzpon na stopnice bo znašala 2€ ali več, izkupiček katerih pa se v celoti prispeva v sklad za zbiranje sredstev.

V kolikor imate željo donirati več, imamo možnost nakazila na odprt račun OŠ GORNJA RADGONA: SI56012296030650843, sklic za šolski sklad SI00 299400 z namenom za PŠ.

Dogodek se izvaja v sodelovanju z OŠ Gornja Radgona in njihovo Podružnično šolo dr. Janka Šlebingerja in je podprt s strani Občine Gornja Radgona.

Vsem, ki boste podprli naš dobrodelni dogodek, se iz srca zahvaljujemo in verjamemo, da bo vaša donacija segla v srca naših otrok s posebnimi potrebami.

Ekipa Fit z Andrejo, Silvester Gomboc in OŠ Gornja Radgona s Podružnično šolo dr. Janka Šlebingerja
Morda vas zanima tudi


Več dogodkov

DatumDogodek 
ponedeljek
16. september
ob 17:00
OM Chanting-tehnika s prvinskim zvokom OMOM Chanting-tehnika s prvinskim zvokom OM
KAJ JE OM?OM je prvotni zvok stvarjenja, najvišja in najčistejša vibracija. Mistiki so govorili o svoji izkušnji te energije kot o zvoku vibracij okrog vsega in v vsem. Zvok OM se imenuje tudi Anahata ...
torek
17. september
ob 08:00
Na kolo za zdravo teloNa kolo za zdravo telo
Na kolesarskem dnevu bomo ob dobri družbi in na kolesih spoznavali lepote prleške ravnice. Naša dopoldanska pot, s postanki, bo nezahtevna in prilagojena vašim zmožnostim. Dogodek poteka v sodelovanju ...
četrtek
19. september
ob 19:00
Razstava Borisa NovakaRazstava Borisa Novaka
Prijazno vas vabimo na odprtje razstave likovnih del našega rojaka Borisa Novaka, ki bo v četrtek, 19. septembra 2019, ob 19. uri v razstavni galeriji A. Trstenjak (Dom kulture) v Ljutomeru.Avtor ustvarja ...
petek
20. september
ob 16:00
Temeljni postopki oživljanja in AEDTemeljni postopki oživljanja in AED
Vabljeni na predstavitev temeljnih postopkov oživljanja in uporabe AED aparata.Izvajalec: Aleš PotočnikPredstavitev bo potekala v večgeneracijskem centru, na Ormoški cesti 22, v Ljutomeru. V sodelovanju ...
petek
20. september
ob 19:30
Gledališka komedija BABJI PARLAMENTGledališka komedija BABJI PARLAMENT
Gledališka komedija BABJI PARLAMENT v Domu kulture Razkrižje, v petek, 20. septembra, ob 19.30 uri. Vstopnice bodo na voljo uro pred predstavo po ceni 5,00 eur.
Prikaži vse dogodke