12 ur za dober namen

sobota, 28. september 2019 ob 07:00
12 ur za dober namen

Ker življenje nikoli ne izbira … Življenje nam postavlja ovire, preizkušnje, le sami pa jih lahko s pogumom premagujemo. Ker se zavedamo, da nas drugačnost in iskrena pomoč sočloveku bogatita, si želimo tudi mi prispevati delček dobrodelnosti.

Otroci s posebnimi potrebami pogumno vsak dan stopajo čez mnogo ovir in dokler nismo vsaj malo vpeti v njihov vsakdanjik, se niti ne zavedamo, katera nam samoumevna opravila so za njih težke preizkušnje. Otroci s posebnimi potrebami so otroci z velikim srcem ter njihovi iskrenost in dobrosrčnost nam hitro zlezeta pod kožo. Želimo si jim vsaj malo olajšati vsakdanjik oziroma jih razveseliti, zato smo se ekipa FIT Z ANDREJO in g. Silvester Gomboc odločili za organizacijo dobrodelnega dogodka z naslovom 12 UR ZA DOBER NAMEN.

Zakaj smo se odločili za dobrodelni dogodek?
Vedno pravimo, da je možnost gibanja velik privilegij in ta privilegij želimo vsaj delno omogočiti tudi otrokom s posebnimi potrebami, ki lahko imajo omejitve pri gibanju. Skozi igro jim želimo omogočiti gibalno aktivnost na varen in za njih primeren način. Ne smemo namreč dopustiti, da bodo ti otroci prikrajšani za gibanje. Zato si želimo, skupaj z vami združiti moči in jim pomagati.

Dogodek 12 UR ZA DOBER NAMEN bo izveden v sodelovanju z Osnovno šolo Gornja Radgona in njihovo Podružnično šolo dr. Janka Šlebingerja, zbrana sredstva pa bodo namenjena učencem podružnične šole. Z zbranimi sredstvi se bo financiral nakup zunanjega igrala, prilagojenega za otroke s posebnimi potrebami, v vrednosti 2.500 €. To igralo bo doprineslo k boljši interakciji otrok iz matične šole in tistih iz podružnice – otrok s posebnimi potrebami. Tako bodo tudi slednji dobili priložnost za več gibalnih aktivnosti.

Omenjena sredstva se bodo zbirala s pomočjo sponzorjev in vseh udeležencev dobrodelnega dogodka. G. Silvester Gomboc bo premagoval radgonske stopnice kar 12 ur za dober namen, zato pridite tudi vi in mu pomagajte, da opravi vseh 12 ur v dobri družbi. Prispevajte dobro noto in se pridružite! Vstopnica za vzpon na stopnice bo znašala 2€ ali več, izkupiček katerih pa se v celoti prispeva v sklad za zbiranje sredstev.

V kolikor imate željo donirati več, imamo možnost nakazila na odprt račun OŠ GORNJA RADGONA: SI56012296030650843, sklic za šolski sklad SI00 299400 z namenom za PŠ.

Dogodek se izvaja v sodelovanju z OŠ Gornja Radgona in njihovo Podružnično šolo dr. Janka Šlebingerja in je podprt s strani Občine Gornja Radgona.

Vsem, ki boste podprli naš dobrodelni dogodek, se iz srca zahvaljujemo in verjamemo, da bo vaša donacija segla v srca naših otrok s posebnimi potrebami.

Ekipa Fit z Andrejo, Silvester Gomboc in OŠ Gornja Radgona s Podružnično šolo dr. Janka Šlebingerja
Morda vas zanima tudi


Več dogodkov

DatumDogodek 
ponedeljek
18. november
ob 10:00
Krepitev mišice medeničnega dnaKrepitev mišice medeničnega dna
Splošna knjižnica Ljutomer vas prijazno vabi na predavanjeKrepitev mišice medeničnega dna,ki bo v ponedeljek, 18. novembra 2019, ob 10. uri v muzejuSplošne knjižnice Ljutomer, Glavni trg 2,Z vami ...
ponedeljek
18. november
ob 10:00
BIORESONANCA s Suzano Rajner    prosimo za predhodno prijavo BIORESONANCA s Suzano Rajner prosimo za predhodno prijavo
Možnost brezplačne storitve - bioresonanca. Lahko vam služi kot dodatna informacija o stanju telesa in počutja, nikakor pa ni nadomestilo za strokoven zdravstveni nasvet, diagnozo ali zdravljenje. ❗ ...
ponedeljek
18. november
ob 10:00
IZDELAVA OGNJIČEVE KREME - Helena Frumen in Milena PočičIZDELAVA OGNJIČEVE KREME - Helena Frumen in Milena Počič
Toplo vabljeni na brezplačno delavnico v VEČGENERACIJSKI CENTER LJUTOMER, na Ormoško cesto 22, v ponedeljek 18.11.2019. od 10.00-12.00 ure.izdelave ognjičeve kreme, kjer se bomo seznanili s potrebnimi ...
sreda
20. november
ob 18:00
predstavitev knjige Madam M Vanje Lebarpredstavitev knjige Madam M Vanje Lebar
Vabljeni na predstavitev knjige Madam M,domače avtorice Vanje Lebar v sredo, 20. 11. 2019 ob 18.00 uri, v muzeju Splošne knjižnice Ljutomer.Glavni lik romana je dekle Otilija. Zaznamujejo ga njene ...
četrtek
21. november
ob 15:00
SPOPRIJEMAJMO SE S STRESOM 3.del- Danijela Kutnjak, dipl.med.ses.SPOPRIJEMAJMO SE S STRESOM 3.del- Danijela Kutnjak, dipl.med.ses.
Pričenjamo z novim zelo koristnim ciklom predavanj na temo spoprijemanja s stresom, kjer bomo spoznali preproste načine za izboljšanje zdravja, počutja in kakovosti življenja. Naučili se bomo tehnik ...
Prikaži vse dogodke