12 ur za dober namen

sobota, 28. september 2019 ob 07:00
12 ur za dober namen

Ker življenje nikoli ne izbira … Življenje nam postavlja ovire, preizkušnje, le sami pa jih lahko s pogumom premagujemo. Ker se zavedamo, da nas drugačnost in iskrena pomoč sočloveku bogatita, si želimo tudi mi prispevati delček dobrodelnosti.

Otroci s posebnimi potrebami pogumno vsak dan stopajo čez mnogo ovir in dokler nismo vsaj malo vpeti v njihov vsakdanjik, se niti ne zavedamo, katera nam samoumevna opravila so za njih težke preizkušnje. Otroci s posebnimi potrebami so otroci z velikim srcem ter njihovi iskrenost in dobrosrčnost nam hitro zlezeta pod kožo. Želimo si jim vsaj malo olajšati vsakdanjik oziroma jih razveseliti, zato smo se ekipa FIT Z ANDREJO in g. Silvester Gomboc odločili za organizacijo dobrodelnega dogodka z naslovom 12 UR ZA DOBER NAMEN.

Zakaj smo se odločili za dobrodelni dogodek?
Vedno pravimo, da je možnost gibanja velik privilegij in ta privilegij želimo vsaj delno omogočiti tudi otrokom s posebnimi potrebami, ki lahko imajo omejitve pri gibanju. Skozi igro jim želimo omogočiti gibalno aktivnost na varen in za njih primeren način. Ne smemo namreč dopustiti, da bodo ti otroci prikrajšani za gibanje. Zato si želimo, skupaj z vami združiti moči in jim pomagati.

Dogodek 12 UR ZA DOBER NAMEN bo izveden v sodelovanju z Osnovno šolo Gornja Radgona in njihovo Podružnično šolo dr. Janka Šlebingerja, zbrana sredstva pa bodo namenjena učencem podružnične šole. Z zbranimi sredstvi se bo financiral nakup zunanjega igrala, prilagojenega za otroke s posebnimi potrebami, v vrednosti 2.500 €. To igralo bo doprineslo k boljši interakciji otrok iz matične šole in tistih iz podružnice – otrok s posebnimi potrebami. Tako bodo tudi slednji dobili priložnost za več gibalnih aktivnosti.

Omenjena sredstva se bodo zbirala s pomočjo sponzorjev in vseh udeležencev dobrodelnega dogodka. G. Silvester Gomboc bo premagoval radgonske stopnice kar 12 ur za dober namen, zato pridite tudi vi in mu pomagajte, da opravi vseh 12 ur v dobri družbi. Prispevajte dobro noto in se pridružite! Vstopnica za vzpon na stopnice bo znašala 2€ ali več, izkupiček katerih pa se v celoti prispeva v sklad za zbiranje sredstev.

V kolikor imate željo donirati več, imamo možnost nakazila na odprt račun OŠ GORNJA RADGONA: SI56012296030650843, sklic za šolski sklad SI00 299400 z namenom za PŠ.

Dogodek se izvaja v sodelovanju z OŠ Gornja Radgona in njihovo Podružnično šolo dr. Janka Šlebingerja in je podprt s strani Občine Gornja Radgona.

Vsem, ki boste podprli naš dobrodelni dogodek, se iz srca zahvaljujemo in verjamemo, da bo vaša donacija segla v srca naših otrok s posebnimi potrebami.

Ekipa Fit z Andrejo, Silvester Gomboc in OŠ Gornja Radgona s Podružnično šolo dr. Janka Šlebingerja

Več dogodkov

DatumDogodek 
sreda
5. avgust
ob 07:00
Brezplačne počitniške urice za otrokeBrezplačne počitniške urice za otroke
Starši, stari starši ali skrbniki prijavite otroke na bombastične počitnice v naši družbi :) pripravljamo raznolike, zabavne in poučne brezplačne aktivnosti ter zagotavljamo malico. Na vsak termin ...
četrtek
6. avgust
ob 11:00
Kuharski dvoboj I.Kuharski dvoboj I.
Tokrat vas vljudno vabimo, da se nam pridružite pri kulinaričnih uricah v vlogi preizkuševalcev in ocenjevalcev kuharskega dvoboja.... v prihodnje se lahko tudi vi prijavite kot sodelujoči in delite ...
petek
7. avgust
ob 16:00
MUZEJSKE DELAVNICEMUZEJSKE DELAVNICE
MUZEJSKE DELAVNICE7. 8. 2020V času poletnih šolskih počitnic bomo v muzeju Špital organizirali MUZEJSKE DELAVNICE. Dogajanje bo potekalo vsak petek v mesecu juliju in avgustu od 16:00 do 17:30, torej ...
petek
7. avgust
ob 17:00
O krvnem sladkorju in merjenje krvnega tlaka z Andrejo SintičO krvnem sladkorju in merjenje krvnega tlaka z Andrejo Sintič
Lepo vabljeni na poučno predavanje z izvedbo brezplačnega merjenja krvnega tlaka.Srečanje bo potekalo v petek 7. avgusta od 17.00 ure naprejv izvedbi Andreje Sintič, dipl. med. sestra v prostorih ...
petek
7. avgust
ob 19:00
OTVORITEV RAZSTAVE NATALIJE R. ČRNČEC: SIPANKEOTVORITEV RAZSTAVE NATALIJE R. ČRNČEC: SIPANKE
Vabimo vas na otvoritev razstave, instalacij, prof. lik. umetnosti Natalije R. Črnčec, ki bo v petek, 7. 8. 2020, ob 19. uri v Domu kulture v Gornji Radgoni.Razstava bo na ogled do konca avgusta.
Prikaži vse dogodke