Energijska samopomoč - predava Jože Mlasko

ponedeljek, 3. februar 2020 ob 18:00

Energetska medicina ali energetska samopomoč je nadaljevanje klasične medicine, ker človeka opolnomoči, da se celostno ukvarja s seboj.

V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je znanost dokazala in potrdila obstoj človeškega energetskega sistema. Naš energetski sistem je sestavljen iz grobe materialne energije (fizično telo) in subtilne energije (čustvene, intelektualne, ustvarjalne in duhovne). Subtilna energija je naša avra, ki je sestavljena iz energije naših čaker in meridianov. Znanost je tudi ugotovila, da se vse najprej začne dogajati na naši avri in nato se čez nekaj časa prenese na fizično telo in v naša materialna življenja.

Zato je življenjsko pomembno, da poznamo svoj energetski sistem, da ga znamo upravljati in vzdrževati. Če želimo biti psihofizično zdravi, uspešni in srečni doma ali/in v službi, imeti dobre odnose z drugimi in samimi sabo ter imeti pozitivno finančno stanje, moramo biti energetsko pretočni. Konstantno moramo močno prevajati energijo. To pomeni, da morajo biti naši meridiani, čakre in avra veliki, čisti, pretočni in brez energetskih blokad, ki smo jih pridobili in jih še pridobivamo v življenju. To so čustvene travme iz otroštva, obrazci ega, programi, ki niso več primerni za nas, različne stresne situacije itd.

Najbolj naravno, zdravo, enostavno in spontano se energetske blokade odblokirajo z večjim pretokom energije. Nazornejše si lahko predstavljamo, da smo zdaj rečno korito z dosti mulja, vej in listja oziroma blokadami. Če dolijemo več vode, energije v našo rečno korito, bo ta začela iz njega spirati mulj, listje, veje, naše korito pa bo postalo gladko, široko in pretočno z močnim pretokom energije. Ko spet dobimo kakšno blokado, jo bo naš močan energetski pretok odblokiral.

Postavlja se vprašanje, kako povečati pretok energije? Odgovor je, da moramo aktivirati prvo čakro. Če pogledamo naš energetski sistem, je prva čakra temelj, na katerem stoji vse ostalo. Temelj mora biti trden in močan, da lahko kakovostno gradimo naprej. Naloga prve čakre je, da konstantno prevaja zemeljsko energijo od spodaj navzgor po telesu vse do vrha glave in zadnje čakre in da s svojo energijo polni tudi vse ostale čakre.

Pridobiti si moramo samo nekaj znanja o sebi, svojem energetskem sistemu in svoji energetski pretočnosti, da živimo dosti bolj zdravo, srečno, mirno in zadovoljno. Postanemo energetsko samostojni in se znamo napolniti z novo količino energije. To je enako, kot da si kupimo svojo lastno bencinsko postajo. Postajamo samostojni in smo zmeraj manj odvisni od zunanjih dejavnikov: zdravnikov, zdravilcev, bioenergetikov, stvari in storitev v smislu zdravljenja in polnjenja z energijo, tablet, super hrane itd.


Predava Jože Mlasko, energoterapevt

Predavanje je brezplačno.

Projekt VGC Pomurja podpira Evropski socialni sklad, Republika Slovenija in lokalne skupnosti.
Ponedeljek, 03. februar 2020 ob 18:00–20:00
Mladinski svet Ljutomer; VGC Ljutomer - Ormoška cesta 22, Ljutomer






Več dogodkov

DatumDogodek 
sobota
30. marec
ob 16:00
VELIKONOČNA ZABAVAVELIKONOČNA ZABAVA
VELIKONOČNA ZABAVA Barvanje jajc, lov na pirhe in film: Nina in ježeva skrivnostPridružite se nam na nepozabni velikonočni zabavi, ki bo v soboto, 30.3., ob 16. uri! Barvanje Jajc: Otroci in odrasli ...
sobota
6. april
ob 20:00
11. Zobl žur11. Zobl žur
[b]ZOBL ŽUR JE TÜ![/b]Letos bomo na že 11. Zobl žuri žurali▪️ 6. aprila 2024,▪️ v Športni dvorani ŠIC LjutomerZabavali nas bodo lotmerška skupina Betek, P.VALIAK tribute band ter Vlado ...
sobota
13. april
ob 18:00
Predstavitev knjige Premlad, da bi umrl starPredstavitev knjige Premlad, da bi umrl star
Predstavitev knjige Premlad, da bi umrl star: Misli o izgubi, smrti, spominih in obžalovanju
sobota
13. april
ob 20:00
Komedija: KAKO SE ZNEBITI BODOČEGA MOŽA Komedija: KAKO SE ZNEBITI BODOČEGA MOŽA
Superzabavna komedija Kako se znebiti bodočega moža bo v Domu kulture Gornja Radgona na sporedu v soboto, 13. aprila 2024, ob 20. uri. Vstopnice že na voljo v vašem TIC Gornja Radgona.Izbira tistega ...
nedelja
21. april
ob 10:00
Zeliščarski dan negovanje 2024Zeliščarski dan negovanje 2024
Grad Negova kot ambasador dragocene kulturne dediščine tudi letos vabi na tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE 2024. Vabimo vas, da spoznate čudoviti svet zelišč z vsemi čutili skozi pester ...
Prikaži vse dogodke