Energijska samopomoč - predava Jože Mlasko

ponedeljek, 3. februar 2020 ob 18:00

Energetska medicina ali energetska samopomoč je nadaljevanje klasične medicine, ker človeka opolnomoči, da se celostno ukvarja s seboj.

V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je znanost dokazala in potrdila obstoj človeškega energetskega sistema. Naš energetski sistem je sestavljen iz grobe materialne energije (fizično telo) in subtilne energije (čustvene, intelektualne, ustvarjalne in duhovne). Subtilna energija je naša avra, ki je sestavljena iz energije naših čaker in meridianov. Znanost je tudi ugotovila, da se vse najprej začne dogajati na naši avri in nato se čez nekaj časa prenese na fizično telo in v naša materialna življenja.

Zato je življenjsko pomembno, da poznamo svoj energetski sistem, da ga znamo upravljati in vzdrževati. Če želimo biti psihofizično zdravi, uspešni in srečni doma ali/in v službi, imeti dobre odnose z drugimi in samimi sabo ter imeti pozitivno finančno stanje, moramo biti energetsko pretočni. Konstantno moramo močno prevajati energijo. To pomeni, da morajo biti naši meridiani, čakre in avra veliki, čisti, pretočni in brez energetskih blokad, ki smo jih pridobili in jih še pridobivamo v življenju. To so čustvene travme iz otroštva, obrazci ega, programi, ki niso več primerni za nas, različne stresne situacije itd.

Najbolj naravno, zdravo, enostavno in spontano se energetske blokade odblokirajo z večjim pretokom energije. Nazornejše si lahko predstavljamo, da smo zdaj rečno korito z dosti mulja, vej in listja oziroma blokadami. Če dolijemo več vode, energije v našo rečno korito, bo ta začela iz njega spirati mulj, listje, veje, naše korito pa bo postalo gladko, široko in pretočno z močnim pretokom energije. Ko spet dobimo kakšno blokado, jo bo naš močan energetski pretok odblokiral.

Postavlja se vprašanje, kako povečati pretok energije? Odgovor je, da moramo aktivirati prvo čakro. Če pogledamo naš energetski sistem, je prva čakra temelj, na katerem stoji vse ostalo. Temelj mora biti trden in močan, da lahko kakovostno gradimo naprej. Naloga prve čakre je, da konstantno prevaja zemeljsko energijo od spodaj navzgor po telesu vse do vrha glave in zadnje čakre in da s svojo energijo polni tudi vse ostale čakre.

Pridobiti si moramo samo nekaj znanja o sebi, svojem energetskem sistemu in svoji energetski pretočnosti, da živimo dosti bolj zdravo, srečno, mirno in zadovoljno. Postanemo energetsko samostojni in se znamo napolniti z novo količino energije. To je enako, kot da si kupimo svojo lastno bencinsko postajo. Postajamo samostojni in smo zmeraj manj odvisni od zunanjih dejavnikov: zdravnikov, zdravilcev, bioenergetikov, stvari in storitev v smislu zdravljenja in polnjenja z energijo, tablet, super hrane itd.


Predava Jože Mlasko, energoterapevt

Predavanje je brezplačno.

Projekt VGC Pomurja podpira Evropski socialni sklad, Republika Slovenija in lokalne skupnosti.
Ponedeljek, 03. februar 2020 ob 18:00–20:00
Mladinski svet Ljutomer; VGC Ljutomer - Ormoška cesta 22, Ljutomer


Več dogodkov

DatumDogodek 
sobota
8. avgust
ob 16:00
APOLONIJINE ZELIŠČARSKE DELAVNICE ZA OTROKEAPOLONIJINE ZELIŠČARSKE DELAVNICE ZA OTROKE
APOLONIJINE ZELIŠČARSKE DELAVNICE ZA OTROKE8. 8. 2020Na gradu Negova bodo letos od julija do oktobra potekale enkrat mesečno Apolonijine zeliščarske delavnice za otroke.Delavnice bodo potekale ob ...
ponedeljek
10. avgust
ob 09:00
Izdelovanje bio milaIzdelovanje bio mila
V ponedeljek 10. avgusta 2020 ob 9. uri vabljeni v Mladinski center Prlekije na Spodnji Kamenščak 23, na delavnico Izdelovanje bio mila. Izdelovanje bio mila bo pokazal Miha Selič, udeleženec UD za ...
ponedeljek
10. avgust
ob 15:00
Čajanka s poezijo z Agato MundisČajanka s poezijo z Agato Mundis
Agato Mundis je pot iz Jesenic zanesla v Ormož, kjer je svoje takratno življenje postavila na glavo. Srečo je našla v pisanju. Njena poezija so pesmi bolečine, razmišljanja in hudomušnosti. Lepo ...
ponedeljek
10. avgust
ob 17:00
OM Chanting - tehnika s prvinskim zvokom OMOM Chanting - tehnika s prvinskim zvokom OM
OM je zvok popolne celovitosti, ki zajema vse zvoke ustvarjenega sveta. OM vsebuje vse ostale zvoke, vse besede, vse jezike in vse mantre. Tako vsi zvoki, ki izhajajo iz zvoka OM, že odstopajo od celovitosti ...
torek
11. avgust
ob 09:00
Plesni danPlesni dan
V torek 11. 8. 2020 ob 9. uri vabljeni v Mladinski center Prlekije na plesno delavnico. Vodja plesne delavnice bo sodelavka MCP-ja Urška Sovič.Na snidenje na Spodnjem Kamenščaku 23.
Prikaži vse dogodke