DECA FKÜP NA KNIŽNI KÜP - Otroški počitniški program v Knjižnici Ormož

ponedeljek, 17. avgust 2020 ob 10:00
DECA FKÜP NA KNIŽNI KÜP - Otroški počitniški program v Knjižnici Ormož

Dejavnosti za otroke
17. – 28. AVGUST 2020
vsak dan med 10. in 12. uro


V času med 17. in 28. avgustom bomo vsak dan med 10. in 12. uro pripravili dejavnosti za otroke. Dogajanje bo ob lepem vremenu lahko prestavljeno tudi na letno teraso knjižnice.

V prvem tednu naše]ga druženja bomo pripravili:

*** Ponedeljek, 17. 8. 2020 – Plesno pravljična urica ***
Kdo pravi, da se v knjižnici ne moremo zabavati? Prvi dan otroškega programa v naši knjižnici se bomo s pravljico pripravili na plesni del našega druženja, kjer se bomo naučili pravo pravljično koreografijo. Otroci, pridite in zaplešite v knjižnici!

*** Torek, 18. 8. 2020 – Kamišibaj pravljična ura in spoznavanje prleških besed ter igranje z družabnimi igrami ***
Kamišibaj je edinstvena oblika pripovedovanja zgodb ob slikah. Slike (ilustracije) so vložene v lesen oder, imenovan butaj. Pripovedovalec ob pripovedovanju menja slike, ki prikazujejo dogajanje v zgodbi.

*** Sreda, 19. 8. 2020 – Iskanje zakladnice branja ***
Raziskovanje med knjižnimi policami, med pravljičnimi junaki in pravljičnimi naslovi nas bo pripeljalo do zakladnice branja. A pot do tja ne bo tako enostavna. Pripravite se na nekaj ovir, ki jih bomo skupaj premagali. Na cilju, v zakladnici branja, nas bo čakalo presenečenje.

*** Četrtek, 20. 8. 2020 – Raziskovalna odprava po knjižničnem vrtu ***
V senci velikega oreha nas bo pravljica popeljala v svet raziskovanja in odkrivanja drobcenih živih bitij in zanimivih rastlin, ki so svoj dom našle na našem knjižničnem vrtu. Zabavajmo se v naravi!

*** Petek, 21. 8. 2020 – Gusarski dan ***
Ahoj otroci! Pridružite se gusarki Jani in Petri na gusarski pustolovščini. Izdelali si bomo gusarsko sabljo in kapo ter se naučili pesmico. Tako bomo postali čisto pravi gusarji. V popolni opremi se bomo odpravili na gusarsko dogodivščino skozi pravljico in igre. Otroci, ste dovolj pogumni, da med knjižnimi policami najdete skriti gusarski zaklad?

V drugem tednu se nam lahko pridružite na naslednjih dogodkih:


*** Ponedeljek, 24. 8. 2020 – Pravljično gibalna urica ***
Ob pravljici in glasbi bomo v prijetnem kotičku mladinskega oddelka izvedli pravljično gibalno urico.

*** Torek, 25. 8. 2020 – Kamišibaj pravljična ura in spoznavanje prleških besed ter igranje z družabnimi igrami ***
Kamišibaj je edinstvena oblika pripovedovanja zgodb ob slikah. Slike (ilustracije) so vložene v lesen oder, imenovan butaj. Pripovedovalec ob pripovedovanju menja slike, ki prikazujejo dogajanje v zgodbi.

*** Sreda, 26. 8. 2020 – Spoznajmo čebelice v nemščini ***
Dragi otroci, podajte se v svet čebel v našo knjižnico. Skupaj bomo spoznali čebeljo družino, izvedeli, kje čebele živijo, kaj so njihove naloge in še mnogo več. Pri tem si bomo skušali zapomniti čim več nemških besed. Prav tako se bomo skozi igro učili števila in barve v nemščini. Kaj vas čaka za konec, pa ostaja še skrivnost.

*** Četrtek, 27. 8. 2020 – Raziskovalna odprava po knjižničnem vrtu ***
V senci velikega oreha nas bo pravljica popeljala v svet raziskovanja in odkrivanja drobcenih živih bitij in zanimivih rastlin, ki so svoj dom našle na našem knjižničnem vrtu. Zabavajmo se v naravi!

*** Petek, 28. 8. 2020 – Tujejezični dan: Indijančki se učijo francoščine ***
Zadnji dan otroškega programa bo prav poseben, saj bodo otroci postali Indijanci, ki se učijo francoščine. Izdelali si bomo indijansko opravo, se naučili predstaviti, poimenovati barve ter številke, vse to v francoščini! Skozi ustvarjanje, glasbo in pravljico bomo otrokom približali tuji jezik, da jim bo postal bolj domač ter jih mogoče navdušili za nadaljnje učenje.

»Prite, lüštno bo!«


Več dogodkov

DatumDogodek 
četrtek
1. oktober
ob 17:00
Pravljična ura Štiri črne mravljice v Knjižnici OrmožPravljična ura Štiri črne mravljice v Knjižnici Ormož
Štiri črne mravljice v kratkih zgodbah skrivajo drobne modrosti, poetičnost, humor in ritem. Le kaj nas bodo naučile?
petek
2. oktober
ob 12:00
Mašinski keksi z RobijemMašinski keksi z Robijem
Vabljeni na peko domačih keksov z Robijem, od 12.00 ure naprej :)Za zagotavljanje preventivnih ukrepov prosimo, da pridete z zaščitno masko.VGC Pomurja podpira Evropski socialni sklad in Republika ...
petek
2. oktober
ob 18:00
Aljoša Bagola Kako izgoreti: in vzeti življenje v svoje rokeAljoša Bagola Kako izgoreti: in vzeti življenje v svoje roke
Splošna knjižnica Ljutomer in FLO CUKERAJ, vabita na predstavitev knjige KAKO IZGORETI : in vzeti življenje v svoje roke avtorja ALJOŠE BAGOLAv petek, 2. oktobra 2020, ob 18. uri v FLO CUKERAJ.Zaradi ...
ponedeljek
5. oktober
ob 13:00
Osnove računalništva: za začetnike in tiste, ki želite obnovitiOsnove računalništva: za začetnike in tiste, ki želite obnoviti
Vabljeni na pomoč pri delu z računalnikom, ki bo v večgeneracijskem centru, na Ormoški cesti 22, v Ljutomeru. Vabljeni vsi začetniki in tisti, ki želite znanje obnoviti.Možnost je tudi pomoči ...
ponedeljek
5. oktober
ob 17:15
Rak, naš sopotnik: o lastni izkušnji - Maša PodgorelecRak, naš sopotnik: o lastni izkušnji - Maša Podgorelec
Vabljeni na srečanje, na katerem bomo prisluhnili Maši Podgorelec, katera bo spregovorila o njeni izkušnji.Projekt VGC Pomurja sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega ...
Prikaži vse dogodke