DECA FKÜP NA KNIŽNI KÜP - Otroški počitniški program v Knjižnici Ormož

ponedeljek, 17. avgust 2020 ob 10:00
DECA FKÜP NA KNIŽNI KÜP - Otroški počitniški program v Knjižnici Ormož

Dejavnosti za otroke
17. – 28. AVGUST 2020
vsak dan med 10. in 12. uro


V času med 17. in 28. avgustom bomo vsak dan med 10. in 12. uro pripravili dejavnosti za otroke. Dogajanje bo ob lepem vremenu lahko prestavljeno tudi na letno teraso knjižnice.

V prvem tednu naše]ga druženja bomo pripravili:

*** Ponedeljek, 17. 8. 2020 – Plesno pravljična urica ***
Kdo pravi, da se v knjižnici ne moremo zabavati? Prvi dan otroškega programa v naši knjižnici se bomo s pravljico pripravili na plesni del našega druženja, kjer se bomo naučili pravo pravljično koreografijo. Otroci, pridite in zaplešite v knjižnici!

*** Torek, 18. 8. 2020 – Kamišibaj pravljična ura in spoznavanje prleških besed ter igranje z družabnimi igrami ***
Kamišibaj je edinstvena oblika pripovedovanja zgodb ob slikah. Slike (ilustracije) so vložene v lesen oder, imenovan butaj. Pripovedovalec ob pripovedovanju menja slike, ki prikazujejo dogajanje v zgodbi.

*** Sreda, 19. 8. 2020 – Iskanje zakladnice branja ***
Raziskovanje med knjižnimi policami, med pravljičnimi junaki in pravljičnimi naslovi nas bo pripeljalo do zakladnice branja. A pot do tja ne bo tako enostavna. Pripravite se na nekaj ovir, ki jih bomo skupaj premagali. Na cilju, v zakladnici branja, nas bo čakalo presenečenje.

*** Četrtek, 20. 8. 2020 – Raziskovalna odprava po knjižničnem vrtu ***
V senci velikega oreha nas bo pravljica popeljala v svet raziskovanja in odkrivanja drobcenih živih bitij in zanimivih rastlin, ki so svoj dom našle na našem knjižničnem vrtu. Zabavajmo se v naravi!

*** Petek, 21. 8. 2020 – Gusarski dan ***
Ahoj otroci! Pridružite se gusarki Jani in Petri na gusarski pustolovščini. Izdelali si bomo gusarsko sabljo in kapo ter se naučili pesmico. Tako bomo postali čisto pravi gusarji. V popolni opremi se bomo odpravili na gusarsko dogodivščino skozi pravljico in igre. Otroci, ste dovolj pogumni, da med knjižnimi policami najdete skriti gusarski zaklad?

V drugem tednu se nam lahko pridružite na naslednjih dogodkih:


*** Ponedeljek, 24. 8. 2020 – Pravljično gibalna urica ***
Ob pravljici in glasbi bomo v prijetnem kotičku mladinskega oddelka izvedli pravljično gibalno urico.

*** Torek, 25. 8. 2020 – Kamišibaj pravljična ura in spoznavanje prleških besed ter igranje z družabnimi igrami ***
Kamišibaj je edinstvena oblika pripovedovanja zgodb ob slikah. Slike (ilustracije) so vložene v lesen oder, imenovan butaj. Pripovedovalec ob pripovedovanju menja slike, ki prikazujejo dogajanje v zgodbi.

*** Sreda, 26. 8. 2020 – Spoznajmo čebelice v nemščini ***
Dragi otroci, podajte se v svet čebel v našo knjižnico. Skupaj bomo spoznali čebeljo družino, izvedeli, kje čebele živijo, kaj so njihove naloge in še mnogo več. Pri tem si bomo skušali zapomniti čim več nemških besed. Prav tako se bomo skozi igro učili števila in barve v nemščini. Kaj vas čaka za konec, pa ostaja še skrivnost.

*** Četrtek, 27. 8. 2020 – Raziskovalna odprava po knjižničnem vrtu ***
V senci velikega oreha nas bo pravljica popeljala v svet raziskovanja in odkrivanja drobcenih živih bitij in zanimivih rastlin, ki so svoj dom našle na našem knjižničnem vrtu. Zabavajmo se v naravi!

*** Petek, 28. 8. 2020 – Tujejezični dan: Indijančki se učijo francoščine ***
Zadnji dan otroškega programa bo prav poseben, saj bodo otroci postali Indijanci, ki se učijo francoščine. Izdelali si bomo indijansko opravo, se naučili predstaviti, poimenovati barve ter številke, vse to v francoščini! Skozi ustvarjanje, glasbo in pravljico bomo otrokom približali tuji jezik, da jim bo postal bolj domač ter jih mogoče navdušili za nadaljnje učenje.

»Prite, lüštno bo!«






Več dogodkov

DatumDogodek 
nedelja
21. april
ob 10:00
Zeliščarski dan negovanje 2024Zeliščarski dan negovanje 2024
Grad Negova kot ambasador dragocene kulturne dediščine tudi letos vabi na tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE 2024. Vabimo vas, da spoznate čudoviti svet zelišč z vsemi čutili skozi pester ...
četrtek
25. april
ob 10:00
Javno vodstvo po razstaviJavno vodstvo po razstavi
Vljudno vabljeni na javno strokovno vodstvo po razstavi[i][b]Izbor iz stalne zbirke Galerije Ante Trstenjak Ljutomer.[/b][/i]Brezplačno strokovno vodstvo bo v četrtek, 25. aprila 2024, ob 10. In 17. ...
petek
26. april
ob 18:00
NASTOP UČENCEV GLASBENE ŠOLE SLAVKA OSTERCA LJUTOMER,  DISLOCIRANI ODDELEK RAZKRIŽJENASTOP UČENCEV GLASBENE ŠOLE SLAVKA OSTERCA LJUTOMER, DISLOCIRANI ODDELEK RAZKRIŽJE
Prireditev bo potekala v Domu kulture Razkrižje.https://gssol.si/dogodek/nastop-ucencev-dislocirani-oddelek-razkrizje-2/
sreda
1. maj
ob 09:00
PRVOMAJSKI POHOD IZ LENARTA V ZAVRHPRVOMAJSKI POHOD IZ LENARTA V ZAVRH
Začetek pohoda med 9. in 10. uro na Trgu osvoboditve v Lenartu.V Zavrhu bogata ponudba lokalnih kulinaričnih dobrot, vin in napitkov.Za veselo razpoloženje skrbi Ansambel Prisrčniki.Vabijo: Občina ...
Prikaži vse dogodke