VRAŽJE ŽENSKE RADGONE

petek, 5. marec 2021 ob 18:00
VRAŽJE ŽENSKE RADGONE

Ob mednarodnem dnevu žensk, ki ga 8. marca praznujemo v približno 100 državah po svetu, pripravljamo posebno, spletno obeležitev.

Tokratni dogodek je nekoliko hudomušno naslovljen z Vražje ženske Radgone. Večplastnost pomena, ki ga naslov nosi, ni naključna. Ženske, ki so skozi zgodovino dvomile v družbene norme in klicale k njihovemu preseganju, so bile kaj kmalu oklicane za zahtevne, naporne, težke, nadležne, skratka vražje.
Obeležitev izpostavlja tudi spomin na ženske, ki so v tem prostoru bodisi s svojim načinom življenja ali s svojim delovanjem pustile poseben pečat. Sprehajali se bomo med močno in pripovedno bogato glasbo, ki jo izvaja ženska z ognjenimi lasmi, Vita Mavrič, in predstavili zgodbe 7 vražjih žensk. Ob zaključku pa še odprli razstavo svetovno priznane ter često nagrajene domače fotografinje Štefi P. Borko. Na tem sprehodu nas bo vodila Nika Škof.

Posnetek bo predvajan v petek, 5. 3. 2021, ob 18.00 na Facebook strani Zavoda Kultprotur.


Več dogodkov

DatumDogodek 
petek
23. april
ob 18:00
Petkov poetični večer: HELENA ZEMLJIČPetkov poetični večer: HELENA ZEMLJIČ
Helena Zemljič se je letos že tretjič uvrstila med dvajseterico Pesniškega turnirja. Redno objavlja poezijo in urednikuje. Leta 2016 je v soavtorstvu z Alešem Jelenkom in Nino Jančič izdala pesni ...
Prikaži vse dogodke