Vinsko kraljestvo za Barbarin nasmeh

nedelja, 2. april 2023 ob 16:00

V mesecu decembru 2022 so pričeli z dobrodelno akcijo, na kateri zbirajo sredstva za nabavo urejenega in prilagojenega avtomobila za Barbaro Jurgec iz Zavrča. Barbara je dekle s cerebralno paralizo 5.stopnje in je varovanka Zavoda Dornava.

V njej je nekaj posebnega. Želijo ji omogočiti da se bo lahko čim pogosteje varno vračala v Haloze, k svoji družini. Starši žal niso sposobni zagotoviti dovolj sredstev za primerno vozilo, zato so pričeli s tem dobrodelnim dogodkom. Njeni starši so preprosti in skromni, Barbara pa je veselo, iskrivo in iskreno dekle, ki z okolico komunicira s svojim pogledom, z očmi. In njene oči najbolj žarijo, ko je v objemu njej dragih oseb.

Do sedaj jim je uspelo zbrati 13.300 €. za vsak evro so neizmerno hvaležni, saj vedo, da bo pripomogel k temu, da se primerno prilagojeno vozilo lahko čim prej kupi. Vozilo je že izbrano, cena nabave vozila je 15.200€, kar pomeni, da jim za končni nakup manjka še 1900€.

V želji, da ta sredstva čimprej zberejo, pripravljajo dobrodelni dogodek, ki bo potekal v nedeljo, 2. aprila 2023, ob 16.uri v gostišču "Pri Veseliču ", Turški vrh 51, 2283 Zavrč.

Na dogodku se bo zbralo slovensko vinsko kraljestvo, pričakujejo tudi slovensko vinsko kraljico, Majo Pečarič, pripravili bodo iskreno degustacijsko zgodbo izjemnih kraljevskih vin in koncert Lize&Taje, odličnega glasbenega dueta, ki bo poskrbel za prijetno ambientalno vzdušje.

"Barbara je radovedno pokukala na svet, tako kot mi vsi. Njena iskrivost in želja po živeti je tako močna, kot v vsakem izmed nas. Tako kot vsi mi ne potrebuje usmiljenja, potrebuje le občutje, da je sprejeta, takšna kot je.
To je želja prav vsakega posameznika, ki hodi po tej zemlji. Biti sprejet, takšen kot je. Med njo in nami je pa ena velika razlika. nam je omogočeno, da sami razpolagamo in izbiramo ter kreiramo svoje poti, njej to ni dano.
Pomagajmo ji in omogočimo, da bo tudi njej kakšna pot lažja, da bo lahko izbirala večkrat objem svoje družine na svojem domu, v Zavrču."





Več dogodkov

DatumDogodek 
nedelja
21. april
ob 10:00
Zeliščarski dan negovanje 2024Zeliščarski dan negovanje 2024
Grad Negova kot ambasador dragocene kulturne dediščine tudi letos vabi na tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE 2024. Vabimo vas, da spoznate čudoviti svet zelišč z vsemi čutili skozi pester ...
petek
26. april
ob 18:00
NASTOP UČENCEV GLASBENE ŠOLE SLAVKA OSTERCA LJUTOMER,  DISLOCIRANI ODDELEK RAZKRIŽJENASTOP UČENCEV GLASBENE ŠOLE SLAVKA OSTERCA LJUTOMER, DISLOCIRANI ODDELEK RAZKRIŽJE
Prireditev bo potekala v Domu kulture Razkrižje.https://gssol.si/dogodek/nastop-ucencev-dislocirani-oddelek-razkrizje-2/
sreda
1. maj
ob 09:00
PRVOMAJSKI POHOD IZ LENARTA V ZAVRHPRVOMAJSKI POHOD IZ LENARTA V ZAVRH
Začetek pohoda med 9. in 10. uro na Trgu osvoboditve v Lenartu.V Zavrhu bogata ponudba lokalnih kulinaričnih dobrot, vin in napitkov.Za veselo razpoloženje skrbi Ansambel Prisrčniki.Vabijo: Občina ...
Prikaži vse dogodke