Vinsko kraljestvo za Barbarin nasmeh

nedelja, 2. april 2023 ob 16:00

V mesecu decembru 2022 so pričeli z dobrodelno akcijo, na kateri zbirajo sredstva za nabavo urejenega in prilagojenega avtomobila za Barbaro Jurgec iz Zavrča. Barbara je dekle s cerebralno paralizo 5.stopnje in je varovanka Zavoda Dornava.

V njej je nekaj posebnega. Želijo ji omogočiti da se bo lahko čim pogosteje varno vračala v Haloze, k svoji družini. Starši žal niso sposobni zagotoviti dovolj sredstev za primerno vozilo, zato so pričeli s tem dobrodelnim dogodkom. Njeni starši so preprosti in skromni, Barbara pa je veselo, iskrivo in iskreno dekle, ki z okolico komunicira s svojim pogledom, z očmi. In njene oči najbolj žarijo, ko je v objemu njej dragih oseb.

Do sedaj jim je uspelo zbrati 13.300 €. za vsak evro so neizmerno hvaležni, saj vedo, da bo pripomogel k temu, da se primerno prilagojeno vozilo lahko čim prej kupi. Vozilo je že izbrano, cena nabave vozila je 15.200€, kar pomeni, da jim za končni nakup manjka še 1900€.

V želji, da ta sredstva čimprej zberejo, pripravljajo dobrodelni dogodek, ki bo potekal v nedeljo, 2. aprila 2023, ob 16.uri v gostišču "Pri Veseliču ", Turški vrh 51, 2283 Zavrč.

Na dogodku se bo zbralo slovensko vinsko kraljestvo, pričakujejo tudi slovensko vinsko kraljico, Majo Pečarič, pripravili bodo iskreno degustacijsko zgodbo izjemnih kraljevskih vin in koncert Lize&Taje, odličnega glasbenega dueta, ki bo poskrbel za prijetno ambientalno vzdušje.

"Barbara je radovedno pokukala na svet, tako kot mi vsi. Njena iskrivost in želja po živeti je tako močna, kot v vsakem izmed nas. Tako kot vsi mi ne potrebuje usmiljenja, potrebuje le občutje, da je sprejeta, takšna kot je.
To je želja prav vsakega posameznika, ki hodi po tej zemlji. Biti sprejet, takšen kot je. Med njo in nami je pa ena velika razlika. nam je omogočeno, da sami razpolagamo in izbiramo ter kreiramo svoje poti, njej to ni dano.
Pomagajmo ji in omogočimo, da bo tudi njej kakšna pot lažja, da bo lahko izbirala večkrat objem svoje družine na svojem domu, v Zavrču."

Več dogodkov

DatumDogodek 
sobota
10. junij
ob 19:00
3 orkestri 3 koncerti3 orkestri 3 koncerti
Vabljeni v Kulturno-upravno središče Sveti Jurij ob Ščavnici na veliki tamburaški dogodek. Vstop je prost, dobrodošli so prostovoljni prispevki.
sreda
14. junij
ob 18:00
DUHOVNO POTOPISNO PREDAVANJE VILJEMA GOGALEDUHOVNO POTOPISNO PREDAVANJE VILJEMA GOGALE
Vabljeni na predstavitev poti nekdanjega pravnika in novinarja Dela, ki je razdal premoženje in se prelevil v beraškega romarja.Dobro desetletje je brez denarja hodil po starodavnih romarskih poteh ...
četrtek
15. junij
ob 17:00
PREDAVANJE ANDREJA PEŠCA - SPREMEMBA DRUŽINSKIH VZORCEVPREDAVANJE ANDREJA PEŠCA - SPREMEMBA DRUŽINSKIH VZORCEV
Po izobrazbi je Andrej Pešec univ. dipl. politolog mednarodnih odnosov, predavatelj, svetovalec in trener ter strokovni sodelavec preko 220 zavodov, podjetij, knjižnic in šol po Sloveniji ter na tujem ...
četrtek
15. junij
ob 19:00
Čez Južno Ameriko na kolesuČez Južno Ameriko na kolesu
Kolesarsko pot po Južni Ameriki sem začel v Buenos Airesu, v Argentini. Na meji zBrazilijo sem si ogledal čudovite slapove Iguazu. Pot sem nadaljeval v Paragvaj,kjer sem obiskal finale nogometne tekme ...
sobota
17. junij
ob 18:00
POLETNA MUZEJSKA NOČPOLETNA MUZEJSKA NOČ
Prišel je mesec junij in z njim čas 21. Poletne muzejske noči, največje promocijske akcije slovenskih muzejev in galerij, ki se ji tudi to leto pridružujemo z dogajanjem v gornjeradgonskem Špitalu ...
Prikaži vse dogodke