Vinsko kraljestvo za Barbarin nasmeh

nedelja, 2. april 2023 ob 16:00

V mesecu decembru 2022 so pričeli z dobrodelno akcijo, na kateri zbirajo sredstva za nabavo urejenega in prilagojenega avtomobila za Barbaro Jurgec iz Zavrča. Barbara je dekle s cerebralno paralizo 5.stopnje in je varovanka Zavoda Dornava.

V njej je nekaj posebnega. Želijo ji omogočiti da se bo lahko čim pogosteje varno vračala v Haloze, k svoji družini. Starši žal niso sposobni zagotoviti dovolj sredstev za primerno vozilo, zato so pričeli s tem dobrodelnim dogodkom. Njeni starši so preprosti in skromni, Barbara pa je veselo, iskrivo in iskreno dekle, ki z okolico komunicira s svojim pogledom, z očmi. In njene oči najbolj žarijo, ko je v objemu njej dragih oseb.

Do sedaj jim je uspelo zbrati 13.300 €. za vsak evro so neizmerno hvaležni, saj vedo, da bo pripomogel k temu, da se primerno prilagojeno vozilo lahko čim prej kupi. Vozilo je že izbrano, cena nabave vozila je 15.200€, kar pomeni, da jim za končni nakup manjka še 1900€.

V želji, da ta sredstva čimprej zberejo, pripravljajo dobrodelni dogodek, ki bo potekal v nedeljo, 2. aprila 2023, ob 16.uri v gostišču "Pri Veseliču ", Turški vrh 51, 2283 Zavrč.

Na dogodku se bo zbralo slovensko vinsko kraljestvo, pričakujejo tudi slovensko vinsko kraljico, Majo Pečarič, pripravili bodo iskreno degustacijsko zgodbo izjemnih kraljevskih vin in koncert Lize&Taje, odličnega glasbenega dueta, ki bo poskrbel za prijetno ambientalno vzdušje.

"Barbara je radovedno pokukala na svet, tako kot mi vsi. Njena iskrivost in želja po živeti je tako močna, kot v vsakem izmed nas. Tako kot vsi mi ne potrebuje usmiljenja, potrebuje le občutje, da je sprejeta, takšna kot je.
To je želja prav vsakega posameznika, ki hodi po tej zemlji. Biti sprejet, takšen kot je. Med njo in nami je pa ena velika razlika. nam je omogočeno, da sami razpolagamo in izbiramo ter kreiramo svoje poti, njej to ni dano.
Pomagajmo ji in omogočimo, da bo tudi njej kakšna pot lažja, da bo lahko izbirala večkrat objem svoje družine na svojem domu, v Zavrču."

Več dogodkov

DatumDogodek 
petek
2. junij
ob 16:00
Tematski zaključni ples za osnovnošolce - Back to the 80sTematski zaključni ples za osnovnošolce - Back to the 80s
Tematski zaključni ples za osnovnošolce - Back to the 80sV petek, 2. 6. se bo v prostoru Mladinskega centra plesalo v ritmu glasbe osemdesetih od 16. do 20. ure.Obvestilo:• Ples bodo nadzorovali mladinski ...
petek
2. junij
ob 18:00
Športno predavanje ultra-maratonke TINE ŽARKIŠportno predavanje ultra-maratonke TINE ŽARKI
V petek, 2. junija, vas Splošna knjižnica Ljutomer vabi v FLO CUKERAJ na športno-motivacijsko predavanje ultra kolesarke Tine Žarki, ki pri 47-letih podira rekorde in uživa v življenju. Športnica ...
sobota
3. junij
ob 17:00
FESTIVAL LJUBEZNIFESTIVAL LJUBEZNI
Tudi to leto bomo na gradu Negova proslavili ljubezen.Pestro dogajanje FESTIVALA LJUBEZI bo nagovarjalo in razvajalo naše čute v soboto, 3. 6. 2023 in nedeljo, 4. 6. 2023.SOBOTA, 3. 6. 202317.00 – ...
sobota
3. junij
ob 18:00
8. ŽABJA NOČ Z DEJANOM VUNJAKOM8. ŽABJA NOČ Z DEJANOM VUNJAKOM
Vabljeni na tradicionalno žabjo noč, ki bo potekala pod velikim šotorom za vaško gasilskim domom v Dokležovju. Za glasbo bo poskrbel DEJAN VUNJAK IN BRENDIJEVE BARABE.Mi bomo poskrbeli da ne boste ...
sobota
3. junij
ob 18:00
Študijski krožek: Medgeneracijsko umetniško popotovanjeŠtudijski krožek: Medgeneracijsko umetniško popotovanje
Odločili smo se združiti lokalne umetniške sile na kup, zato vas vabimo k udeležbi na tedenske krožke Medgeneracijsko umetniško popotovanje.Namen krožkov, ki bodo potekali čez poletje, je povezovanje ...
Prikaži vse dogodke