80s night Vol. 2

petek, 9. junij 2023 ob 18:00
80s night Vol. 2

Ob besedi »osemdeseta« se spomnimo na ogromne pričeske, divje modne zapovedi, neonske barve, mladinske filme, razvijajočo se tehnologijo, na obdobje, ko je pop glasba cvetela kot regratove lučke. Iz gramofonskih plošč in gramofonov se je preselila na avdio kasete in walkmane. Pisala se je zgodovina pop kulture.

To je bilo obdobje brezskrbnega otroštva, ko nismo imeli veliko a smo imeli vse. Ko so drobne pozornosti in prijateljska druženja še nekaj pomenila, ko smo otroci na drevesih izdelovali namišljene hiške, iz palic in odej postavljali šotore, skakali kolebnico, igrali tenis in med dvema ognjema. Nedelje so bile rezervirane za Živ Žav, večeri za Cik Cak, ko so si zajčki umili zobke in nam dali vedeti, da je čas za spanje. Čeprav še nismo odkrili časovnega stroja s katerim bi se lahko vrnili v to nepozabno obdobje, so spomini tisti, ki so ostali in jih lahko delimo z drugimi.

Vabljeni, da se skupaj podamo na pot spominov, ki se bo pričela z »Vintage marketom« retro oblačil, ki ga prirejamo v sodelovanju z organizacijo Rastišče – poligon za zelene ideje, saj vemo, da ni nujno, če je staro, da je za šaro. Za nekoga smet, za drugega zaklad, se strinjamo? Svoje otroštvo boste lahko podoživeli skozi fotografije in mini razstavo retro predmetov. Da pa še niste za v staro šaro boste lahko potrdili s plesnimi gibi na ritme kultnih pop hitov, kjer se bodo zvrstili Wham, Madonna, The Bangles, Cindy Lauper, Rick Astley, Milli Vanilli, Berlin, Modern Talking, Hall and Oates, Yazoo, Bananarama, Laura Braningan, Lionel Richie, Whitney Houston, Falco, Michael Jackson, Elton John, Salt-N-Pepa, Tiffany, Starship in pisana paleta številnih drugih.

»Dress code« neobvezen, da pa bo vzdušje čim bolj pristno, brez zadržkov oblecite kose garderobe, ki so se ohranili in spominjajo na to pisano obdobje. Če nič od tega ne najdete, ne skrbite. Preden se prižgejo pisane lučke 80´s diskoteke, jih boste lahko po simbolični ceni, s prostovoljnim prispevkom, »kupili« na vintage marketu.

Se vidimo v petek, 9.6. ob 18.00.