Koncert operne in operetne glasbe

sobota, 6. april 2024 ob 19:45
Koncert operne in operetne glasbe

Koncert operne in operetne glasbe

Sobota, 6. april 2024, 19.45,

Zehnerhaus Bad Radkersburg

Arije, dueti in pesmi z Istvánom Horváthom (tenor), Kingo Kriszta (sopran), Anjo Schinner (sopran)

István Horváth - tenor

Tenorist István Horváth, za katerega nobena „Tessitura“ ni previsoka, se je rodil v Pécsu na Madžarskem, kjer je končal študij glasbe, leta 2004 diplomiral iz petja, leta 2006 pa še iz mojstrskega tečaja Márte Bukszár. Svojo kariero je začel tudi kot operni pevec v domačem mestu, v Narodnem gledališču Pécs, kjer še vedno gostuje.
V zadnjih letih pa je mladi pevec z velikim uspehom pel tudi pomembne vloge na svojem področju v Madžarski državni operi v Budimpešti in na večjih madžarskih festivalih, kot so Almaviva v Rossinijevem Barbari iz Siviglie, Ernesto (poleg Ruggera Raimondija in Juana Ponsa) v Donizettijevem Don Pasqualu, Matteo v Straussovi Arabelli ali glavna vloga v Rossinijevem Grofu Oryju, ki je imela vratolomne visoke tone.
V svoji matični operni hiši v Budimpešti, redno poje vloge, kot so Ernesto v Don Pasqualu, grof Almaviva v Rossinijevem Barbari iz Siviglie, Duca v Verdijevem Rigolettu, Belmonte v Mozartovi Ugrabitvi iz seraja in Edgardo v Donizettijevi Luciji iz Lammermoora.
Leta 2017 je pevec gostoval na festivalu v Bregenzu kot Remendado v novi uprizoritvi Carmen v režiji Kasperja Holtena in pod taktirko Paola Carignanija. V tej produkciji je sodeloval tudi poleti 2018.
István Horváth bo poleg dela v Madžarski državni operi v Budimpešti leta 2020 debitiral v Kraljevi danski operi v Københavnu kot Brighella v novi postavitvi Straussove Ariadne na Naxu in zapel tenorski part v Orffovi Carmina Burana v Zlati dvorani dunajskega Musikvereina (besedilo Tscherne Artists).

Kriszta Kinga - sopran

Kriszta Kinga se je rodila leta 1980 v Oradei. Vokalni študij je začela na Srednji glasbeni šoli Kodály Zoltán, leta 2008 pa je kot pevka in pedagoginja diplomirala na Glasbeni fakulteti Univerze v Debrecenu. Od leta 2003 je članica zbora gledališča Debrecen Csokonai, kjer je debitirala v več solističnih vlogah (Smetana: Prodana nevesta - Masenyka, Musorgski: Boris Godunov - Ksenija, Erkel: László Hunyadi - Mátyás Hunyadi). Januarja 2010 je debitirala v Madžarski državni operi kot Papagena.

Anja Ralón Rosales - sopran

Študij petja na konservatoriju Johann-Josef-Fux pri Brigiti Wetzl


Vstopnina: 17 € znižana predprodaja / 19 € predprodaja / 23 € na dan dogodka / 0 € brezplačna vstopnina za mlade do 14. leta in kulturno izkaznico HaKuK)


Več dogodkov

DatumDogodek 
petek
19. april
ob 10:00
Kiparska kolonija Zmaj je živKiparska kolonija Zmaj je živ
Ustvarjalci: Alojz Grabrovec, Jože Smrkolj, Marko Šijanec.
nedelja
21. april
ob 10:00
Zeliščarski dan negovanje 2024Zeliščarski dan negovanje 2024
Grad Negova kot ambasador dragocene kulturne dediščine tudi letos vabi na tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE 2024. Vabimo vas, da spoznate čudoviti svet zelišč z vsemi čutili skozi pester ...
petek
26. april
ob 18:00
NASTOP UČENCEV GLASBENE ŠOLE SLAVKA OSTERCA LJUTOMER,  DISLOCIRANI ODDELEK RAZKRIŽJENASTOP UČENCEV GLASBENE ŠOLE SLAVKA OSTERCA LJUTOMER, DISLOCIRANI ODDELEK RAZKRIŽJE
Prireditev bo potekala v Domu kulture Razkrižje.https://gssol.si/dogodek/nastop-ucencev-dislocirani-oddelek-razkrizje-2/
sreda
1. maj
ob 09:00
PRVOMAJSKI POHOD IZ LENARTA V ZAVRHPRVOMAJSKI POHOD IZ LENARTA V ZAVRH
Začetek pohoda med 9. in 10. uro na Trgu osvoboditve v Lenartu.V Zavrhu bogata ponudba lokalnih kulinaričnih dobrot, vin in napitkov.Za veselo razpoloženje skrbi Ansambel Prisrčniki.Vabijo: Občina ...
Prikaži vse dogodke