MHA četrtek, 21. september 2006 ob 16:17

Krave na THC-ju boljše mlekarice?
Indijska konoplja osrečila krave in kmete

RTV SLO, 21. september 2006 13:45


Policisti preiskujejo pet romunskih kmetov, ki so krave na svojih kmetijah krmili kar z kanabisom indijsko konopljo.

Kmetje iz Romanestija v okrožju Botosani so prepričani, da omamna vsebina te "krmne" rastline spodbuja pri kravah nastajanje več mleka. Kanabis namreč vsebuje psihoaktivno substanco tetrahidrokanabinol (bolj znan pod kratico THC).

Možakarji, stari med 57 in 82 let, trdijo, da niso vedeli, da z gojenjem indijske konoplje na svojem polju kršijo zakon. "Kravam je bila všeč, srečne krave pa dajo več mleka," je povedal eden izmed njih.

Jernej četrtek, 21. september 2006 ob 19:37

Uff zdaj se krave so haj..ujuj!Haa

D. Nema veze četrtek, 21. september 2006 ob 23:12

Ja, zaj neso samo nore-zej so še zadete krave!

D. Nema veze četrtek, 21. september 2006 ob 23:14

Češki proizvajalec pijač Drinks Union je na tržišče poslal novo pijačo z okusom marihuane.

Napitek s 16 odstotki alkohola ne vsebuje psihoaktivne substance tetrahidrokanabinola (THC). "Uporabili smo konopljo, a v pijači ni THC," je zatrdil direktor Jirij Janak in dodal, da podjetje še ni prejelo nobene pritožbe s strani nasprotnikov uporabe mehkih drog.

Pijača, ki sicer vsebuje tudi vodko, je naprodaj v vseh večjih trgovinah, pa tudi v nekaterih restavracijah. Za pollitrsko steklenico pa bodo morali kupci odšteti 637 tolarjev.


Vir RTV 2004

D. Nema veze četrtek, 21. september 2006 ob 23:16

NEZADOVOLJENA ŠIMPANZINJA

Šimpanzinja nezadovoljna s svojim partnerjem

Zanimivosti, 29. avgust 2004 15:06
Peking - RTV SLO/Reuters/EPA

Zaradi spolnega nezadovoljstva se je kitajska šimpanzinja zatekla h kajenju, zabava pa se tudi s pljuvanjem po obiskovalcih.

Feili, šimpanzja samica, ki prebiva v živalskem vrtu v kitajski pokrajini Henan, se je svojih grdih navad, med drugim kadi in pljuva na obiskovalce, naučila prav od svojih nevzgojenih gostov.

Vendar direktorica živalskega vrta Liu Bing pravi, da je treba razlog za njeno grdo vedenje iskati drugje. Za preobrazbo iz "pridne punčke" v "poredno dekle" naj bi bil namreč kriv njen partner.

Njen šimpanzji prijatelj je namreč nikakor ne zmore spolno zadovoljiti, Feili pa zavrača vse druge morebitne snubce.

Zato pa je pri zadovoljevanju svojih drugih razvad šimpanzinja toliko uspešnejša. Da bi prišla do cigarete, si namreč iznajdljiva samička pomaga tudi z raznimi pripomočki.

Neki obiskovalec jo je tako videl, kako je do cigaretnega ogorka, ki ga je nekdo odvrgel v bližini njene kletke, prišla s pomočjo lesene palčke.

Kljub temu predstavniki živalskega vrta v mestu Dzengdzov, kjer prebiva poredna primatka, pravijo, da šimpanzinja še ni odvisna od nikotina.

http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=3354&tokens=

Pepek z brega sobota, 23. september 2006 ob 17:11

Opet so krivdo zvrnoli na moškega!

MHA ponedeljek, 25. september 2006 ob 14:09

MHA je napisal/a:
Krave na THC-ju boljše mlekarice?
Indijska konoplja osrečila krave in kmete

RTV SLO, 21. september 2006 13:45


Policisti preiskujejo pet romunskih kmetov, ki so krave na svojih kmetijah krmili kar z kanabisom indijsko konopljo.

Kmetje iz Romanestija v okrožju Botosani so prepričani, da omamna vsebina te "krmne" rastline spodbuja pri kravah nastajanje več mleka. Kanabis namreč vsebuje psihoaktivno substanco tetrahidrokanabinol (bolj znan pod kratico THC).

Možakarji, stari med 57 in 82 let, trdijo, da niso vedeli, da z gojenjem indijske konoplje na svojem polju kršijo zakon. "Kravam je bila všeč, srečne krave pa dajo več mleka," je povedal eden izmed njih.




V poljskem mestu Lobez so Poljakinjo, ki je gojila marihuano, da bi z njo pomirila svoje nervozne krave, obtožili gojenja mamil.

55-letnica je policiji povedala, da so bile krave "muhaste in neukrotljive" in so celo nekomu zlomile roko, dokler ji ni nekdo predlagal, naj v njihovo krmo vmeša marihuano.

"Krave so postale krotke kot jagnje," je opisala učinke njihove nove prehrane. Rastline, ki jih je ženska vzgojila iz semen, ki jih je kupila v trgovini, so zrasle skoraj tri metre v višino in so bile zelo močne.
Posedovanje marihuane je na Poljskem kaznivo dejanje, zato ženski grozi do tri leta zaporne kazni, če bo obsojena.

D. Nema veze ponedeljek, 25. september 2006 ob 23:59

Hugo Chavez kot literarni kritik?

Zaradi njega se spet prodaja delo Chomskega

Knjige, 25. september 2006 17:56
New York - RTV SLO

Venezuelski predsednik si verjetno ni mislil, da bo imel njegov govor v generalni skupščini največji vpliv na prodajo knjig.

A prav to se je zgodilo. Hugo Chavez je med krcanjem ameriškega predsednika, ki ga je opisal kot hudiča, v rokah držal knjigo Prevlada ali preživetje in delo Noama Chomskega priporočil vsem v skupščini, tudi Američanom pa je položil na srce, naj raje preberejo to knjigo, kot da gledajo filme o Supermanu.

Njegov poziv je učinkoval in že dan po Chavezovem govoru se je delo, ki ga je mogoče brati tudi v slovenščini, z 20.664. mesta na Amazonovi lestvici povzpelo med deset najbolje prodajanih knjig, zelo podobno pa je bilo tudi z lestvico, ki jo vodi Barnes & Noble.com. Pred sredinim govorom je bila knjiga Prevlada ali preživetje, ki jo Američani poznajo pod naslovom Hegemony or Survival: America's Quest for Global Dominance, na 748. mestu po prodajanosti, v četrtek popoldne je bila že med prvimi desetimi. V petek zjutraj je bila na tej isti lestvici knjiga na 93. mestu, na Amazonovi pa je držala 11. mesto.

25.000 kopij za začetek ponatisa
Da bi si lahko delo slovitega jezikoslovca, ki sodi med najbolj znane kritike ameriške zunanje politike, zagotovil prav vsak, ki bi želel prebrati, kaj je Chaveza pri delu Chomskega tako navdušilo, je ena izmed ameriških založb že naročila ponatis dela. Za začetek so si zagotovili 25.000 kopij.

Delo izšlo že tudi v slovenščini
Slovenski bralci pri preverjanju, zakaj naj bi delo podrobno proučili Američani, niso prikrajšani, saj je knjigo letos prevedel Iztok Osojnik, izdala pa ga je založba Sanje, ki je poskrbela tudi za prevoda del Enajsti september in Profit, ki ju je 77-letni jezikoslovec sam predstavljal v Ljubljani. Kot pišejo pri Sanjah, je Prevlada ali preživetje delo, v katerem avtor poudarja, da je treba "razkrivati, analizirati, obveščati, ponujati stvarne podatke, omogočiti poznavanje in razmišljanje o stvareh, ki so na globalni ravni pomembne za preživetje človeške vrste."

Delo o ameriškem imperiju
Bralci se v delu seznanijo tudi z ameriškimi prizadevanji, s katerimi so želeli po 2. svetovni vojni nadvladati svet, posebej pa se Chomsky posveti politiki, ki jo vodi zdajšnji predsednik Bush. "Imperialna velika strategija, ki jo je razglasila administracija pod vodstvom Busha mlajšega, ukinja mednarodno pravo in za osnovo mednarodnih odnosov v svetu vzpostavlja načelo ameriške vojaške in ekonomske premoči," pišejo pri založbi, kjer so citirali tudi, kako je knjigo opisala indijska pisateljica Arundhati Roy, ki je za roman Bog malih stvari prejela bookerja: "Če bi radi prebrali eno samo knjigo o ameriškem imperiju, sezite po tej," je zapisala, medtem ko si je delo prislužilo tudi ocene, da gre za "uničujočo zgodovino ameriške zunanje politike po letu 1945 in natančno anatomijo zdajšnje 'vojne proti terorju'", prodoren "socialno-političen vpogled v katastrofo ameriške dominacije v svetu" in "obvezno branje za vsakega, ki bi rad razumel, kaj se dogaja na svetovni ravni".

D. Nema veze sreda, 27. september 2006 ob 22:28

To morete čüti! Nasmeh

http://www.metacafe.com/watch/77460/talking_cats/

D. Nema veze petek, 29. september 2006 ob 21:16

Rodnost med najnižjimi v Evropi

Staranje prebivalstva je globalna težava

Slovenija, 29. september 2006 13:45
Ljubljana - RTV SLO/STA

Lani se je v Sloveniji rodilo dobrih 18.000 otrok, polovica njihovih staršev pa je bila ob tem neporočena, sporoča Surs.

Slovenska rodnost se je zviševala konec 19. stoletja, njen padec pa se je začel po 1. svetovni vojni. V zadnjih 50 letih se je število rojstev slovenskih otrok skoraj prepolovilo. Najmanj - 17.500 - je bilo rojenih l. 2001. Slovensko prebivalstvo pa se tudi stara. Konec l. 2005 je bilo 15,5 odstotka prebivalcev starih 65 ali več let, med svetovnim prebivalstvom je bilo toliko starih 7,4 odstotka prebivalcev. Razmerje med mladimi do 15. leta in starejši od 65 let se giblje v korist slednjih, medtem ko je v EU-ju mlajših le za odtenek več.

Rodnost v Sloveniji se je, sledeč rezultatom raziskave Milivoje Šircelj, najprej znižala v mestih, kjer je najnižja še danes. Od sredine prejšnjega stoletja do danes se je število rojstev zmanjšalo za 44 odstotkov, trajanje življenja pa se je v enakem obdobju podaljšalo približno za 16 let in je leta 2005 doseglo 77,8 leta. Povprečna starost prebivalstva se je v zadnjih treh desetletjih dvignila za 6,6 leta. Leta 2005 je bil moški v Sloveniji v povprečju star 38,7 leta, ženska pa 42,0 let.

Hkrati z zviševanjem števila starejših se iz leta v leto zvišuje število upokojencev, ki prejemajo starostno pokojnino. V zadnjih 15 letih se je število le-teh povečalo za 58 odstotkov. Konec lanskega leta je starostno pokojnino prejemalo 315 tisoč prebivalcev Slovenije.
V državah EU delež starejših le za 0,1 odstotne točke nižji od deleža mladih.

Negativni tudi evropski trendi
Med državami EU-ja ima trenutno najbolj neugodno starostno sestavo sosednja Italija, saj je tam četrtina prebivalstva stara 65 let ali več

Evropski statistični urad Eurostat je izračunal, da bo leta 2050 v Sloveniji živelo 1.900.849 prebivalcev. Med njimi bo slaba tretjina (31,1 odstotka) starejša od 64 let. V državah EU-ja naj bi istega leta živelo 450 milijonov prebivalcev, 7 milijonov manj kot danes.

S problemom staranja se ne srečuje le stara celina, ampak vsa zemeljska obla, le da se prebivalstvo posameznih delov sveta stara z različno stopnjo intenzivnosti. Leta 2005, ko je na Zemlji živelo nekaj manj kot 6,5 milijarde prebivalcev, je bilo med njimi 476 milijonov ali 7,4 odstotka takih, ki so bili stari 65 let ali več.

Globalne demografske razlike
Prebivalec Afrike, rojen med letoma 2000 in 2005, lahko pričakuje, da bo dočakal komaj 49. rojstni dan, prebivalec Severne Amerike pa lahko pričakuje 78 let življenja.

Po projekcijah Združenih narodov bo leta 2050 na Zemlji živelo 9,1 milijarde prebivalcev. Število prebivalcev, starih 65 let ali več, teh je zdaj 476 milijonov, se bo povečalo na 1,5 milijarde. Po projekcijah Združenih narodov bo takrat starih najmanj 65 let že 28 odstotkov Evropejcev. Le še v državah Afrike in Azije bo razmerje med prebivalci, starimi manj kot 15 let, in prebivalci, starimi več kot 64 let, v korist mladih.

Prav tako naj bi do leta 2050 povprečna starost prebivalca sveta, razen v Afriki, dosegla 40 let. Najstarejše bo prebivalstvo Evrope - pričakujejo, da bo povprečna starost prebivalca te celine presegla 47 let (danes 39 let). Demografi tudi ocenjujejo, da bo prebivalec sveta v povprečju doživel 75 let (v razvitih delih sveta 82 let, v manj razvitih 74 let), še sporoča statistični urad.

MHA petek, 6. oktober 2006 ob 11:04

Poznate te prsi? Javite policiji!
Odslej bo treba račune poravnati pred operacijo

Zanimivosti, 5. oktober 2006 13:17
Köln - RTV SLO

Neki nemški plastični kirurg odslej za povečavo oprsja zahteva plačilo vnaprej. Nekaj strank mu je namreč po posegu zbežalo ...

Dr. Michael König iz Kölna je zdaj policiji predal nenavadne tiralice - na njih so fotografije oprsij pobeglih pacientk pred posegom in po njem. Opeharjeni kirurg trdi, da se je nekaj pacientk za poseg prijavilo s ponarejenimi dokumenti, nato pa so zbežale, ne da bi poravnale stroške operacije.

Pacientka z imenom Tanja naj bi zbežala že nekaj trenutkov po eno uro trajajoči operaciji povečevanja oprsja. Rekla je, da gre samo malo na svež zrak, nato pa se ni vrnila, je povedal obupani König, ki misli, da so se pobegle pacientke poznale med sabo. Odslej zahteva plačilo za poseg, ki stane skoraj dva milijona tolarjev, vnaprej.

Fotografije Tanjinih prsi po posegu je objavil tudi nemški časopis Bild. Pod fotografijo so zapisali: "Ali ni to najbolj čudna tiralica vseh časov?" Foto: EPA

D. Nema veze nedelja, 8. oktober 2006 ob 13:06

Kako se je poljubljati s kačo?

Podrt svetovni rekord

Zanimivosti, 8. oktober 2006 11:12
Pataja - RTV SLO

Tajski krotilec kač je z namenom, da bi zrušil svetovni rekord, poljubil 19 izjemno strupenih kraljevskih kober.

Kače so eno po eno spustili na oder v tajskem letovišču Pataji, kjer jih je s poljubi pričakal Kum Čajbudi. Varnost je bila poostrena, v vsakem izmed štirih kotov je čakal po en krotilec kač, ob strani pa je imela medicinska ekipa pripravljen protistrup.

Sedem let od starega rekorda
Dogodek je organiziral mestni muzej Ripley's Believe It or Not Museum (Ripleyjev muzej verjemite ali ne), njegov upravnik Somporn Naksuetrong pa je povedal, da nameravajo s Čajbudijevim poskusom kandidirati za Guinnessovo knjigo svetovnih rekordov. Prejšnji rekord je leta 1999 postavil Američan, ki je poljubil 11 strupenih kač.

Kum, že več kot 12 let honorarni krotilec kač, je pozval otroke in opazovalce, naj ne sledijo njegovemu vzgledu. "Kače so me že večkrat pičile. Vedno imejte v mislih staro zgodbo o krotilcu kač, ki je umrl zaradi kačjega pika."


http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=19131

Totemi pa smrdi živleje!??!Slabo Slabo Slabo

D. Nema veze nedelja, 8. oktober 2006 ob 17:19

Preživela udarec strele
Zagreb | 8.10.2006 | (STA)- Neko žensko je med umivanjem zob naravnost v usta zadela strela, ki je do nje pripotovala skozi pipo.
Neka ženska na Hrvaškem si je zjutraj umivala zobe, ko jo je naravnost v usta zadela strela.Strela je potovala skozi vodovod in pipo ter zadela 27-letno žensko, ki je padla v nezavest, vendar je čudežno preživela le z lažjimi poškodbami.Aplavz Aplavz Aplavz

D. Nema veze ponedeljek, 9. oktober 2006 ob 10:09

S krsto na zadnjo vožnjo

V vozilo se da predelati tudi krsto

Avtomobilizem, 8. oktober 2006 09:47
Los Angeles - RTV SLO

Gladka, lesketajoča se sivkasta krsta je pod spretnimi rokami umetnika in z dodatki motornih delov postala prava paša za oči.

Izpušne cevi, ventili, registrska tablica in drugi avtomobilski deli so vključno z motorjem in kolesi krsto spremenili v cestno atrakcijo.
Vsi uporabljen deli izvirajo iz priljubljenega ameriškega vozila chevy biscayne letnik 1958. Lastnik in avtor izdelka Jim Calabrese, je dejal, da si želi, da bi se nekoč z avtomobilom krsto odpraviti na svoje zadnje potovaje, vendar, da pa se mu trenutne ne mudi.



http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=3&c_id=19129

MHA ponedeljek, 9. oktober 2006 ob 11:34

D. Nema veze je napisal/a:
Preživela udarec strele
Zagreb | 8.10.2006 | (STA)- Neko žensko je med umivanjem zob naravnost v usta zadela strela, ki je do nje pripotovala skozi pipo.
Neka ženska na Hrvaškem si je zjutraj umivala zobe, ko jo je naravnost v usta zadela strela.Strela je potovala skozi vodovod in pipo ter zadela 27-letno žensko, ki je padla v nezavest, vendar je čudežno preživela le z lažjimi poškodbami.Aplavz Aplavz Aplavz





Zaradi strele ožgana zadnja plat
Nenavadna nesreča v kopalnici

Zanimivosti, 8. oktober 2006 16:12
Zadar - RTV SLO

Neka Hrvatica je dobila opekline na zadnjici, ker ji je strela udarila v usta, nato pa je elektrika stekla po njenem telesu.

27-letna Nataša iz Zadra si je doma čistila zobe. Ravno ko se je z usti približala pipi, da bi si splaknila usta, je v stavbo udarila strela. Nataša se ne spomni prav dobro, kaj je sledilo, a ve, da je bilo zelo boleče. Strela je potovala skozi pipo in ji udarila v usta, nato pa je elektrika potovala po Natašinem telesu.

Natikači so ji rešili življenje
Nataša je imela obute gumijaste natikače, ki so ji najverjetneje rešili življenje, saj zaradi njih elektrika ni stekla skozi njena stopala, ampak je telo zapustila skozi njeno zadnjico.

Natašo so iz bolnišnice izpustili že po eni noči opazovanja, kmalu naj bi popolnoma okrevala.

Dejan torek, 10. oktober 2006 ob 14:29

Tota je ena bojših optičnih vark, ke sen jih vida. Keri misli ka sta polji A in B različne barve? Sta pa iste barve!

MHA sreda, 11. oktober 2006 ob 10:51

Kak te Huh

Dejan sreda, 11. oktober 2006 ob 15:27

MHA je napisal/a:
Kak te Huh
Dokaz:

MHA četrtek, 12. oktober 2006 ob 13:22

Mo keri lestvico? Zardel

D. Nema veze četrtek, 12. oktober 2006 ob 13:52

Kej? B v resnici pokriva valj, ker mislin ka je b v isti vrsti kak a-se meni zdi!!!



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.