mucek19 petek, 23. marec 2012 ob 12:49

VSEBINA KOMEDIJ TAŠČA.com 1, 2 in 3

Komedijo Tašča.com sestavlja več delov. Vsak del je zase enovita celota. Gledalec torej lahko gleda vsak del zase, četudi ni videl ostalih. Vsebina vseh delov v nizu komedij Tašča.com govori o družini Prepih, ki jo sestavljajo mama Marica (Janja Cvetko), njen mož Franci (Tonček Žumbar) ter najstniški hčerki Julija (Anja Cvetko, Anja Hameršak) in Nika (Tina Žumbar, Nina Žnidarič-Ptuj). Družina živi običajno mestno življenje v enem od mariborskih stanovanjskih blokov. Zaradi spleta okoliščin se k njim preseli ženina mamina mama, torej moževa tašča oziroma dekličina babica Jula iz Prlekije.

Kratka vsebina komedije Tašča.com 1 - Selitev

Babica Jula se iz dežele preseli k hčerki v blok. Prihaja iz Prlekije in ni navajena na mestno in blokovsko življenje. Hkrati pa je »namazana z raznimi žavbami« in se ne pusti ugnati vsakemu. Ob zgodah in nezgodah med zetom in taščo, kjer praviloma kratko potegne prav zet, se boste do solz nasmejali.

V spodnjem stanovanju živi starejši sosed Hanzek, ki rad pride na obisk k novi sosedi. Med njima se prižiga ogenj jesenske ljubezni. Ob neobičajni intimni ljubezenski izpovedi dveh ostarelih vdovcev se boste od srca nasmejali.

Še posebej pa boste uživali in se nasmejali ob babičini pripovedi, ko vnukinjama opisuje čas njene mladosti – zabava, prva ljubezen, načini in oblike takratnih elektronskih sporočil, iskanje sreče v revščini, ljubezen med brati in sestrami…. Ob nostalgiji na čas minule mladosti se marsikateremu starejšemu gledalcu za trenutek orosi oko. Hkrati pa vliva pogum in upanje, da za ljubezen nikoli ni prepozno.

Ker ima ena od vnukinj težave v ljubezni, ji babica priskoči na pomoč in njene ljubezenske težave rešuje na svoj način.

Bo tašča Jula uspela rešiti svoje težave in težave drugih? Pridite pogledat. Razplet je presenetljiv.

Kratka vsebina komedije Tašča.com 2 - Obisk iz Nemčije

Ker tašča zetu »greni« življenje, le-ta zahteva, da se vrne nazaj v Prlekijo. Vendar tašči mestno življenje vedno bolj ugaja. Zato si ob pomoči skrivnostnega prijatelja Branka izmisli ukano. Ji bo ukana uspela ali bo morala nazaj v Prlekijo?

Zgodba se zaplete ob napovedanem obisku poslovneža iz Nemčije, ki prihaja podpisat za Francijevo podjetje pomembno pogodbo. Franci visokega gosta povabi k sebi domov. Tu se Nemec zagleda v eno od postavnih vnukinj, kar babici ni niti malo všeč. Zato si babica Jula tudi njega privošči. Ob tem, in njenih napačnih »prevodih«, se gledalec nasmeje do ušes in še čez.

Babica je sprva trn v peti obema vnukinjama, vendar se počasi in na njej lasten zabaven in hudomušen način zrine v svet mladih in je poslej njuna zavetnica, svetovalka v srčnih zadevah in prijateljica. Zgodbe, ki jih prenaša iz časov njene mladosti, so prepričljive, naravne in predvsem zabavne. Ob njenih zgodbah se boste od srca nasmejali.

V spodnjem stanovanju živi starejši sosed Hanzek, ki rad pride na obisk k novi sosedi. Med njima se je že v prvem delu prižgal ogenj jesenske ljubezni. Ali bo zdaj zagorel?

Bodo tašči Juli uspeli vsi njeni načrti? Bo uspela pomagati vnukinjama? Kako bo končal gost iz Nemčije? Kaj bo s pogodbo? Bomo videli. Čaka vas uro in pol komičnih zapletov in predvsem veliko smeha in zabave.

Kratka vsebina komedije Tašča.com 3 - Ljubezenske težave

V komediji Tašča.com 3 s podnaslovom Ljubezenske težave, se hčerka Julija zaljubi v napačno osebo. Babica Jula rešuje njene težave tako, da ji pove zgodbo iz svojega življenja. Njena romantična zgodba o svoji mami vam bo segla globoko v srce.

Franci ima s taščo še vedno veliko težav. Tudi nemec Hans, ki še vedno stanuje pri spodjem sosedu Hanzeku, jih ima. Ko bosta skupaj reševala težave, ki jih imata z Julo, se boste od srca nasmejali.

Tudi sosed Hanzek pride na obisk k sosedi, ki se mu še vedno dopade. Ob njunem zapeljevanju bo smeha več kot na pretek.

Skratka komedija Tašča.com 3 ponovno prinaša veliko smeha in zabave. Hkrati pa je poučna in vsebinsko bogata. Kot dišeča roža vam bo zadišala v srce in ne boste je tako kmalu pozabili.


TAŠČA.com 3
30.3.2012 dvorana gimnazije Ptuj

Predstavi ob 17.00 in 19.00
Nakup preko eventima in na dan predstave
Kulturno umetniško društvo Veseli oder Ptuj,

Super predstava in sedaj idealno darilo za mame!

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.