kosti28 torek, 16. november 2010 ob 15:22

Mislin , ka bi trebalo na toti seznam znonih Prlekov dati Viko Potočnik,
ki je bila kak Prlečka ljubljanska županja.

misekovi torek, 16. november 2010 ob 15:26

podpišen

TUNČEK torek, 16. november 2010 ob 20:57

kosti28 je napisal/a:
Mislin , ka bi trebalo na toti seznam znonih Prlekov dati Viko Potočnik,
ki je bila kak Prlečka ljubljanska županja.


Naj Malanedla dobi zaslüžno Prlečko, se strijan. To ja



Dejan torek, 16. november 2010 ob 20:59

Ja trebalo bi ločiti na znone Prleke pa pomembne Prleke, keri so kej koristnega naredli za našo okolje Nasmeh En Prlek je recimo lehko v Sloveniji znoni, ampak je ne nareda nič za Prlekijo Nasmeh Drügi pa je znoni samo v našen okolji, pa je pomemben za razvoj našega kunca Nasmeh

TUNČEK torek, 16. november 2010 ob 21:11

Dejan, popunoma se strijan s teboj, samo ne ven kakše kategorije bi naj ble ?

Na primer : Znoni Prleki, Pomembni Prleki , Slovni Prleki... ?

O ten bi se velalo razmisliti.

prleška puca četrtek, 2. december 2010 ob 00:25

pomoje prvo kak prvo še živeče pa že pokojne ločiti. te pa pač politike, kulturnike, športnike itd. še kategorije nareti!
pa ziher sen ka de v vsaki kategoriji gužva ki prlekov pa je resne puno pomembnih!
nekšo nagrado prlek leta bi lehko naredli Nasmeh

Ivek četrtek, 2. december 2010 ob 07:26

Sen že štrnajst dni nazaj napisa, ka treba meti nekši colštok (merila). Hitler je znoni po slaben, pa ga zato Nemci neso zbrisali is zgodovine. To ne pomeni, ka treba fsakega Prleka, ki je neké fkra djati na spisek slabih. Samo eno por takših, gi neso glih najbojši, pa so znoni tüdi momo . Ka pa se tiče živih pa tistih s prhko ritjo se ve, ka se zgodovina piše samo o sprhnetih.

Progress četrtek, 2. december 2010 ob 14:06

Ka pa Eva Seršen ? Je naša ?

Legionar četrtek, 2. december 2010 ob 22:17

Ivek je napisal/a:
Sen že štrnajst dni nazaj napisa, ka treba meti nekši colštok (merila). Hitler je znoni po slaben, pa ga zato Nemci neso zbrisali is zgodovine. To ne pomeni, ka treba fsakega Prleka, ki je neké fkra djati na spisek slabih. Samo eno por takših, gi neso glih najbojši, pa so znoni tüdi momo . Ka pa se tiče živih pa tistih s prhko ritjo se ve, ka se zgodovina piše samo o sprhnetih.

Keri je kej kra, ga venda nemo dali na spisek 'dobrih' (čiglih ne ven kej konkretno bi to nej pomenilo, kakšni so kriteriji ka je nešče dober ali slab). Hihihi Zgodovine pa se ne do zbrisati, v zgodovini so se godile dobre pa tüdi slabe stvari in slabih nemreš samo zbrisati, kak ti pišeš.

Zvončica četrtek, 2. december 2010 ob 23:02

EVA je Prlek....stanüvali so nad oštarijo z istin imenon, celi bejti pa se je negda reklo "Na Sršenoven" ke predvidevan ka so bli pred vojno lastniki cele kuče pa so jin te potli to oklestili...samo z oziron na to ka je ona odkej je odišla (tan v sendesetih letih) nejč ne ve ke je Lotmerk si mislin ka si ne zaslüži ka bi bila kej ekstra omenjena...Vika pa Eva bi pasali med znone pa nič drügo....

Dejan četrtek, 2. december 2010 ob 23:16

Franc Seršen je zapisani v Pomembnih Prlekih.

To, ka pa si ti Zvončica napisala, pa se na toti sliki vidi:

(klik na jo za povečavo) se gor vidi napis SERŠEN

Zvončica četrtek, 2. december 2010 ob 23:24

Ja, se vidi...samo to neje tota kuča kak je zej Prlek pa kak so oni živeli....kak zgleja so ono malo vmes nadzidali ali kej podobnega ke tan je zej Prlek....ven samo to ka so bli predniki od Eve precik bogati pa ka so jin vse vzeli po vojni...nasplošno pa so se toti lidje držali za sebe, nesmo meli kontaktov čeglih smo se vsakši den čez plot glejali... bog ve kaj so mogli skoz dati ali koga so se še te bojali ka so bli tak za sebe....no, ostola pa jin je tista veka grobnica na brütifi....tiste pa neso mogli vzeti

Dejan četrtek, 2. december 2010 ob 23:27

Samo so venda bili v rodi toti Seršeni.

Zvončica petek, 3. december 2010 ob 22:32

Ziher so bili...lehko je to jeni dedek meja vse prek...ono kučo polek s turnon (kak je Maxi doli) pa je bržčas mela prek Senčarova rodbina...ono kej razkople polek inkubatora pa so meli Žitki (gazda je bija trgovec...se ga še spotin)....tan kak je inkubator zej pa neven keri je pret meja da so ble notri stanovanja t.j, veke gospodke sobe so si lidje z zavesami raztolali na dvo dela pa so meli dve sobi...se še spotin ke sen bila ostikrot tan notri....deca smo negda lehko vsepovsodik skokali-pa nas nihče neje tira.... Haha

Legionar ponedeljek, 13. december 2010 ob 13:03

Zvonko "Tony" Kurbos - neznani slovenski golgeter

Morti malokdo ve, ka iz Prlekija izvira tüdi nekda zlo znoni nogometaš, od kerega več piše v linki, kerega sen prlepja!

Dejan ponedeljek, 13. december 2010 ob 13:14

O jen smo že neke tü gučali -> Toni Kurbos

TUNČEK ponedeljek, 13. december 2010 ob 15:34

Točno tak, gučali smo že ! Jaaa

Ivek ponedeljek, 13. december 2010 ob 17:53

Še nekaj znonih Prlekof.
Prvi štirje so dvo dobra, eden malo meje dober, pa eden ne preveč dober.

No jas se spotin še enega znonega Prleka, ki je bija dugo cajta Lotmerški župnik, ki je rat meja svoje lidi pa pošteno no človeško oprovla svoje pastirstvo. Zavolo tega pa zavolo domovinske zavesti so ga Nemci met II. sv. pregojali, celo preselili na Hrvatsko Sen šteja meti podatke ot župnije, pa so mi napisali ka moran priti osebno k jin, ka nemajo cajta pripraviti podatkof za poslati. Župnik se je pisa Lovrec.

JABLONSKI Josip , feldmaršal poročnik avstrijske vojske. Rojen 1806 v Radgoni, umrl 1876 Gradcu. Oče Čeh, kočijaž v Radgoni, mati Marija Kaganec iz Radgone. Poleg vojaških dolžnosti je bil zaupni svetovalec cesarja Franca Jožefa.

RAJH Mirko (Friderik) pehotni brigadni general Kraljevine SHS. Rojen na Moti pri Ljutomeru
1887- 1941. Kot neposredni pomočnik generala Majstra je bil poveljnik Mariborskega polka, načelnik štaba Labotskega odreda, štabni pribočnik policijskih enot na Koroškem. Zatem je nadaljeval službo v vojski kraljevine SHS, kjer je nazadnje bil poveljnik pehote Osiješke divizije.
Po aprilski kapitulaciji je bil poklican na sedež osiješkega gastapa, da bi predal načrte minskih polj. Ni ga predal in storil častni samomor.

VAUHNIK Vladimir, brigadni general Kraljevine SHS, rojen na Svetinjah 1986, umrl v Argentini 1955. Bil je avstrijski poročnik in Majstrov borec. Od 1938 do 1941 je bil vojaški ataše SHS v Berlinu. Gestapo ga je poslal v domovino. Najprej se je priključil NDH, potem pa je 1941 do 1944 bil vodja angleške obveščevalne skupine v Ljubljani. Ob koncu vojne je postal poveljnik četniške vojske v Sloveniji zatem emigriral v Argentino, kjer so ga indentificirali kot partizanskega (sovjetskega) obveščevalca.

MIKL Janez (Zenkovci pri radgoni 1893, Radgona 1945) General poročnik nemškega Wermachta. Ob razpadu avstro-ogrske monarhije se je postavil na nemško stran in vodil obrambo Radgone. Še sedaj kasarna v Radgoni nosi njegovo ime. Padel je kot poveljnik nemške divizije pri Senju.

optix ponedeljek, 13. december 2010 ob 18:31

Legionar je napisal/a:
Zvonko "Tony" Kurbos - neznani slovenski golgeter

Morti malokdo ve, ka iz Prlekija izvira tüdi nekda zlo znoni nogometaš, od kerega več piše v linki, kerega sen prlepja!




Pred nekaj dnevi je dal intervju za Večer in je izjavil:

"Nisem Prlek, ampak Štajerc"

http://www.vecer.com/clanek2010120605598733


Ne pomeni, da ce je nekdo rojen v teh krajih da se ima za Prleka -Nasmeh

Dejan ponedeljek, 13. december 2010 ob 18:35

V Vestniki pa je Pomurec Nasmeh

Kdo je pomurski golgeter, ki je razbil Barcelono?



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.